wandelen vanaf Landal Sohojlandet

Landal Søhøjlandet: onze ervaring + tips voor leuke uitstapjes

Als je het Deense merengebied Søhøjlandet wilt verkennen (en dat is zeker de moeite waard), is Landal Søhøjlandet een ideale uitvalsbasis. Op dit vakantiepark zit je 20 minuten van Silkeborg, 40 minuten van de leuke stad Aarhus en ongeveer een uur van zowel Billund (met LEGOland en LEGO House) en pretpark Djurs Sommerland. Maar op het park zelf is ook van alles te doen – zoveel zelfs dat wij bij hoge uitzondering een dag het park niet af kwamen. En dat wil wat zeggen!

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor LEGOLAND®.

Onze vakantiewoning op Landal Søhøjlandet

Bij aankomst op Landal Søhøjlandet viel ons meteen al op dat dit park meer een Landal-gevoel heeft dan Landal Ebeltoft, waar we vandaan kwamen (en wat we trouwens ook een superfijn park vinden). Er is bijvoorbeeld een huisje van Bollo op het park en de receptie heeft zeer ruime openingstijden. We kwamen in de namiddag aan en ik rekende er eigenlijk op dat ik de sleutel uit de box voor late aankomsten zou halen, maar de receptie bleek nog tot 20.00 uur open en dus wees een vriendelijke medewerker me de weg naar onze vakantiewoning.

Dat was een gelijkvloerse geschakelde bungalow met een ruim woongedeelte en twee slaapkamers met ieder hun eigen badkamer. Maar mijn favoriete pluspunt aan dit vakantiehuis was nog wel dat er aan de voor- en achterkant een terras was.

vakantiehuis op landal sohoj;landet

Het was heerlijk weer tijdens onze meivakantie in Søhøjlandet, dus nadat we onze weekendtassen in de slaapkamers hadden gezet, doken de kinderen de speeltuin in en gingen wij met een hapje en een drankje op het terras aan de achterkant zitten. Daar is een schuifdeur die je bij mooi weer lekker open kunt zetten. De kinderen zwaaiden af en toe en ik had meteen een heel ontspannen gevoel. Normaal wil ik altijd op pad om de omgeving te verkennen als we ergens zijn, maar nu had ik echt zoiets van: “Laat mij maar, ik zit hier goed!”

vakantiehuis op Landal Sohojlandet

Er zijn uiteraard ook nog andere vakantiewoningen op Landal Søhøjlandet, bijvoorbeeld voor als je met meer personen bent. Hier vind je alle accommodaties op Landal Søhøjlandet.

Het vakantiepark verkennen

De volgende ochtend had ik dat gevoel nog steeds. Ik ben altijd vroeg op, maar ik liet iedereen lekker uitslapen en verplaatste een van de terrasstoelen naar het terras aan de voorkant van onze vakantiewoning, waar al snel de zon op stond. Een kopje koffie maakte mijn genietmomentje compleet. Ik had nog steeds niet de behoefte om eropuit te gaan – best een vreemde gewaarwording voor mij.

Waar ik wel zin in had, was een rondje over het park. En toen ik vertelde dat je met de Landal Adventure-app op zoek kunt gaan naar onderdelen om een virtuele boomhut te bouwen, wilde mijn zoon wel met me mee. Gezellig!

Landal Adventure App op Landal Sohojlandet

De app laat je zoeken naar virtuele kisten die zijn verstopt over het hele park. Het was de perfecte manier om Landal Søhøjlandet te leren kennen. En we kwamen zoveel leuke dingen tegen, dat de zoektocht naar de kisten al snel op de tweede plaats kwam te staan. De app leidde ons naar de tennisbanen (“Dát wil ik doen!”), de muziekspeeltuin, de trampolines en de klimbaan. Alles moest natuurlijk uitgeprobeerd worden, dus je kunt je voorstellen dat we niet echt meters maakten. Maar dat gaf niks; we hadden tenslotte geen haast.

speeltuinen op Landal Sohojlandet

Ook het zwembad waar we langs kwamen zag er heel goed uit.

zwembad van Landal Sohojlandet

Maar er viel nog meer te ontdekken, dus we vervolgden onze wandeling aan de hand van de virtuele dozen. Zo kwamen we aan de andere kant van het hoofdgebouw, bij de speeltuin waarop we uitkeken vanaf ons terras. Nog verder daarachter, aan de rand van het park, kijk je uit over de natuur rondom Landal Søhøjlandet: de bossen, heuvels en meren van natuurgebied Gjern Bakker.

wandelen vanaf Landal Sohojlandet

Eerst naar de tennisbaan

We hadden zo lang rondgelopen dat het alweer tijd was voor de lunch. Intussen konden we mooi bespreken wat we met de rest van de dag wilden doen. Tennissen bleek boven aan het lijstje te staan. En wat bleek: de tennisbanen zijn vrij te gebruiken, mits ze niet gereserveerd zijn. Als je zelf tennisrackets en tennisballen bij je hebt, kun je dus zoveel spelen als je wilt. Wij hadden dat niet, dus we huurden ze bij de receptie. We waren van plan dat voor een uurtje te doen, maar we hadden het zo ontzettend naar ons zin samen, dat het er twee werden. Het was echt leuk om dit samen met onze twee (grote) kinderen te doen. Eerlijk is eerlijk, als we thuis zijn, zitten we toch veel te vaak ieder op ons eigen schermpje. Nu waren we twee uur lang echt samen bezig. We spijkerden onze nauwelijks bestaande tennisvaardigheden bij, lachten om onze missers, moedigden elkaar aan, werden soms fanatiek en… voelden onze spieren de volgende dag best een beetje!

activiteiten op Landal Sohojlandet

En wat nu?

Even uitpuffen met een glaasje fris natuurlijk. Wilden we nog naar het zwembad? De kinderen hadden andere plannen. Onze zoon wilde zijn zus nog wel even laten zien wat hij die ochtend allemaal had ontdekt, zoals de klimbaan en de trampolines. Onze dochter had ook nog wel een wens: basketballen op het gecombineerde basketbal- en voetbalveld bij de speeltuin. Een bal hadden we niet bij ons, maar ook die konden we huren bij de receptie. Op deze manier vloog de dag om. Voordat ik het wist, zat ik alweer op het terras van de laatste zonnestralen te genieten. Zodra de zon weg was, werd het best fris buiten. Maar ook dat gaf niks, want de wifi in onze vakantiewoning was uitstekend en zo konden we ‘s avonds nog gezellig samen een film of serie kijken op Netflix.

Uitstapjes vanaf Landal Søhøjlandet

Al met al hadden we ons makkelijk nog een dag op het park kunnen vermaken. Met zwemmen, boogschieten, klimmen op de klimwand of minigolfen bijvoorbeeld. Of een van de andere dingen die je op het park kunt doen. Een compleet overzicht daarvan vind je hier.

Maar de volgende dag gingen wij er toch echt weer op uit. Er zijn namelijk ook heel veel mooie uitstapjes te maken vanaf Landal Søhøjlandet, zoals:

Dit zijn alleen nog maar de uitstapjes die wij (tijdens deze of eerdere vakanties) zelf hebben gemaakt. Landal geeft zelf nog meer tips over wat je allemaal kunt doen in de omgeving van Landal Søhøjlandet.

Wij hebben in ieder geval besloten zeker nog een keer terug te willen komen naar Landal Søhøjlandet om wat wandelingen vanaf het park te maken, nog meer van de omgeving te zien en voor de tweede keer naar LEGO House te gaan. Daar maakten we nu alleen een korte tussenstop op weg naar huis vanuit Landal Søhøjlandt en dat smaakte duidelijk naar meer. Maar dat relaxte gevoel van een dagje op het park, dat is ook zeker voor herhaling vatbaar!

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Denemarken Magazine over de regio Aarhus misschien interessant voor je. Of download eerst de gratis top 10 met leuke activiteiten in de regio Aarhus.

Meer van Søhøjlandet – ook vanaf het water – zie je in deze video die ik daar maakte. Vind je het leuk om meer reisvideo’s over Denemarken te zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal zodat je er nooit meer eentje mist.

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om op Landal Søhøjlandet te verblijven voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.