Van alle stedentrips in Denemarken is Kopenhagen natuurlijk de bekendste. Maar er is meer! Wat denk je bijvoorbeeld van Aarhus, of Odense?

Stedentrip Kopenhagen

Een stedentrip Kopenhagen is een echte aanrader. Ik werd tijdens mijn eerste bezoek meteen verliefd op de stad.

Een stedentrip Kopenhagen is goed te doen met de auto of de trein. Wil je toch vliegen, dan vind je hier vliegtickets naar Kopenhagen (makkelijk te vergelijken op prijs).

Wij verbleven voor onze stedentrip Kopenhagen op een camping bij Kopenhagen. Maar er zijn natuurlijk ook volop hotels in Kopenhagen. Een paar voorbeelden:

Copenhagen Island

Hotel Copenhagen Island ligt in de hippe wijk Vesterbro, net buiten centrum van Kopenhagen. Het oude stadscentrum van Kopenhagen ligt maar 1 kilometer verderop – goed te doen of je nu lopend of fietsend gaat, of met het openbaar vervoer.

Dit hotel kun je hier boeken bij TUI (samen met een vlucht).

Copenhagen Strand

Hotel Copenhagen Strand ligt midden in Kopenhagen, met Nyhavn vlak om de hoek en Christiania aan de overkant van het water. Ook Strøget, een van de langste winkelstraten in Europa, is vlakbij.

Meer over dit hotel lees je hier op de website van TUI.

Copenhagen Admiral

Hotel Copenhagen Admiral is gevestigd in een 18e-eeuws pakhuis aan het water. Hier heb je heel veel bezienswaardigheden in Kopenhagen vlak naast de deur.

Meer weten? Je vindt dit hotel hier op de website van TUI.

Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham

Het Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham ligt in een nieuwe, opkomende wijk in Kopenhagen: Nordhavnen. Deze wijk ligt iets ten noorden van het centrum, vlak bij de gezellige woonwijk Østerbro. De metro stopt voor de deur, maar je kunt Kopenhagen ook heel goed op de fiets verkennen.

Dit hotel kun je hier boeken bij TUI (in combinatie met een vlucht).

Wakeup Copenhagen Borgergade

Wakeup Copenhagen Borgergade staat midden in Kopenhagen en is ontworpen door de bekende Deense architect Kim Utzon. De inrichting is verzorgd door jonge Scandinavische topdesigners. Een perfect hotel dus als je gek bent op Scandinavisch design.

Bekijk dit hotel hier op de website van TUI.

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Wakeup Copenhagen Bernstorffgade staat vlak bij Tivoli, het pretpark in het centrum van Kopenhagen.

Hier vind je meer informatie over dit hotel.

Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrsgade

Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrsgade heeft een wat rustigere ligging aan de rand van het centrum van Kopenhagen. Vanuit de kleine, maar nette kamers heb je een mooi uitzicht over de stad.

Hier vind je actuele prijzen voor dit hotel in Kopenhagen.

Op Trivago vind je nog veel meer hotels in Kopenhagen. Je kunt ze ook makkelijk vergelijken op prijs of locatie.

Doen in Kopenhagen

Als je je reis en verblijf hebt geregeld, heb ik nog wel wat tips over leuke dingen die je kunt doen in Kopenhagen:

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Kopenhagen kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven fotograferen – het kan allemaal!

Stedentrip Aarhus

Aarhus is een ontzettend leuke stad om te bezoeken, met veel mooie musea. Ook met kinderen vonden wij het heel leuk in Aarhus. Hier lees je precies wat we allemaal deden tijdens onze stedentrip Aarhus. Hier vind je alle online te boeken excursies in Aarhus.

Hier kun je vliegtickets naar Aarhus vergelijken en hier vind je allerlei verschillende hotels in Aarhus.

Stedentrip Odense

Odense staat bekend als de stad waar Hans Christian Andersen opgroeide. Je komt hem en zijn sprookjes dan ook overal tegen, maar je kunt er ook een leuke boottocht maken naar de dierentuin en het openluchtmuseum. Lees hier wat wij deden tijdens onze stedentrip Odense.

Hier kun je hotels in Odense vergelijken op prijs of locatie.

denemarken odense vakwerkhuis
Foto van onze stedentrip Odense

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.