Welke route naar Denemarken kies jij: met de auto, bus of trein, of misschien met de veerboot of het vliegtuig? Hieronder vind je informatie over de verschillende mogelijkheden.

Met de auto naar Denemarken

De meest gereden route naar Denemarken per auto loopt via Osnabrück, Bremen en Hamburg richting Kolding.

Sommige mensen, bijvoorbeeld uit Noord-Nederland, vinden ook de route richting Oldenburg en van daar via Glückstad naar Denemarken/Jutland prettig. Hiermee vermijd je de drukte die er soms is op de snelweg bij Osnabruck, Bremen en Hamburg.

Let op: als je door Duitsland rijdt en ook van de snelweg af gaat, kan het zijn dat je een milieusticker nodig hebt. Deze milieustickers zijn voor steeds meer Duitse steden nodig. Je kunt ze van tevoren bestellen bij de ANWB.

Voor twee bruggen in Denemarken moet je tol betalen – daar lees je hier meer over.

Deze route kun je uiteraard ook met de camper rijden. Hier lees je meer over een vakantie naar Denemarken met de camper.

Met de veerboot naar Denemarken

Als je naar het oosten van Denemarken reist, bijvoorbeeld naar Lolland, Møn of Kopenhagen of een andere plek op Sjaelland, kan het handiger en sneller zijn om de veerboot van Puttgarden (Duitsland) naar Rødby te nemen. Je hoeft dan niet helemaal om te rijden door Jutland en over Funen.

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

Een fijne tussenstop vlak bij de ferry vanuit Puttgarden is Heiligenhafen.

scandlines rodby puttgarden

Met de bus

Een wel heel voordelige manier om te reizen is met Flixbus. Hier vind je alle steden in Denemarken waar je met deze goedkope snelbussen naartoe kunt.

Met de trein

Het is ook de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden om met de trein naar Denemarken (link naar NS International) te reizen.

Handige tips voor bijvoorbeeld een stedentrip Kopenhagen met de trein vind je in dit boek over treinreizen in Europa.

Met het vliegtuig

Rechtstreeks vliegen van Nederland naar Denemarken kan naar Billund op Jutland, Aalborg in het noorden en Kopenhagen. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je in één keer je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fiets huren

Op steeds meer plekken in Denemarken kun je de oranje deelfietsen van Donkey Republic tegenkomen. Die zijn enorm handig en je kunt er makkelijk van gebruikmaken door de app te downloaden – hoe het precies werkt, lees je hier. Met de kortingscode stralendschrijven15 krijg je 15% korting op de huurprijs van de fietsen.

reisgids denemarken

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.