Welke route naar Denemarken kies jij: met de auto, bus of trein, of misschien met de veerboot of het vliegtuig? Hieronder vind je informatie over de verschillende mogelijkheden.

Met de auto naar Denemarken

De meest gereden route naar Denemarken per auto loopt via Osnabrück, Bremen en Hamburg richting Kolding.

Let op: als je door Duitsland rijdt en ook van de snelweg af gaat, kan het zijn dat je een milieusticker nodig hebt. Deze milieustickers zijn voor steeds meer Duitse steden nodig. Je kunt ze van tevoren bestellen bij de ANWB.

Voor twee bruggen in Denemarken moet je tol betalen – daar lees je hier meer over.

Met de veerboot naar Denemarken

Als je naar het oosten van Denemarken reist, bijvoorbeeld naar Møn of Kopenhagen, kan het handig zijn om de veerboot van Puttgarden naar Rødby te nemen.

Een fijne tussenstop vlak bij de ferry vanuit Puttgarden is Heiligenhafen.

Met de bus

Een wel heel voordelige manier om te reizen is met Flixbus. Hier vind je alle steden in Denemarken waar je met deze goedkope snelbussen naartoe kunt.

Met de trein

Het is ook de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden om met de trein naar Denemarken te reizen.

Met het vliegtuig

Rechtstreeks vliegen van Nederland naar Denemarken kan naar Billund op Jutland, Aalborg in het noorden en Kopenhagen. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je in één keer je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fiets huren

Wil je ter plekke met de fiets verder reizen door Denemarken, dan is dit overzicht van fietsverhuurders in Denemarken misschien handig.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.