Deze reisgidsen gebruik ik voor onze vakanties in Denemarken. En ik heb er nog wel een paar op mijn verlanglijstje staan…

Capitool reisgids Denemarken

Ik ben fan van de Capitool-reisgidsen. Ze hebben duidelijke plattegrondjes en routes en mooie illustraties. Ik heb zelf deze Capitool-reisgids voor Denemarken. Er bestaat ook een aparte Capitool-compact-reisgids voor Kopenhagen.

100% Kopenhagen van Time to momo

Voor mijn stedentrip Kopenhagen gebruikte ik de 100%-gids Kopenhagen die je op de foto ziet liggen. Het handige aan deze gids vond ik de wandelroutes door de stad. Inmiddels hebben de 100%-gidsen zich ontwikkeld tot de stedengidsen van Time to momo (hier vind je die van Kopenhagen).

Met de trein naar Denemarken

Als je graag met de trein naar Denemarken wilt reizen, is dit boek de moeite waard. De auteurs maken al jarenlang treinreizen door heel Europa (ook in Scandinavië) en in dit boek hebben ze mooie reisverhalen en praktische tips bij elkaar gezet.

Fietsen in Denemarken

Routiq heeft een handige fietsatlas Denemarken gemaakt. Meer informatie daarover vind je hier.

Rondje Oostzee

Het is niet direct een reisgids, maar meer een reisverslag van een prachtige reis door Noord-Europa: het boek Rondje Oostzee. De reis komt onder andere door Denemarken – meer over dit boek lees je hier.

Andere reisgidsen voor Denemarken waarnaar ik benieuwd ben

Zo, dat is mijn stapeltje reisgidsen voor Denemarken. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie gidsen.

Denemarken (en andere landen in Europa) met kinderen:

En als je van lekker eten houdt:

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Kopenhagen kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven fotograferen – het kan allemaal!

Er is ook een Lannoo’s autoboek Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.