Rondreizen door Scandinavië

Wil je meer zien van Noord-Europa dan alleen Denemarken? Kies dan voor een van deze rondreizen door Scandinavië en leer bijvoorbeeld ook Zweden en/of Noorwegen kennen.

Rondreis Smaland, Stockholm en Gotland inclusief Kopenhagen (10 dagen)

De nadruk van deze rondreis Scandinavië van TUI ligt op Zweden, maar je sluit je vakantie af met de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Kopenhagen en Zuid-Zweden (10 dagen)

Deze reis van Natuurlijk Reizen begint in Kopenhagen. Daarna steek je over naar Skåne voor een mooie ronde door deze Zuid-Zweedse regio.

Ontdek Denemarken en Zweden (10 dagen)

Tijdens deze 10-daagse autorondreis van De Jong Intra zie je vooral veel van Denemarken, maar maak je ook een uitstapje naar de Zweedse stad Malmö.

Kleuren van Scandinavië (12 dagen)

Kleuren van Scandinavië is een 12-daagse rondreis door Denemarken en Zweden van de ANWB. Je geniet van de natuur, maar bezoekt ook steden als Kopenhagen, Malmö, Kalmar, Århus en Göteborg en kleinere plaatsjes zoals Scaneke en Gudhjem.

Vikingroute door Denemarken & Skåne (13 dagen)

Tijdens deze autorondreis Denemarken & Zweden van House of Europe volg je een mooie ‘Vikingroute’ door deze twee landen. Vikingstad Ribe ontbreekt uiteraard niet, net als de steden Odense op het Deense eiland Funen en Göteborg en Lund in Zuidwest-Zweden. Ook bezoek je meerdere kastelen.

Van elanden tot Vikingen (13 of 14 dagen)

Van elanden tot Vikingen is een 13- of 14-daagse familierondreis door Denemarken en Noorwegen van de ANWB. Op de heenweg vaar je naar Oslo, waarna je via de regio’s Telemark en Myrkdalen naar Bergen rijdt. Daar stap je op de boot naar Denemarken om je vakantie af te sluiten in Ribe.

Zweedse gehaktballetjes en smørrebrød (15 dagen)

Tijdens deze 15-daagse familierondreis door Denemarken en Zweden
reis je naar het land van de Kleine Zeemeermin én het land van Pippi Langkous. Je verblijft in vakantiewoningen op vakantieparken. Eerst is het Deense smørrebrød aan de beurt en dan de Zweedse gehaktballetjes. Natuurlijk kun je ook naar pretpark Tivoli in Kopenhagen of Legoland in Denemarken.

Er is ook een alternatieve route mogelijk.

Scandinavië in een notendop (15 of 16 dagen)

Tijdens deze 15- of 16-daagse familierondreis Zweden, Noorwegen, Denemarken van de ANWB begin je in Zweden. Dan rij je verder naar Noorwegen en als toetje verblijf je ook nog in Denemarken. Je verblijft op vakantieparken en in een resort.

Rondreis Denemarken en Noorwegen voor elektrische auto’s (17 dagen)

Noorwegen is prima ingericht voor elektrische auto’s. Bovendien krijgen elektrische rijders allerlei voordeel, zoals vrijstelling van tol, korting op ferry’s en gratis parkeren op openbare plekken. Deze rondreis is speciaal voorgereden door ANWB-leden. Je krijgt informatie over (snel)laders, de benodigde pasjes, handige apps en andere nuttige tips mee.

Nederlandse sporen langs de Oostzee (17 dagen)

Nederlandse sporen langs de Oostzee is een 17-daagse rondreis door Duitsland, Denemarken, Zweden, Letland, Litouwen, Polen van Pharos Reizen. Dit is een reis met veel mooie steden.

Het mooiste uitzicht ter wereld (17 of langer)

Het mooiste uitzicht ter wereld is een rondreis door Zuid-, West- & Oost-Noorwegen van Pharos Reizen, waarbij je ook nog verblijft in het Deense Vejle. Je kunt deze reis maken in 17 dagen, maar ook verlengen.

Made in Scandinavia (21 dagen)

Deze 21-daagse rondreis brengt je naar Denemarken, Noorwegen en Zweden. Je begint met de sporen van de Vikingen in het oudste stadje van Denemarken: Ribe. Dan ga je naar het Oslo van Edvard Munch. Langs staafkerken en via de ‘wieg van Noorwegen’ in Avaldsnes rij je naar Bergen, om vanaf daar via de fjorden naar de meren en houten huizen van Dalarna te rijden. Daarna staan de kopermijnen van Falun en natuurlijk Stockholm op het programma. Je maakt bewondert de glaskunst van Kosta en bezoekt de geboorteplaats van IKEA (Älmhult). Dan is het tijd om via Malmö over de indrukwekkende brug naar Denemarken te rijden, waar je afsluit bij de Vikingschepen van Roskilde en de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen. (Je kunt de reis ook omgekeerd maken.)

Reizen naar de Faeröereilanden

Vind je het niet erg om wat verder te reizen en wil je naar de Faeroereilanden (eventueel in combinatie met IJsland)? Dan zijn deze reizen misschien een mogelijkheid:

Onontdekte eilanden van de Noord-Atlantische Oceaan (12 dagen)

Tijdens deze 12-daagse rondreis verblijf je eerst in Aalbæk in Denemarken, waarna je vanuit Hirtshals de boot neemt naar Tórshavn. Het schip MS Norröna brengt je naar de Faeröer, waar je kunt genieten van de rust en de ruige natuur. Na 7 nachten vaar je met Smyril Line weer terug naar Hirtshals.

Geisers, gletsjers en vulkanen (15 dagen)

Geisers, gletsjers en vulkanen is een 15-daagse rondreis naar de Faeröereilanden en IJsland van Pharos Reizen. Vanuit Hirtshals vaar je naar Torshávn op de Faeröer, waar je 3 nachten verblijft. Dan stap je weer aan boord van de Smyril Line om verder te varen naar IJsland. Daar maak je met je eigen auto een rondreis langs geisers, gletsjer en watervallen. Na 7 nachten rij je de boot weer op en na 2 nachten aan boord rij je er in Hirtshals weer vanaf.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.