Vervelen hoef je je in ieder geval nooit tijdens een vakantie in Denemarken. Er is zoveel te zien en te doen! Laat je inspireren door deze voorbeelden en klik op de links voor onze ervaringen. Ik heb alle activiteiten die we hebben ondernomen en alle bezienswaardigheden die we hebben bekeken verdeeld over enkele regio’s:

ZUIDWEST-JUTLAND

Hier vind je onder andere vakwerkhuizen en het Deense Waddenzeegebied.

FUNEN

De stad Odense, kasteel Egeskov en het gezellige plaatsje Middelfart.

DJURSLAND

Djursland is een Deense regio met mooie natuurgebieden, de leuke plaats Ebeltoft en op rijafstand van de stad Aarhus.

HVIDE SANDE

Een gebied vol stranden en leuke activiteiten voor kinderen zoals een natuurspeeltuin en een Vikingdorp.

STEDENTRIPS

Ik vind Kopenhagen een heerlijke stad en wijs je graag de weg naar mijn favoriete plekjes. Maar Kopenhagen is natuurlijk niet de enige stad in Denemarken. 

MØN

Het eiland Møn is een geweldige bestemming met de beroemde krijtrotsen en de mogelijkheid om naar Kopenhagen of het nieuwe boomkroonpad te gaan.

LIMFJORD

Toftum Bjerge Limfjord

Tijdens een zomervakantie in Denemarken bezochten wij veel bezienswaardigheden rondom de Limfjord. Wat is het daar mooi!

SØHØJLANDET

Silkeruten wandelen in het Deense merengebied

In Søhøjlandet vonden we het zo mooi, dat we inmiddels alweer een keer terug zijn geweest. Hier vind je al onze tips voor het Deense merengebied.

Rondreis door heel Denemarken

Wil je meerdere regio’s met elkaar combineren, kijk dan ook even naar deze route voor een rondreis Denemarken die ik op basis van onze ervaringen heb samengesteld.

Meer informatie

Natuurlijk hebben wij nog lang niet al het leuks in Denemarken gezien en gedaan. Op de website van het Deense verkeersbureau vind je dan ook nog veel meer tips. Verder haal ik altijd veel inspiratie uit deze reisgidsen voor Denemarken.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.