Denemarken is een heerlijk land om met kinderen op vakantie te gaan. En als je dan met de kinderen naar Denemarken gaat, dan wil je Legoland vast niet missen. Maar wist je dat Denemarken ook veel mooie dierentuinen heeft? Hieronder vind je reizen naar Denemarken die speciaal zijn samengesteld voor gezinnen met kinderen.

Vakantiepark + toegang tot attractieparken

5- of 8-daags arrangement Ribe Byferie Resort inc. LEGOLAND® en WOW Park

Ribe Byferie Resort ligt net buiten het stadje Ribe en bestaat uit verschillende moderne appartementen en woningen. Het vakantiepark is gezellig opgezet als een klein dorpje.

Het middeleeuwse stadje Ribe ligt in het zuidwesten van het Deense schiereiland Jutland. Je vindt er vakwerkhuizen, hofjes, de statige Domkerk en gezellige terrasjes aan de rivier die door de stad loopt. Maar ook het bekende VikingeCenter is hier gevestigd.

Vanuit Ribe zijn allerlei leuke dagtochten te maken. Toegang tot het WOW Park Billund, LEGOLAND® Billund en het Vikingbelevingscentrum Kongernes Jelling is al inbegrepen bij dit arrangement. Maar je kunt ook makkelijk een bezoek brengen aan het Deense Waddeneiland Rømø.

Je kunt dit arrangement hier boeken bij de ANWB.

5- of 8-daags arrangement vakantiepark Skærbæk inc. LEGOLAND®

Vakantiepark Skærbæk ligt op een half uurtje rijden van de Duits-Deense grens en op ongeveer tien minuten rijden van de kust. Dit ruim opgezette vakantiepark heeft vrijstaande vakantiewoningen en een overdekt zwembad.

Vakantiepark Skærbæk is een mooie uitvalsbasis voor een kennismaking met het zuidwesten van Jutland. Bezoek bijvoorbeeld het Deense Waddeneiland Rømø en beklim de hoge uitkijktoren Marsk Camp om uit te kijken over het Deense Waddengebied. Alles over het leven in de Waddenzee kom je te weten in het Vadehavs Centret.

Vanuit dit Deense vakantiepark kun je ook leuke dagtochtjes maken, bijvoorbeeld naar het Middeleeuwse stadje Ribe met het VikingeCenter, of naar attractiepark LEGOLAND® in Billund (entree inbegrepen).

Je kunt dit arrangement hier boeken bij de ANWB.

5- of 8-daags arrangement Lalandia Søndervig inc. LEGOLAND®

Lalandia Søndervig ligt aan de westkust van Denemarken, bij de populaire badplaats Søndervig. Dit vakantiepark biedt volop vermaak, zoals waterpark Aqaudome, speelparadijs Monky Tonky Land en andere familieactiviteiten. Ook de winkels en restaurants zijn handig tijdens je verblijf

Vanaf het vakantiepark is het anderhalf uur rijden naar LEGOLAND® Billund. De entree is al inbegrepen.

Nog een tip: avonturenpark WOW Park Skjern is maar een half uur rijden.

Je kunt dit arrangement hier boeken bij de ANWB.

Nog veel meer vakantiewoningen, ook op vakantieparken in Denemarken, vind je op deze pagina met vakantiewoningen in Denemarken.

Rondreizen door Denemarken voor gezinnen

Er bestaan rondreizen die helemaal zijn ingesteld op gezinnen met kinderen. Kijk maar eens naar deze kindvriendelijke rondreizen door Denemarken:

Tem de draak! (8 / 11 / 12 dagen)

Deze reis van de ANWB begint met de overtocht van Puttgarden naar Rødby (die al bij de reis is inbegrepen). Je verblijft op Lalandia Rødby, een vakantiepark met een geweldig waterpark. Daarna ga je naar eiland Funen, waar je Tot slot verblijf je in Ribe, waar je makkelijk LEGOLAND® en het Vikingcentrum kunt bezoeken. En wat denk je van een ritje met de auto over de brede Noordzeestranden die hier liggen? Hier vind je meer informatie over deze rondreis Denemarken.

Familiepret Denemarken (12 dagen)

Scandinavië-specialist Nordic heeft deze gezinsreis Denemarken waarbij je vier regio’s bezoekt, die op korte rij-afstand van elkaar liggen. Hoogtepunten van de reis zijn:

Zee, Strand en Vikingen (15 dagen)

Tijdens deze fijne gezinsreis van Nordic leer je Denemarken op een lekker rustig tempo kennen. Je komt alles te weten over de Vikingen in het Vikingschipmuseum in de voormalige Deense hoofdstad Roskilde en in de oudste stad en Vikingvestiging van Scandinavië: Ribe. Daarnaast verblijf je een week in een modern vakantiehuis aan de ongerepte kust van noordwest-Jutland om lekker uit te waaien in de duinen en op het strand. Een bezoek aan de zeehonden in het Deense Waddengebied en een dagje Legoland zijn natuurlijk ook mogelijk.

Of combineer je vakantie in Denemarken met Zweden of Noorwegen – die reizen vind je hier en ook daar zijn speciale gezinsreizen bij.

Er is ook een reis speciaal voor als je wilt fietsen in Denemarken met kinderen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.