Er bestaan prachtige cruises die, bijvoorbeeld onderweg naar Noorwegen of de Oostzee, Kopenhagen aandoen. Na mijn cruise naar de Noorse fjorden ben ik helemaal verkocht en het lijkt me dan ook geweldig om dit eens te doen.

6-daagse shortbreak cruise Noorwegen en Denemarken – ms Rotterdam

Bij de ANWB kun je deze korte cruise boeken waarbij je vanuit Nederlandvertrekt en eerst een dag op zee hebt. Vervolgens leg je aan in Oslo voor een bezoek aan de Noorse hoofdstad. Daarna is Kopenhagen aan de beurt. Op de terugweg heb je weer een dag op zee om van alle voorzieningen aan boord gebruik te maken.

8-daagse cruise Noorse fjorden

Deze cruise brengt je naar de Deense hoofdstad Kopenhagen – maar dat is nog maar het begin. Na een dag op de MSC Euribia kun je in Noorwegen de fjorden en watervallen bewonderen.

Meer weten? Hier vind je deze cruise op de website van TUI.

8-daagse cruise Noorse fjorden en Hellesylt

Vanuit Kiel vaar je eerst naar Kopenhagen in Denemarken. Daarna steek je over naar het prachtige Noorwegen, waar je onder andere aanlegt in Hellesylt (bij Geiranger).

Deze cruise kun je hier bekijken en boeken.

8-daagse cruise Noorse fjorden en Kopenhagen

Je gaat in Kiel aan boord van de Costa Diadema, die je eerst naar Kopenhagen brengt. Daarna ga je naar de Noorse fjorden met prachtige plekjes zoals Flåm, Ålesund en Stavanger.

Je vindt deze cruise hier bij TUI.

8-daagse cruise Noorwegen en Denemarken

De AIDAnova vaart maar liefst 7 verschillende routes via Denemarken naar Noorwegen.

Op de website van TUI vind je meer informatie over deze cruise.

8-daagse cruise Zweden, Denemarken en Noorwegen

Deze cruise begint meteen al goed, want je kunt gewoon in Rotterdam inschepen. Dan vaar je eerst naar Göteborg aan de mooie westkust van Zweden. Daarna staat Kopenhagen op het programma – een van mijn favoriete Scandinavische steden eerlijk gezegd. Via de Oslofjord vaar je ten slotte naar de Noorse hoofdstad.

Meer over deze cruise lees je hier op de website van TUI.

13-daagse cruise Ontdek Scandinavië

Deze cruise brengt je vanuit Amsterdam naar een prachtige bestemmingen in Scandinavië, maar je begint met een bezoek aan het Poolse Gdansk. Daarna vaart het schip naar Visby in Zweden – een plek die al heel lang op mijn verlanglijst staat. Na een stop in Tallinn zijn Stockholm en Kopenhagen aan de beurt.

Deze cruise vind je hier bij TUI.

13-daagse cruise Over de Oostzee

Voor deze cruise brengt de Celebrity Silhouette je vanuit Rotterdam naar Gdansk, Visby, Tallinn, Stockholm en Kopenhagen.

Meer weten? Kijk hier op de website van TUI.

14-daagse cruise Oost-Europese en Scandinavische steden

Voor deze cruise stap je in Rotterdam aan boord van de Nieuw Statendam voor een reis naar onder andere Oslo, Helsinki, Tallinn, Aarhus, Kopenhagen, Göteborg, Visby en Stockholm.

Deze cruise kun je hier boeken bij TUI.

15-daagse cruise Oostzee met Stockholm

Stap in Rotterdam aan boord en laat je heel relaxt naar de steden Kopenhagen, Aarhus, Helsinki, Tallinn en Stockholm brengen tijdens deze 15-daagse cruise.

Prijzen voor deze cruise vind je hier bij TUI.

15-daagse cruise Steden aan de Baltische Zee

Voor deze cruise brengt de Zuiderdam je naar onder andere Oslo, Helsinki, Aarhus, Kopenhagen, Visby en Stockholm.

Klinkt goed? Meer informatie vind je hier bij TUI.

Cruise Scandinavische steden (8 dagen)

Deze cruise van TUI langs Scandinavische steden in Denemarken en Noorwegen brengt je van Kiel in Duitsland naar Kopenhagen in Denemarken en dan naar Noorwegen voor een bezoek aan Hellesylt, Alesund en Flam.

Cruise Noorse fjorden + Kopenhagen (12 dagen)

Of vertrek vanuit Nederland en vaar met deze cruise van Holland America Line (te boeken bij TUI) naar Molde, Flam, Alesund, Bergen, Haugesund, Stavanger en Kristiandand in Noorwegen en vervolgens naar Aarhus en Kopenhagen in Denemarken.

Cruise Noordkaap en fjorden (15 dagen)

Deze cruise, die te boeken is bij TUI, begint en eindigt in Kopenhagen en is dus perfect te combineren met een bezoek aan de hoofdstad van Denemarken. Verder vaar je naar Alesund, Svolvaer, Tromso, Honningsvag, Loen, Stavanger en
Skagen.

Cruise Pracht en praal van de Baltische zee (15 dagen)

Deze cruise met vertrek uit Amsterdam kun je boeken bij TUI. Je maakt dan in twee weken een fantastische reis langs Kopenhagen, Warnemünde, Tallinn, Helsinki, Stockholm, Kiel en Aarhus voordat je weer aanlegt in Amsterdam.

Oostzeecruise met Holland America Line (14 of 15 dagen)

Deze cruise, die je kunt boeken bij de ANWB, heeft zijn eerste en laatste stop in Denemarken. De route is als volgt:

  • Kopenhagen
  • Rostock (Warnemünde)
  • Tallinn
  • Sint-Petersburg
  • Helsinki
  • Stockholm
  • Kiel
  • Aarhus

Cruise Noordkaap, Spitsbergen en IJsland (18 dagen)

Het is Mein Schiff 7 dat je meeneemt op avontuur naar de Noordkaap, Spitsbergen en IJsland met op de terugweg nog een stop in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Dat is wel een hele bijzondere en uitgebreide route! Deze cruise vind je hier bij TUI.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.