Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Herfstvakantie in Denemarken? Vier Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus!

Ben je in de herfstvakantie in Denemarken, verblijf je in de regio Aarhus en is het voor de Denen zelf ook vakantie? Dan heb ik een tip voor je: ga Halloween vieren in Pretpark Tivoli Friheden. Het park is dan tot ‘s avonds 21.00 uur open en in het donker zien alle versieringen er nog mooier uit. Onze tieners vonden het geweldig – en wij ook!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Tickets en polsbandjes

De toegang tot dit pretpark in Aarhus werkt iets anders dan bij ons in Nederland. Om te beginnen heb je natuurlijk een toegangsbewijs nodig om het park in te kunnen.

De prijs van kaartjes voor het pretpark ligt lager dan bij ons. Dat komt omdat je voor de attracties nog apart moet betalen. Dat kan op verschillende manieren.  Wij hadden een polsbandje waarmee we onbeperkt in alle attracties mochten (een Turband). Het leek erop dat de meeste mensen daarvoor kiezen. Als je aan de beurt bent om in te stappen, laat je je polsbandje zien aan de medewerker van het park. Dan mag je erin.

Als je maar weinig attracties in wilt, kun je ook losse Tivoletter kopen: een soort muntjessysteem waarvan je er voor de ene attractie bijvoorbeeld twee nodig hebt,  en voor de andere vier.

Eerst moest ik wel wennen aan dit systeem en vond ik het een beetje omslachtig. Maar toen we eenmaal in het park rondliepen en de gezinnen en families zagen die er waren, snapte ik dat het wel handig is. Als je bijvoorbeeld als ouder of grootouder wel graag mee gaat met een familieuitje, maar niet in de attracties wilt (of in maar een enkele), hoef je zo niet het volle pond te betalen. Je betaalt dan alleen de toegang en eventueel een paar Tivoletter.

Ook fijn: de parkeerplaats waarvan wij gebruikmaakten bij Tivoli Friheden, was gratis. (We stonden in de buurt van het stadion.)

Handig om te weten: in Aarhus kun je de oranje deelfietsen van Donkey Republic tegenkomen. Die zijn enorm handig en je kunt er makkelijk van gebruikmaken door de app te downloaden – hoe het precies werkt, lees je hier. Met de kortingscode stralendschrijven15 krijg je 15% korting op de huurprijs van de fietsen.

Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Halloween in Tivoli Friheden

Tijdens de Deense herfstvakantie is Tivoli Friheden elke avond tot 21.00 uur open. Het is ook echt aan te raden om ervoor te zorgen dat je het park in het donker beleeft. De lampions, rookeffecten en andere versieringen komen dan extra goed tot hun recht. Geluidseffecten en griezelige figuren die rondlopen in het park maken het helemaal af.

Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Wij gingen ‘s middags om en uur of half vier naar het park en rond 6 uur werd het donker. Achteraf gezien hadden we nog wel wat vroeger kunnen gaan: we hadden best nog wat meer attracties willen doen, of nog een keer ergens in willen gaan.

Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Attracties in dit pretpark in Aarhus

De attracties in Tivoli Friheden die wij (met zijn allen of een deel van ons gezin) bezochten, waren:

 • Het reuzenrad – hiermee begonnen we om een indruk te krijgen van het park. We konden zo van veel attracties meteen zien waar ze in het park stonden.
 • Het spookhuis – hier ga je met een karretje doorheen. Soms stopt het karretje bij een scherm, waarop dan monsters verschijnen die je moet proberen neer te schieten.
 • De 5D-bioscoop met een interactieve film over een enge mijn waar je ook weer monsters moet neerschieten. Je zit in een kleine bioscoopzaal, waar de stoelen meebewegen met wat er op het scherm gebeurt.
 • Twee achtbanen: de Cobra (deze gaat meerdere keren over de kop) en Tyfonen (deze gaat niet over de kop)
 • Het schip (Piraten)
 • De botsautootjes (meerdere keren – blijft een van mijn favorieten). Botsautootjes zijn voor mij echt jeugdsentiment, want ik ben opgegroeid in een klein dorpje waar de complete kermis (1x per jaar) bestond uit botsautootjes. Om er nu met het hele gezin in te gaan, vind ik nog leuker dan vroeger alleen in mijn dorpje.
 • Hjertekig: een 65 meter hoge toren met stoeltjes eromheen waarin je helemaal naar boven wordt gehesen. Deze attractie wordt op 2 manieren uitgevoerd: langzaam weer naar beneden, of in een soort vrije val.
 • Himmelrum: een soort schip, maar dan met allerlei extra draaien én je gaat over de kop.
 • Hjertekig en Himmelrum waren voor ons wat te gortig, dus daar gingen onze tieners alleen in. Maar in de zweefmolen gingen we gezellig met z’n allen.
Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Verder zijn er nog:

 • Een klassieke draaimolen
 • Illusionsfabriken (een cakewalk)
 • Graeshoppen (een milde versie van Hjertekig voor de kleintjes)
 • Kaenguru (ook een beetje vergelijkbaar hiermee)
 • Bootjes
 • Autootjes en botsautootjes voor kleine kinderen
 • Een soort bungyjump-toren – enorm hoog!
 • Een kabelbaan naar de top van de bungyjump-toren en terug
 • Achtbanen Dragen en Bisvaermen – hier hadden we eigenlijk ook nog wel in gewild
 • Brand Alarm waarbij je een brand moet blussen – iets dergelijks hebben we wel eens in Legoland gedaan
 • Draaimolenvarianten Den Blå Ballon, Den Røde Baron, Sommerfuglen en Solstormen. Die laatste twee hadden we ook nog wel willen doen – zo zie je maar dat we best nog wat eerder naar Tivoli Friheden hadden kunnen gaan. We konden ons er langer vermaken dan ik van tevoren had ingeschat.
 • Minigolf
 • Kansspelen

Een overzicht van alle attracties vind je op de website van Tivoli Friheden.

Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Eten en drinken in dit pretpark bij Aarhus

Er is in het park van alles te eten en drinken: van aebleskiver en Deense drop tot suikerspin en zuurstokken, en van een compleet restaurant tot onbeperkt pizza eten of een snackbar. Wij kozen voor de snackbar en waren blij verrast. Wij vonden het écht goede burgers, lekkere frietjes en rijkelijk gevulde pitabroodjes. Ook de hotdog (mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een vakantie in Denemarken) viel in de smaak. Voor ons was het extra handig dat er volop keuze was met kip, rundvlees of vegetarisch. Wij eten namelijk geen varkensvlees en soms is dat best even zoeken. Maar hier dus geen probleem!

Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Kerst in Tivoli Friheden

Hoewel het bijna tijdens ons hele bezoek regende en we dus uiteindelijk best nat en koud waren,  hadden we het ontzettend naar ons zin in dit pretpark. Echt overal stonden pompoenen en hingen lampjes. De geweldig uitgewerkte Halloween-sfeer zorgde ervoor dat ik me ging afvragen hoe de kerstperiode hier is – vast ook geweldig! Tivoli Friheden in kerstsfeer kun je beleven vanaf 13 november 2021. Hou dus zeker de website van Tivoli Friheden in de gaten als je in de herfst of rond de feestdagen in de regio Aarhus bent.

Wil je Tivoli Friheden ook bezoeken? Wij verbleven in Danhostel Aarhus, maar je kunt dit pretpark ook goed bezoeken vanuit Landal Ebeltoft of Landal Søhøjlandet.

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Denemarken Magazine over de regio Aarhus misschien interessant voor je. Of download eerst de gratis top 10 met leuke activiteiten in de regio Aarhus.

reisgids denemarken

Wij bezochten Tivoli Friheden in samenwerking met Visit Aarhus Region en Visit Denmark.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.