Piraten in Djurs Sommerland: een van de beste achtbanen ter wereld

Written by Sandra van Bijsterveld

Helaas zijn wij nog nooit in het Deense pretpark Djurs Sommerland geweest. Toen wij in Djursland op meivakantie waren, was het park namelijk nog niet geopend voor het seizoen. Maar het staat wel op ons verlanglijstje – en nu des te meer. Want de achtbaan ‘Piraten’ in Djurs Sommerland heeft als enige Deense achtbaan de top 50 van beste achtbanen ter wereld bereikt. Daarmee zou je het dus de beste achtbaan van Denemarken kunnen noemen. Daar willen we natuurlijk in!

Wat maakt Piraten zo goed?

Piraten (‘de piraat’) is de snelste en langste achtbaan van Denemarken. En hij staat ook nog eens in het grootste zomerpark van Scandinavië:. Met een topsnelheid van 90 km per uur, een hoogte van 32 meter en een lengte van 755 meter heeft deze achtbaan de 48ste plek weten te veroveren in de internationale achtbanenverkiezing van Coaster Bot. Om deze ranglijst samen te stellen, werden maar liefst 1.211 achtbanen beoordeeld door 2.700 achtbaanfans uit 46 landen, die de hele wereld over hebben gereisd en veel verschillende achtbanen hebben uitgeprobeerd.

Dat maakt het des te indrukwekkender dat Piraten zo goed scoort. Er zijn namelijk best gerenommeerde achtbanen te vinden die hoger en/of sneller zijn. Maar blijkbaar is Piraten zo spectaculair dat de jury deze achtbaan verkoos boven veel andere.

achtbaan in Djurs Sommerland in Denemarken
Foto: Djurs Sommerland via Visit Denmark

Waar ligt Djurs Sommerland?

Djurs Sommerland ligt in Nimtofte, aan de oostkust van Jutland in de regio Djursland (waar wij verbleven bij Landal Ebeltoft). Het pretpark heeft zowel voor jonge kinderen als voor mensen die op zoek zijn naar een adrenalinestoot meer dan genoeg te bieden. Zo is er een groot aquapark en zijn er speciale themagebieden op basis van verschillende wereldculturen. De attracties variëren van speeltoestellen voor de allerkleinsten en draaimolens tot spectaculaire attracties als Piraten.

Mocht je besluiten om Djurs Sommerland te bezoeken, neem dan zeker ook de tijd om meer van Djursland te bekijken, zoals:

Durf jij in Piraten?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *