vakantiewoning Molshojgaard in Djursland

Molshøjgård: ideale vakantiewoning in Djursland

Zoals je misschien wel weet, zijn we al vaker in de Deense regio Djursland geweest. Deze meivakantie gingen we weer terug. Het is niet voor niets een van onze favoriete stukjes Denemarken. We kozen deze keer voor een nieuwe plek om te verblijven: Molshøjgård. Molshøjgård is een boerderij met een boomgaard, een groentetuin, gezellige katten die over het erf lopen en drie vakantiewoningen. Die worden omringd door een weids uitzicht, een heerlijke stilte en een prachtige omgeving waar van alles te doen is. Het allerbelangrijkste: je wordt er zeer gastvrij ontvangen door Jan en Hanne, die ervoor zorgden dat deze week in Djursland weer minstens net zo bijzonder was als de eerdere vakanties die we in Djursland doorbrachten.

Aankomst op Molshøjgård

Na een lange (en leuke) dag lopen door LEGOLAND kwamen we best wel vermoed aan op Molshøjgård. Toen we het erf op reden, voelde het meteen heel fijn om hier te zijn. Wat een rust hangt er op dit plekje.

vakantiewoning Molshojgaard in Djursland

Ik had al even contact gehad met Jan over onze aankomsttijd en hij kwam meteen naar ons toe lopen toen we de auto parkeerden. Gelukkig begreep hij dat we een lange dag achter de rug hadden. Hij bood ons aan om ons nu even kort onze vakantiewoning te laten zien, en de volgende ochtend in alle rust de rest van Molshøjgård. Wat fijn, een gastheer die zo met je meedenkt.

Ons appartement heette Marken. En wat was het mooi! We hadden een ruime woonkamer met een open keuken die van alle gemakken was voorzien, en twee slaapkamers: één met twee bedden en één met twee bedden plus een stapelbed. Ook de badkamer was heel ruim.

Van Hanne, die er inmiddels ook bij was gekomen, kregen we nog een tip die later goud waard bleek te zijn: Marken heeft een terras waar je ‘s morgens heerlijk beschut in de zon kunt zitten. Maar eerst gingen we maar eens een hapje eten en vroeg naar bed. Het was een lange dag geweest..

Heerlijk wakker worden

Omdat de boerderij in het buitengebied staat en grenst aan een nationaal park, is het ‘s nachts echt heel donker en stil op Molshøjgård. We sliepen dan ook allemaal heerlijk. Toen ik de volgende ochtend al vroeg uitgerust wakker werd, zag ik de zon onder de gordijnen door piepen. Meteen moest ik aan de tip van Hanne denken: het terras in de ochtendzon. Ik sloop het bed uit, maakte een kopje koffie en ging in alle rust verder wakker worden op het ontbijtterras. Hanne had niets te veel gezegd: dit is echt een heerlijk plekje. Normaal ben ik niet zo goed in niets doen, maar nu nam ik uitgebreid de tijd om te genieten van de zon, het uitzicht over de golvende velden en het gefluit van vogeltjes.

vakantiewoning Molshojgaard in Djursland

Buiten ontbijten

Toen ik na een tijdje trek kreeg, besloot ik buiten de tafel te dekken voor het ontbijt. Het was bijna onvoorstelbaar: we waren nog met regen vertrokken uit Nederland en het voelde alsof we al maanden in een eindeloze herfst zaten. Ik had dan ook eigenlijk alleen lange broeken en warme truien ingepakt. Maar nu we in Denemarken waren, was het opeens volop lente. Het is echt bijzonder hoe vaak wij al schitterend weer hebben gehad als we in de meivakantie naar Denemarken gingen. Dit was echt puur genieten en het voelde alsof ons verblijf hier nu al helemaal geslaagd was, ook al waren we er nog maar net.

Boomgaard en groententuin

Zie je op de foto van ons ontbijt de fles appelsap en het potje bessenjam staan? Die komen uit de boerderijwinkel van Molshøjgård. Jan en Hanne maken namelijk hun eigen sapjes, jammetjes en ander lekkers. De ingrediënten daarvoor zijn afkomstig uit de boomgaard en groentetuin op het erf, die Jan ons later die ochtend tijdens een rondleiding en nadere kennismaking trots liet zien. Als je verblijft bij Molshøjgård, mag je ook zelf gaan plukken als je dat wilt.

vakantiewoning Molshojgaard in Djursland

Behalve zelfgemaakt lekkers kun je in de winkel ook mooie glaskunst en leuke haakwerkjes van Hanne kopen. Je leest meer over de winkel van Molshøjgård in deze blogpost over bakkerijtjes, boerderijwinkels en meer lekkers in Djursland.

Doen in de omgeving

De verleiding was groot om gewoon lekker de hele vakantie door te brengen op deze heerlijke plek. Maar je kunt vanaf Molshøjgård ook zoveel leuke uitstapjes maken! Dit zijn onze persoonlijke aanraders:

  • Bezoek in ieder geval het gezellige Ebeltoft
  • Ga wandelen of fietsen in nationaal park Mols Bjerge, dat grenst aan Molshøjgård.
  • Maak een wandelingetje naar de ruïne van Kalø Slot, waar je ook zeehonden kunt spotten en ijs kunt eten
  • Nog veel meer bezienswaardigheden in Djursland zagen wij toen we deze prachtige autoroute(s) maakten
  • Je kunt ook nog gaan karten of naar een van de dierentuinen in de buurt gaan. Of bezoek pretpark Djurs Sommerland!
  • Aarhus, niet ver van Djursland, vinden wij een hele leuke stad
  • Andere steden die de moeite waard zijn, zijn Viborg en Randers
  • Als je nog meer tijd hebt, kun je ook nog het Deense merenhoogland Søhøjlandet gaan verkennen

Kortom: je kunt je hier heel lang vermaken! Dat zie je ook wel in deze video die ik maakte over ons verblijf.

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Denemarken Magazine over de regio Aarhus misschien interessant voor je. Of download eerst de gratis top 10 met leuke activiteiten in de regio Aarhus.

Zonsondergang

Jan en Hanne vertellen je graag alles over de omgeving. Ze zitten vol met goede tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Voor een van die goede tips bleken we alleen maar naar de toegang tot het erf te hoeven lopen. Daar kijk je uit over het water van Kalø Vig en Jan tipte ons dat als we dat bij zonsondergang deden, we op een mooi schouwspel zouden worden getrakteerd. Nou, dat klopte!

vakantiewoning Molshojgaard in Djursland

En toen we enthousiast vertelden hoe mooi we deze zonsondergang vonden, had hij alweer een nieuwe tip voor ons: een uitkijkpunt in nationaal park Mols Bjerge. De foto’s van die zonsondergang vind je hier.

Ook verblijven op Molshøjgård?

Het moge duidelijk zijn: wij vonden Molshøjgård echt een ideale plek om te verblijven in Djursland. De vakantiewoning is perfect in orde, de locatie is geweldig en de gastvrije ontvangst door Jan en Hanne is de kers op de taart. Wij namen dan ook best met pijn in ons hart afscheid van Molshøjgård en kunnen je deze plek dus absoluut aanraden.

Behalve appartement Marken (bij ons favoriet vanwege het ontbijtterras) heeft Molshøjgård nog twee appartementen: Stokrosen en Kalø. In totaal is er plek voor 22 personen. Elektriciteit, water, eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen bij de huur.

Meer informatie over Molshøjgård vind je op hun Facebook-pagina.

Wij werden uitgenodigd om bij Molshøjgård te verblijven om onze ervaringen te kunnen delen op Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.