auning kart park denemarken

Karten in Denemarken: Auning Kart Park vlak bij Gammel Estrup

Er is al vaak tegen mij gezegd dat ik, als de kinderen groter zouden zijn, vast wel vakantiebestemmingen zou gaan opzoeken met animatie, een disco of zwemparadijs. Dat geloof ik nog steeds niet, maar het is wel zo dat we met grotere kinderen andere dingen gaan doen. Zo gingen we in de meivakantie karten in Denemarken. Voor mij en de kinderen was dat voor het eerst.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Auning Kart Park

Een beetje aarzelend stonden we met zijn vieren bij Auning Kart Park. Na een veiligheidsvideo kregen we overalls, handschoenen, bivakmuts en helm aan. Ik merkte dat de kinderen (ze zijn nu 9 en 10) het best spannend vonden.

Daar was gelukkig een oplossing voor: er waren ook duokarts. Later wisselen kon ook, dus startten we in twee duokarts. Zo konden de volwassenen sturen, terwijl de kinderen konden voelen hoe het is om over het 620 meter lange buitencircuit te rijden. Eerst reden we een rustig rondje achter de safety car, daarna mochten we het gaspedaal dieper intrappen.

Karten in Denemarken, Djursland, Auning Kart Park

Al snel waren de kinderen eruit: de jongste vond het genoeg geweest en ging langs de kant kijken en een ijsje eten. De oudste wilde in haar eigen kart verder. Het regende en de buitenbaan was dus nat, maar ze ging rondje na rondje sneller. Omdat ik mijn zoontje gezelschap wilde houden en mijn dochters rijkunsten wilde bewonderen, ging ik na een tijdje ook aan de kant. Elke keer als ze langskwam, juichten we en staken we onze duim omhoog. Wat was ze stoer!

Karten in Denemarken, Djursland, Auning Kart Park

Voordat we het wisten, zat de tijd er alweer op. We kregen onze beste tijden op papier en gingen nog als winnaars op de foto op het podium.

Karten in Denemarken, Djursland, Auning Kart Park

Wil je ook karten in Denemarken? Boek dan wel van tevoren. Als er geen reserveringen zijn, kan het namelijk gebeuren dat er niemand aanwezig is bij de kartbaan. Het is moeilijk voorspellen wat kinderen ervan zullen vinden, maar van een uurtje proberen krijg je zeker geen spijt!

Vlakbij: kasteel Gammel Estrup

Als je wilt, kun je Auning Kart Park mooi combineren met Gammel Estrup. Dat is een groot kasteel – je kunt de hoge muren en torens al vanaf de weg niet missen. Je kunt de kasteeltuinen en het kasteel zelf bezoeken als je wilt weten hoe de bewoners en hun bedienden leefden. Voor kinderen is er een speeltuin.

Ook is hier Det Grønne Museum gevestigd. Dat draait om jacht, bosbouw en landbouw in Denemarken. In de grote tuin groeien groente, fruit, bloemen, planten, granen en kruiden. Ook staan er boerderijen uit 1915 en 1930. Kinderen kunnen zich vermaken in de indoor speeltuin en met de varkens, koeien, schapen, geiten en konijnen.

Meer over Djursland en Denemarken met kinderen

Wil je met eigen ogen zien wat we nog meer deden tijdens onze meivakantie in Djursland? Bekijk dan deze video (en abonneer je als je in de toekomst geen reisverslagen uit Denmarken wilt missen).

Wij werden uitgenodigd om Djursland te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.