legoland denemarken amsterdam

Vanaf welk vakantiepark naar Legoland? Dit vonden wij ideaal…

Vanaf welk vakantiepark kun je het beste naar Legoland in Denemarken? Die vraag is niet zo 1-2-3 te beantwoorden. Er zijn namelijk een heleboel vakantieparken waar je prima kunt verblijven als je tijdens je vakantie in Denemarken graag naar Legoland in Billund wilt gaan. Billund ligt namelijk heel centraal en een heleboel vakantiehuizen in Jutland liggen dichtbij genoeg om het park te bezoeken. Zelf bezochten wij Legoland vanaf verschillende vakantieparken en ook een keer vanaf een camping. Hieronder vertel ik je onze ervaringen en geef ik nog wat handige tips voor vakantiewoningen bij Legoland.

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor Legoland.

Legoland bezoeken vanuit Ribe

De eerste keer dat wij naar Legoland gingen (dat is alweer heel wat jaartjes geleden), verbleven we bij Ribe Byferie Resort in Zuidwest-Jutland. Dit is het dichtst bij Nederland van alle parken vanwaar we Legoland bezochten. Vanaf Ribe Byferie Resort was het iets minder dan een uur rijden naar Legoland. Prima te doen – en omdat we in Ribe verbleven, hadden we de rest van onze vakantie in Denemarken het Deense Waddengebied voor de deur. Met heel veel zee en strand, plus natuurlijk het Vikingcentrum van Ribe. Al met al vonden we dit de perfecte vakantie toen we met nog vrij jonge kinderen naar Denemarken op vakantie gingen. We deden het zelfs een paar jaar later nog een keer precies zo (dus het Deense Waddengebied combineren met Legoland).

Heb je plannen om voor het eerst naar Denemarken te gaan? Dan vind je heel veel handige tips bij elkaar in dit Stralend Denemarken Magazine ‘Eerste keer naar Denemarken’. Je kunt het meteen downloaden en er staan onder andere een route voor een rondreis, tips voor campings en vakantiehuizen, informatie over betalen in Denemarken en tips voor Kopenhagen en LEGOLAND/LEGO House in.

ribe byferie huisjes
Vakantiepark Ribe Byferie Resort

Legoland bezoeken vanuit Landal Middelfart

De derde keer dat we naar Legoland gingen, was vanuit Middelfart. Hier is ook een Landal-park en ook dit was iets minder dan een uur rijden. Deze keer konden we ons bezoek aan Legoland combineren met het mooie eiland Funen, waar Middelfart op ligt. Hier bezochten we onder andere kasteel Egeskov. In Middelfart zelf zijn ook leuke dingen te doen, zoals Bridgewalking of bruinvissen spotten.

denemarken funen middelfart winkelstraat
Middelfart is een gezellig stadje

Legoland bezoeken vanuit Landal SeaWest

Een paar jaar later reden we weer van onze vakantiewoning naar Billund. Deze keer reden we vanuit Landal SeaWest niet naar Legoland, maar naar Lego House (ook in Billund). Dit was een uur rijden. Deze keer combineerden we een dag vol Lego met de mooie omgeving van Hvide Sande en Ringkøbing Fjord. Echt perfect dat Billund zo centraal ligt, zodat je het met zoveel verschillende regio’s kunt combineren!

landal seawest denemarken
Landal SeaWest heeft een groot zwembad

Legoland bezoeken vanuit Landal Søhøjlandet

Ook het prachtige Deense merengebied is prima te combineren met een bezoek aan Legoland. Vanaf ons park in het merenhoogland, Landal Søhøjlandet, reden we in een uur en drie minuten naar Billund – deze keer voor een korte tussenstop in de winkel van Lego House, waar de kinderen hun eigen Lego-poppetje ontworpen voordat we verder naar huis reden. Maar je kunt dus ook vanaf dit park prima een dagje Legoland doen.

vakantiehuis op Landal Sohojlandet
Huisjes rondom een grote speeltuin – ideaal (Landal Søhøjlandet)

Vakantieparken direct bij Legoland

Dit waren alle vakantiehuizen vanwaar uit wij Legoland (of Lego House) in Billund hebben bezocht. Wij vonden dit ideaal omdat je zo én Legoland, én steeds een andere mooie Deense regio kunt bezoeken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vakantiehuisje direct bij Legoland te boeken. Daarmee hebben wij geen persoonlijke ervaringen, maar je vindt ze hier:

lalandia billund

Camping bij Legoland

Oh ja, in 2011 verbleven we ook nog een keer direct bij Legoland, op de Legoland-camping. Het leuke daaraan was, dat je ook op de camping al overal dingen van lego tegenkwam. Behalve alle legodingen was er ook nog een grote speeltuin met springkussens, een kabelbaan en een kinderboerderij. Ook hadden we gratis toegang tot een zwembad dat tussen de camping en Legoland lag.

Wat zou voor jou de beste uitvalsbasis zijn om Legoland te bezoeken?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.