flodeboller ebeltoft

De lekkerste tips voor een snoepreisje in Djursland

In de meivakantie waren we terug in Djursland, een van onze favoriete stukjes Denemarken. We hebben al best veel bezienswaardigheden in Djursland gezien – inclusief die in Ebeltoft. Maar er blijven altijd nieuwe dingen te ontdekken natuurlijk. En deze keer leken die ontdekkingen wel een thema te hebben: ze waren allemaal erg smakelijk! Verschillende locals tipten ons de beste bakkerijen, boerderijwinkels en adresjes om ijs te eten. Die wilden wij maar al te graag uitproberen…

Boerderijwinkel Molshøjgård

Het begon allemaal op de fijne plek waar we deze keer verbleven tijdens onze meivakantie in Djursland: Molshøjgård. Jan en Hanne zijn niet alleen de gastheer en -vrouw van drie appartementen, maar maken ook hun eigen sapjes, jammetjes en nog meer lekkers. Je kunt het allemaal kopen in hun boerderijwinkel, waar je ook de glaskunst en de haakwerkjes van Hanne vindt. Bel of mail wel even als je langs wilt komen, want deze boerderijwinkel heeft geen standaardopeningstijden. De link naar de actuele contactgegevens vind je in deze blogpost over Molshøjgård.

Meer boerderijwinkels in Djursland

Ik had trouwens eerder al wat andere boerderijwinkels in Djursland op het oog, maar tot nu toe hebben wij altijd de pech gehad dat ze nog niet open waren als wij in de buurt waren. Als je op zomervakantie in Denemarken bent, kun je er zeker terecht. Vaak hebben ze niet alleen een winkel, maar ook een terras waar je het lekkers meteen kunt opeten of -drinken.

Boerderijwinkels in Djursland die ik op mijn lijstje heb staan, zijn:

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Denemarken Magazine over de regio Aarhus misschien interessant voor je. Of download eerst de gratis top 10 met leuke activiteiten in de regio Aarhus.

Gartnergården Djurs

Wat wel open was – en ook goed werd bezocht – was de drive in van Gartnergården Djurs. Hier rij je eerst langs een bord waarop staat wat er allemaal te krijgen is. Dat varieert van broodjes voor het ontbijt en lekkers voor bij de koffie tot focaccia of pizza. Je kunt het ook nog allemaal uitgestald zien in de etalage. Dan kom je bij het loket waar je je bestelling kunt plaatsen, kunt betalen (ook met pin) en je lekkers aangereikt krijgt. Voor als je niet kunt wachten om het op te eten, is er na de kassa een parkeerplaats en zelfs een terras.

Småkageriet

Småkageriet ziet er van de buitenkant niet echt winkel-achtig of gezellig uit. Het was op de parkeerplaats even zoeken welke deur van de verschillende aangrenzende bedrijfspanden we moesten hebben. Maar we vonden de goede deur en haalden er heerlijke jordbaersnitter. De parkeerplaats en het pand waarin Småkageriet gevestigd mogen dan niet bepaald een sfeervolle uitstraling hebben, het uitzicht vanaf de parkeerplaats is wel heel mooi en gebakjes smaakten heerlijk.

DUO Bageri

In Feldballe vind je DUO Bageri, waar je niet alleen de lekkerste broodjes kunt kopen, maar ook nog kunt zien hoe ze gemaakt worden. Toen wij binnen stapten, werden er net kardemobroodjes gemaakt. Heel knap hoe van een sliert deeg zo’n bolletje wordt gevlochten. Daarna was het nog moeilijk kiezen welke lekkere Deense broodjes we vandaag eens mee zouden nemen voor de lunch. Het zag er allemaal zo lekker uit! Behalve de zoete broodjes ben ik ook erg fan van het donkere Deense roggebrood.

Flødeboller in Ebeltoft

Ook Ebeltoft zit vol met zoete verleidingen. Eerder schreef ik al eens over een fijn adresje om ijs te halen en een smakelijke winkel bij de jachthaven van Ebeltoft. Maar deze keer kregen we van Jan (onze gastheer op Molshøjgård) een nieuwe tip: probeer de flødeboller van Usædvanlige flødeboller in Ebeltoft. (Deze plek was trouwens in Google Maps te vinden als Café Sicilia.) Je hebt ze in allerlei verschillende smaken. Dit is wel even iets anders dan de flødeboller (vergelijkbaar met onze chocozoenen) die je in de Deense supermarkten koopt! Binnen en buiten is plek om te zitten terwijl je ze oppeuzelt. Je zit hier aan de mooie Adelgade, waar veel vakwerkhuizen staan.

IJs bij Kalø Slot

Je kunt de flødeboller ook bestellen in combinatie met ijs. Maar de mooiste plek om ijs te halen in Djursland vinden wij toch wel bij Kalø Slot (in Kalø Slotscafé).

wandeling bij Kalø Slotsruin

Andersens Winery

Wij zijn er zelf niet geweest, maar als je houdt van (mousserende) wijn, is een bezoekje aan Andersens Winery de moeite waard, zo vertrouwde onze gastheer op Molshøjgård ons nog toe. Misschien moeten we nóg maar een keer terug naar Djursland…

Nu ben ik wel benieuwd: wat zijn jouw tips voor lekker eten en drinken in Djursland?

Wil je weten wat we nog meer deden in deze meivakantie? Bekijk dan ook deze video (en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe Denemarken-video’s).

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.