djursland denemarken randers regnskov

Naar de dierentuin in Denemarken: haal je hart op in Djursland

Tijdens onze meivakantie in Ebeltoft gingen we in één week naar twee dierentuinen. Normaal zouden we dat niet zo snel doen, maar in dit geval waren het twee compleet verschillende ervaringen, die allebei de moeite waard waren. En er zijn zelfs nog meer dierenparken in Djursland (het gedeelte van Denemarken waar ons vakantiepark van Landal lag). Een overzichtje voor iedereen die met kinderen op vakantie gaat naar Denemarken en tijdens die vakantie graag naar een dierentuin in Denemarken wil.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Randers Regnskov

Het eerste dierenpark dat we bezochten was Randers Regnskov. In een gebouw met twee grote koepels is hier een stukje tropisch regenwoud nagemaakt. Ideaal als het slecht weer is, zoals op onze tweede dag in Ebeltoft!

Dierentuin in Denemarken Randers Regnskov

Randers Regnskov is verdeeld in verschillende werelddelen, zoals Azie, Afrika en Zuid-Amerika. Wat deze dierentuin extra leuk maakt, is dat veel dieren loslopen in hun gebied. In het regenwoud kom je apen en reuzenschildpadden tegen op de wandelpaden onder de koepel, in de vleermuizengrot voel je gefladder vlak bij je oren en er is zelfs een slangentempel met ‘loslopende’ slangen. Durf jij daarin?

Randers Regnskov in Djursland, Denemarken

Wij deden het wel en de kinderen speurden in het hele gebouw naar de dieren die ze in hun speurboekje konden afvinken. Daarna bleek het weer alweer te zijn opgeklaard, zodat we Danmarksparken in konden: het buitengedeelte van Randers Regnskov. Je vindt er luipaarden, maar ook een kinderboerderij, een grote speeltuin en een waterspeeltuin.

Dierentuin in Denemarken Randers Regnskov

Wil je je avontuurlijke dag in Randers Regnskov helemaal compleet maken, dan kun je in het restaurant verschillende gerechten met insecten bestellen, zoals een insectenburger of of meelwormballetjes met dipsaus.

Dierentuin in Denemarken Randers Regnskov

Handig om te weten: in Randers kun je de oranje deelfietsen van Donkey Republic tegenkomen. Die zijn enorm handig en je kunt er makkelijk van gebruikmaken door de app te downloaden – hoe het precies werkt, lees je hier. Met de kortingscode stralendschrijven15 krijg je 15% korting op de huurprijs van de fietsen.

Ree Park Safari

De laatste dag van onze meivakantie in Denemarken brachten we door in Ree Park Safari. Deze dierentuin kun je te voet verkennen, maar je kunt ook op Land Rover Safari op de Afrikaanse savanne. Je rijdt dan in een trein van Land Rovers tussen de giraffen, neushoorns, struisvogels, gnoes en zebra’s.

Dierentuin in Denemarken Ree Park Safari

Aan de andere kant van Ree Park Safari kun je een ritje maken met de Black Beauty. Deze replica van een stoomtrein uit de 19e eeuw voert je veilig door de Noord-Amerikaanse prairie, waar zwarte beren, poolwolven en Amerikaanse bizons leven.

Dierentuin in Denemarken Ree Park Safari

Maar ook langs de wandelpaden is deze dierentuin in Denemarken erg mooi aangelegd. Ree Park Safari ligt dan ook in een schitterend natuurgebied aan de rand van Nationaal Park Mols Bjerge. De overactieve otters waren onze favorieten, samen met de op King Julian lijkende loslopende apen op het apeneiland.

Dierentuin in Denemarken Ree Park Safari

Meer dierenparken in Djursland

Heb je nog niet genoeg dieren gezien? Dat komt goed uit, want Djursland heeft zelfs nog meer dierentuinen. Deze twee bijvoorbeeld, die wij zelf niet bezochten:

  • Skandinavisk Dyrepark: hier vind je ijsberen, bruine beren, wolven, poolkatten, elanden en zeearenden. Verder mag je de hertenkamp in om de hertjes te voeren en natuurlijk is er ook een speeltuin. Ook dieren van heel lang geleden komen aan bod: deze Scandinavische dierentuin heeft een 50.000 jaar oud mammoetskelet. Meer info en foto’s vind je op de website van Skandinavisk Dyrepark.
  • Kattegatcenteret: hier vind je in een binnen- en buitengedeelte 250 soorten zeebewoners zoals haaien, roggen, zeehonden en krabben. Sommige mag je zelf aanraken of voeren, bij andere kun je komen kijken als ze worden gevoerd. Echte durfals kunnen reserveren om te mogen duiken tussen de haaien. Je leest er alles over op de website van Kattegatcenteret.

Meer over Djursland:

Je kunt ook onze hele meivakantie in Djursland bekijken in deze video (en je abonneren als je meer Denemarken-video’s wilt zien).

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om Djursland te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

  1. Normaal ben ik geen fan van dierentuinen, maar volgens mij krijgen de dieren hier wel relatief veel ruimte. Dus misschien toch maar eens naartoe gaan als ik weer in Denemarken ben. Vooral de beren en wolven zou ik graag eens zien. Dank voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.