familiekamer in Scandic Hotel Kolding

Familiekamer in hotel Scandic Kolding: een prima tussenstop

Op de terugweg van onze vakantie in Noord-Jutland wilden we niet in één dag helemaal naar huis rijden. De Elbetunnel bij Hamburg was afgesloten en we wisten niet precies voor hoeveel vertraging dat zou zorgen. Los daarvan wilden we onze relaxte vakantie in Denemarken graag ook relaxt afsluiten. Zoekend naar een handige tussenstop kwamen we uit bij een familiekamer in hotel Scandic Kolding. En dat beviel uitstekend!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Handige ligging

Hotel Scandic Kolding ligt vlak langs de snelweg – handig als je op doorreis bent dus. Of eigenlijk moet ik zeggen vlak langs de snelwegen, want Kolding ligt op een kruising van belangrijke routes.

Van zuid naar noord loopt hier de doorgaande weg vanuit Duitsland via Kolding naar Aarhus, Aalborg en verder naar Frederikshavn en Hirtshals in Noord-Jutland. Hierdoor kan Kolding ook een handige tussenstop zijn als je bijvoorbeeld in Hirtshals de ferry naar Noorwegen neemt, of in Frederikshavn de veerboot naar Zweden.

Van west naar oost loopt hier de doorgaande route van Esbjerg (bij het Deense waddengebied) naar Odense op Funen en verder naar Kopenhagen (en de brug naar Zweden) en Helsingør (en de veerpont naar Helsingborg in Zweden).

Ook handig: vlak bij het hotel zijn volop tankstations te vinden. Parkeren bij het hotel was inbegrepen bij de overnachting, maar je moet daarvoor wel zelf even je kenteken registreren op een tablet in de lobby van het hotel.

Onze ervaringen met de familiekamer

Sinds onze oudste dochter studeert, zijn we meestal met zijn vieren op pad. Hierdoor konden we perfect een familiekamer in hotel Scandic Kolding gebruiken. Hierin staat een tweepersoonsbed en aan de muur zijn (boven elkaar) twee uitklapbare eenpersoonsbedden bevestigd. Verder had de kamer een badkamer met toilet, douche en wastafel, een bureau, een grote televisie en gratis wifi. Het was wel even iets anders dan deze prachtige vakantiewoning waar we in Noord-Jutland verbleven, maar het was echt een prima oplossing voor een nachtje onderweg. Meer heb je toch niet nodig?

Mocht je onderweg zijn met kleinere kinderen, dan is er op de begane grond van het hotel ook een binnenspeelruimte. Die hebben wij niet gezien – we hadden genoeg aan de wifi en de televisie (altijd leuk om mijn beperkte begrip van het Deens, Zweeds en Noors te oefenen op de verschillende zenders).

familiekamer in Scandic Hotel Kolding

Ontbijt in hotel Scandic Kolding

Helemaal leuk vonden we het dat we de volgende reisdag konden beginnen met een heerlijk hotelontbijt. Echt iedereen werd op zijn/haar wenken bediend: van chiapudding en yoghurt met rabarber tot pannenkoekjes en zelf wafels bakken. Het grapefruitsap en de gembershot smaakten ook prima naast de kop koffie waarmee ik mijn dag graag begin.

Al met al is onze overnachting bij Scandic Hotel Kolding dus prima bevallen. In plaats van één lange reisdag reden we nu na ons bezoek aan Fårup Sommerland in minder dan 3 uur naar Kolding, en waren we de volgende dag netjes op tijd thuis – ondanks de afgesloten Elbetunnel bij Hamburg. Zeker een tip om te onthouden dus, dit hotel voor als je op doorreis bent naar Noord-Jutland of misschien wel Zweden of Noorwegen (hier vind je prijzen en beschikbaarheid).

Wil je meer zien van Kolding dan alleen dit hotel? Kijk dan even hier op de website van Visit Denmark voor tips.

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om hier te verblijven voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.