wow park ballen

WOW-Park Skjern: buiten spelen voor 2-102 jaar

Eerlijk gezegd wisten we niet goed wat we ons erbij moesten voorstellen. WOW-Park in Denemarken, ongeveer een half uur rijden vanaf onze vakantiewoning van Landal Seawest, beloofde op de folder ‘Oplev skoven fra oven‘, oftewel Beleef het bos van boven. Nieuwsgierig parkeerden we bij wat eruitzag als een oude boerderij. Wat zouden we op en achter het erf aantreffen?

Ga jij ook op vakantie in de regio Hvide Sande? Download dan hier het magazine over Hvide Sande/Ringkøbing Fjord met al onze tips en ervaringen bij elkaar.

Van een paar uurtjes tot een hele dag

We verwachtten een uurtje of twee in WOW-Park te blijven spelen. Maar zodra we via het entreegebouw naar het achtergelegen bos liepen, werd duidelijk dat we langer zouden blijven. Zodra je het bos in loopt, krijg je zin om te gaan hollen, zoveel leuke dingen zie je in en tussen de bomen. Ik kan je alvast verklappen dat we uiteindelijk bijna de hele dag zijn gebleven, om daarna rozig terug naar onze vakantiewoning te rijden.

WOW-Park in Denemarken

Eerst naar het boomkroonpad

Eerst klommen we via de netten naar het boomkroonpad. Daar kun je op grote hoogte van de ene naar de andere boom lopen. Als je weer naar beneden wilt, kun je omlaag klimmen via een net of glijden door een van de glijbanen.

wandelbroek RevolutionRace in WOW-Park

Ballen op grote hoogte

Aan de andere kant van het boomkroonpad zagen we een lang net, dat deed denken aan het vangnet onder de trapeze in een circus. In dat net lagen grote ballen – sommige groter dan wij zelf. Dit bleek het recept voor een mengeling van slappe lach, ‘funny walks’, vallen, opstaan en elkaar bestoken met de ballen. Dit was zeker een van onze favoriete plekjes in WOW-Park.

WOW Park in Denemarken

Pas later zagen we dat er nog zo’n groot net gespannen was, op grotere hoogte dan het net met de grote ballen. Daar lagen juist heel veel kleinere ballen in – ook leuk!

Wandelen door het speelbos

Na al dat wiebelen in en op de netten besloten we een tijdje met onze beide benen op de grond te blijven. WOW-Park is niet alleen een speeltuin, maar ook een mooi bos. We maakten een wandelingetje en kwamen onderweg hangmatten, banden om op te koorddansen, kabelbanen en boomschommels tegen. Er was zelfs een ‘trollenhol’ waar je in buizen onder de grond kunt kruipen. Natuurlijk gingen we met zijn allen op de familieschommel en ook het grote waterkussen was te leuk om voorbij te lopen. Konden we meteen even de geitjes gedag zeggen.

WOW-Park in Denemarken

Letters zoeken in het doolhof

Achter in het bos kwamen we uit bij het doolhof van WOW-Park. Ook hieraan beleefden we langer plezier dan we hadden verwacht. Dit doolhof heeft namelijk een plus: je moet niet alleen de uitgang vinden, maar ook de cijfers 0-8. Toen wij voor het eerst bij de uitgang kwamen, misten we de getallen 1-3 nog. Dus doken we er gewoon nog een keer in.

WOW-Park in Denemarken

Opwarmen bij het kampvuur

Omdat onze drie tieners niet weg wilden bij het doolhof voordat ze alle cijfers hadden gevonden, stonden degenen die als eersten klaar waren best een tijdje te wachten bij de uitgang. Opeens was duidelijk merkbaar dat het herfst was: het werd koud, ook al boften we enorm met het weer. We hadden al gezien dat in de buurt van de ingang meerdere kampvuurplaatsen waren, en dat in het hoofdgebouw worstjes en brooddeeg te koop waren.

En zo zaten we al snel met zijn allen op te warmen rond een kampvuurtje. We werden er heerlijk relaxt van: af en toe wat porren in het vuur, nog een blokje erop… We dachten helemaal niet meer aan hoe laat het was en zaten zo het merendeel van de middag in de gloed van ‘ons’ vuurtje. Na de worstjes en de broodjes bakten we ook nog wat popcorn uit de winkel in de pannen die daarvoor bij de kampvuurplaatsen hingen. Grappig om te zien en horen hoe de maïs onder het ‘vergiet’ op de pan begint te springen!

WOW-Park in Denemarken

Een speelpark met een geschiedenis

Vlak bij de kampvuurplaats viel ons een gedenksteen op. Het bleek te gaan om een echtpaar dat hier vroeger een kindertehuis runde. De moeder van de twee broers die WOW-park hebben opgericht, Jacob en Aage Hindhede, was opgegroeid op een boerderij hier in de buurt en werkte in het tehuis. De broers speelden regelmatig in dit bos. Ze klommen in de bomen (toen nog zonder de veiligheid van de netten) en bedachten de gekste stunts aan hun zelfgemaakte boomschommels.

WOW-Park in Denemarken

Nu ze volwassen zijn en zelf kinderen hebben, vonden ze twee dingen jammer: dat kinderen zo vaak achter een schermpje zitten, maar ook dat we als volwassenen steeds minder gaan spelen. Daardoor worden we steeds stijver, serieuzer en voorzichtiger. Als we bewegen, voelt dat vaak als ‘moeten’. En dat is jammer!

Zo ontstond het idee voor WOW-Park: een plek waar iedereen van 2-102 jaar wordt verleid om lekker te spelen. En er was geen betere plek denkbaar dan de plek waar de broers vroeger zelf ook zo fijn hadden gespeeld. Het kindertehuis bestond niet meer, waardoor de locatie beschikbaar was. Het resultaat is deze plek waar wij echt een heerlijke dag beleefden vol beweging, ontspanning en buitenlucht.

Kijk maar eens naar deze video (en abonneer je meteen zodat je geen nieuwe reisvideo’s uit Denemarken mist.

Laat jij je ook verleiden om te komen buitenspelen? Hier vind je de actuele openingstijden en toegangsprijzen van WOW-Park.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Nu ook WOW Park Billund

Na het succes van het eerste WOW-Park is er nu ook WOW-Park Billund. Dat ligt midden in het bos, niet ver van familiepark LEGOLAND. Het is 28 hectare groot (zo’n 40 voetbalvelden) en ook hier draait alles om ‘buiten’ en ‘natuur’. Er zijn meer dan 100 speelactiviteiten te vinden, zoals boomhutten en hangbruggen tot wel 14 meter hoog, springnetten met gigantische ballen, ondergrondse grotten, slingers en kabelbanen. Al het plezier dat wij tijdens onze vakantie in Denemarken beleefden dus, maar dan vlak bij Legoland. Handig als je daar verblijft! (Inmiddels zijn we er geweest – lees hier over onze ervaringen in WOW-Park Billund.)

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor LEGOLAND®.

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om WOW-Park te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.