WOW-Park Billund: buiten spelen bij LEGOLAND®

Tijdens onze herfstvakantie in de regio Hvide Sande waren we al eens in WOW-Park Skjern. We hadden daar toen een ontzettend leuke dag. Veel langer dan we van tevoren hadden verwacht, speelden we buiten in, onder en tussen de bomen. Toen vertelde een van de bedenkers van dit WOW-Park ons al dat er een tweede locatie op komst was: in Billund, vlak bij LEGOLAND®. Toen we in de meivakantie in Billund waren, wilden we dat nieuwe WOW-Park wel eens zien en vooral beleven natuurlijk. Ook nu hadden we een erg leuke dag, waarbij het mooie weer een handje meehielp. Zal ik je even laten zien wat een dagje WOW-Park zo leuk maakt?

Een hele dag buitenspelen

Toen we de vorige keer parkeerden bij WOW-Park Skjern, dachten we een paar uurtjes te blijven. Dat werd uiteindelijk de hele dag. We zijn nooit vergeten hoe we het naar ons zin hadden in het speelbos, dus deze keer trokken we gewoon meteen een hele dag uit voor WOW-Park Billund. Een vast plan hadden we niet: we keken gewoon rond en liepen zo van de ene naar de andere speelplek.

Meteen bij de ingang trokken een paar houten spellen onze aandacht. Er was bijvoorbeeld een tafel met een sjoelspel – maar dan anders. En er was een houten schot waar je snel moest zijn om stokken te vangen die je tegenstander aan de andere kant van het schot liet vallen. We werden meteen fanatiek en wilden het allemaal uitproberen.

De bomen in

Daarna zochten we het hogerop: we klommen de netten tussen de bomen in. Daarna via een van de grote glijbanen weer naar beneden – en dan weer terug. Want er waren ook netten tussen de bomen waar grote ballen in lagen. Daar hadden we vorige keer ook al zoveel lol mee beleefd.

Schommelen en slingeren

Maar deze keer waren we toch vooral ergens anders aan verslingerd: namelijk aan de grote schommels en slingers die op verschillende plekken in het speelbos te vinden zijn.

We wilden het allemaal proberen en dat stond garant voor kriebels in de buik en een grote glimlach op onze gezichten.

Waterspeeltuin

Na even uitrusten in de hangmatten liepen we naar een andere deel van WOW-Park, waar een waterspeeltuin is aangelegd. Onderweg kwamen we ook nog een van de ondergrondse gedeeltes van dit speelpark tegen. Zelfs de toiletten zijn verstopt in een speelheuvel!

Torenhoge glijbanen

Zo kwamen we eindelijk bij het onderdeel van WOW-Park dat we overal op folders en de website hadden zien staan: de hoge toren waaruit meerdere glijbanen komen: eentje waar je met zijn drieën naast elkaar op kan, eentje in rondjes en eentje (de hoogste) die heel steil naar beneden gaat. Voor alle drie de glijbanen pak je beneden eerst een vilten zak om op/in te zitten. De allerhoogste vond ik wel heeeeeel hoog. Daar waagde ik me niet aan – maar de kinderen wel. En nog een keer. En nog een keer…

Afsluiten met een vuurtje (of ijsje)

De vorige keer dat we in een WOW-Park waren, hadden we de dag afgesloten met het bakken van wat popcorn boven een kampvuurtje. Ook hier in WOW-Park Billund kon je in de winkel een zakje maiskorrels kopen om boven het vuur te poffen. Er was ook deeg om ‘stokbroodjes’ te bakken, en marshmallows en koekjes om ‘s mores te maken. Maar het was zulk mooi weer, dat wij deze keer toch kozen voor een ijsje.

In het speelpark zijn trouwens ook volop plekken om een zelf meegenomen picknick op te eten. Als je nog spullen uit de auto nodig hebt, kun je in de winkel een kaartje halen waarmee je gewoon weer naar binnen kunt.

Wil je ook naar WOW-Park Billund?

Wij kunnen het je zeker aanraden. Alle actuele informatie over WOW-Park Billund (zoals prijzen en openingstijden) vind je op de website van het speelpark.

Wij bezochten WOW-Park vanuit ons Ninjago-huisje in LEGOLAND® Holiday Village (daarover vertel ik hier). De verschillende accommodaties in LEGOLAND® Holiday Village kun je hier boeken.

Beelden van WOW-Park, maar ook van LEGOLAND® en LEGO® House, zie je in deze video van onze vakantie daar.

Veel plezier!

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om WOW-Park Billund te bezoeken om erover te schrijven op Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.