huisje landal

Landal Seawest in Denemarken: onze ervaringen en tips

Terwijl iedereen vandaag weer naar school of het werk is, kruip ik achter de laptop, blader door mijn foto’s en kijk terug op de afgelopen week. We brachten de herfstvakantie door in Denemarken en ik geniet nog steeds na. We verkennen elke keer een nieuw stukje Denemarken en deze keer was dat de regio Hvide Sande rondom Ringkøbing Fjord. Onze uitvalsbasis was Landal Seawest en we hebben het heerlijk gehad. In de loop van de week besefte ik: ik ga Denemarken alleen maar steeds leuker vinden!

Ga jij ook op vakantie in de regio Hvide Sande? Download dan hier het magazine over Hvide Sande/Ringkøbing Fjord met al onze tips en ervaringen bij elkaar.

Route naar Landal Seawest

Het begon al goed: op de heenweg hadden we geen noemenswaardige vertragingen. We weten dat we op de Duitse autowegen eigenlijk altijd wel wegwerkzaamheden tegenkomen, zeker bij Hamburg en de laatste tijd ook bij Bremen. Maar nadat we zaterdagochtend om half zeven zijn weggereden uit Enschede, zijn we om half negen al voorbij Bremen – zonder stil te hebben gestaan. Ook bij Hamburg en de Deense grens (even langzaam rijden in verband met grenscontrole) valt het alles mee en zo stappen we rond lunchtijd uit in Aabenraa.

Aabenraa

We nemen uitgebreid de tijd om even door het stadje te lopen. Onze jongste wil de speelgoedwinkels in en de meiden in ieder geval naar Flying Tiger. De straten zijn helemaal in Halloween-stemming en de winkels verkopen ook al kerstversiering. We zwichten meteen voor een deurtje voor een Deense kerstkabouter (Nisse), dat we thuis ergens boven een plint kunnen aanbrengen – er zit een mini-laddertje bij. Hoe hebben we het ooit zonder kunnen stellen 😉

Dan gaan we nog even naar de jachthaven een Aabenraa Fjord. De lucht is blauw en het uitzicht over het fjord is prachtig. Ook al moeten we nog een stukje rijden, het vakantiegevoel is al helemaal aanwezig.

Aabenraa

Uiteindelijk zijn we iets na drieën bij Landal Seawest, waar we een code voor de deur van ons huisje en chip-armbandjes voor het zwembad en de kluisjes daar krijgen – handig, zo zonder sleutels!

Een huisje vol hygge

Al snel heeft iedereen een plekje gevonden in onze vakantiewoning. De grote ramen van het huisje en de zon die nog steeds uitbundig schijnt hebben ervoor gezorgd dat het binnen lekker warm is. Maar als de zon eenmaal weg is, kun je goed merken dat het herfst is. Er ontstaat meteen een routine die we de rest van de week in stand houden: na alle activiteiten van de dag steken we ‘thuis’ de haard aan, trekken onze onesies of andere hyggelige kleding aan en kruipen samen op de bank. Voor wat extra verwennerij en warmte staat er zelfs een jacuzzi in de badkamer. Later deze week zullen we merken hoe lekker dat is als je het koud hebt gekregen van een stormachtige strandwandeling.

Landal Seawest

Ook de ochtenden zijn erg knus. Elke ochtend wandelen we naar het hoofdgebouw om ons bestelde ontbijtpakket op te halen. Dan is de tafel zo gedekt met Deense rundstykker (broodjes), sapjes en beleg en hoeven wij alleen maar te bedenken aan wat we die dag eens zullen gaan doen.

Landal Seawest

Voorzieningen op Landal Seawest

In het hoofdgebouw bevinden zich trouwens nog veel meer voorzieningen behalve de winkel waar we elke ochtend ons ontbijt ophalen. Voor de binnenspeeltuin zijn onze drie tieners inmiddels wat groot, maar je kunt er ook bowlen en badmintonnen. Er is een zwemparadijs, een restaurant met een pizzabuffet waarover we al veel goeds hadden gehoord en er zijn van die gigantische Deense ijsjes te koop. We hadden grootste plannen om hier eens goed gebruik van te maken, maar… We waren zo enthousiast over de omgeving en voelden ons zo fijn in onze vakantiewoning, dat we er uiteindelijk maar weinig zijn geweest. Behalve voor onze ontbijtjes dus 🙂

Landal Seawest

Uitstapjes vanuit Landal Seawest

Nu vraag je je misschien af wat we dan allemaal hebben gedaan waardoor we de hele tijd de hort op waren. Daar zal ik de komende weken nog uitgebreid over schrijven. In het kort kwam het hierop neer:

Deze video geeft alvast een korte indruk. (Wil je in de toekomst meer reisverslagen uit Denemarken zien? Abonneer je dan meteen even.)

Wil je nog meer ideeën opdoen voor je vakantie in Denemarken? Kijk dan ook eens op de Nederlandstalige website van Visit Denmark.

Ook zin gekregen? Bekijk dan hier prijzen en beschikbaarheid van Landal Seawest.

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om de regio Hvide Sande te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.