ribe vikingcenter roofvogels

Denemarken dicht bij huis: de leukste bezienswaardigheden in Zuid-Jutland

Zuid-Jutland ligt helemaal niet zo ver van Nederland en is daarom de ideale korte vakantie in Denemarken. Je kunt er heerlijk door keienstraatjes slenteren, Deense cultuur snuiven en strandwandelingen maken. Wij zijn inmiddels twee keer naar dit deel van Denemarken op vakantie geweest en ik zette de belangrijkste bezienswaardigheden even voor je op een rij.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

1. Deense Vikingen

In Ribe kun je volop kennismaken met het Vikingverleden van Denemarken. Je leest erover in deze blogpost over Museum Ribes Vikinger en het Ribe VikingeCenter.

Ribe Vikingecenter roofvogels

2. Ribe

Ribe is een middeleeuws stadje met keienstraatjes en vakwerkhuizen, dat diverse watersnoodrampen heeft doorstaan. Klik door om meer te lezen over de vakwerkhuizen en andere bezienswaardigheden in Ribe.

Vakwerk in Ribe

3. Esbjerg

Bij Esbjerg staan, uitkijkend over het water, de negen meter hoge beelden van De mens aan zee. Vlakbij kun je oude boten en zeehonden zien in het Fiskeri- och Søfartsmuseet van Esbjerg.

Zeehonden in Zeevaart- en Visserijmuseum Esbjerg

4. Vadehavscentret (Waddenzeecentrum)

Aan de kust van Zuidwest-Denemarken ligt nationaal park De Waddenzee. Daar staat ook een interactief Waddenzeecentrum en je kunt er onder begeleiding van een gids op zoek gaan naar krabbetjes of zeehonden, of op de tractorbus naar het eiland Mandø stappen.

Over de zeebodem naar Mando

5. Legoland en Lego House

Vanuit Zuid-Jutland kun je heel makkelijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Denemarken bezoeken: Legoland Billund. In een aparte blogpost vertel ik alles over Legoland en de Legoland-camping. En sinds een paar jaar vind je in Billund nog een ontzettend leuke attractie: Lego House.

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor Legoland.

Ook op vakantie in deze regio?

Zie jij een vakantie in Zuid-Jutland wel zitten? Dan vind je hier heel makkelijk campings in deze regio bij de ANWB of bij de ACSI.

Wil je liever alles in één keer geregeld hebben en reis je met kinderen? Kijk dan bij de gezinsreizen naar Denemarken.

Wij werden uitgenodigd om Zuidwest-Denemarken te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

7 reacties

  1. dag ik ben 2 jaar geleden net voor de corona,op funen geweest,wat een prachtig eiland met al die leuke dorpjes en gekleurde huizen en heel bijzondere witte kerkjes we keken uit op odense, we gaan beslist weer terug als het kan en dan naar jutland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.