Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Lekker griezelen in Denemarken: leuk met Halloween

Wil je wel eens lekker griezelen in Denemarken, bijvoorbeeld omdat je rondom Halloween op vakantie in Denemarken bent, of gewoon omdat je van spannende attracties houdt? Dan heb je geluk. Denemarken is een eeuwenoud koninkrijk waar behalve knusse en kleurrijke huisjes in pittoreske dorpjes en stadjes ook plekken te vinden zijn waar de rillingen van over je rug lopen. Onderstaande griezelige locaties liggen verspreid over het hele eilandenrijk en zijn niet voor angsthazen weggelegd.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Dragsholm Slot

Dragsholm Slot in Odsherred op het eiland Seeland heeft een duister verleden. Er schijnen meer dan 100 geesten en poltergeisten te huizen. Het 13e-eeuwse kasteel diende vroeger namelijk als gevangenis voor adellijke gevangenen. Tegenwoordig is het een hotel. Gasten kunnen ‘s avonds een privérondleiding over het terrein krijgen en met een beetje geluk een van de geesten ontmoeten.

Heksenjachtmuseum HEX!

De bekendste Deense heks Maren Spliids woonde in Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. Ze werd in 1641 veroordeeld tot de brandstapel. In heksenmuseum HEX! wordt niet alleen haar persoonlijke verhaal verteld, maar ook over de toen in Europa heersende cultuur van bijgeloof, vervolging en het lot van diegenen die de duivel zouden hebben gediend.

De onderwereld van Cisternerne

In de wijk Frederiksberg in Kopenhagen liggen onder het groene gras van Søndermarken’s park enorme stortbakken verscholen: Cisternerne. Deze waterreservoirs, die vanaf de jaren 1860 werden gebruikt en de stad hebben voorzien van 16 miljoen liter drinkwater, hebben na het verdwijnen van hun functie decennialang de kans gekregen om zich te ontwikkelen tot een koude, vochtig en donkere onderwereld, die nog wel het meest lijkt op die van catacomben.

Het verlaten attractiepark Fyn Time Fyn

Fun Time Fyn is een sinistere plek. Dit verlaten attractiepark op het eiland Funen in Aarup was ooit de thuisbasis van lachende en spelende kinderen. Nu is het volledig opgeslokt door de natuur. De glijbanen vergaan langzaam en algen bedekken de bootjes bij het meer. Dit is de ideale plek om spookverhalen te bedenken.

Halloween in Tivoli

In oktober en november verandert het populaire familiepark Tivoli in Kopenhagen voor een paar weken in een paradijs voor zombies, geesten en andere monsters. Overdag zijn er meer dan 20.000 pompoenen te bewonderen.

Ontsnappen uit het Samsø Labyrint

Het grootste labyrint ter wereld ligt op het eiland Samsø. Dit enorme doolhof met grillige bomen bestaat uit talloze doodlopende paden en kronkels die je op het verkeerde spoor brengen.

Medisch Historisch Museum

Een bezoekje aan Het Medisch Historisch Museum in Næstved is niet voor bangeriken. Het museum toont menselijke organen en lichaamsdelen, foetussen op sterk water en medische instrumenten uit een tijd dat pijnloze operaties nog niet bestonden. De 17e-eeuwse praktijken laten weinig aan de verbeelding over…

Naturlejren Auderød

Naturlejren Auderød is een verlaten militaire trainingskamp dat in 2008 de deuren sloot. Ondanks de sluiting werd het kamp behouden als een soort tijdscapsule waarin verstofte telefoonboeken en oude koffiemokken nog steeds op hun originele plekken staan. Het is één van de filmlocaties voor de Netflix-serie The Rain en het overwoekerde lege zwembad is de grootste trekpleister.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.