boomkroonpad denemarken

Supermooi boomkroonpad in Denemarken: Camp Adventure

Al maandenlang zag ik er plaatjes van voorbijkomen op Pinterest. Het nieuwe boomkroonpad in Denemarken moest een prachtig staaltje architectuur worden en verdiende meteen een plek boven aan mijn lijst met bezienswaardigheden in Denemarken die ik echt eens wilde zien. Afgelopen meivakantie was het zover: vanuit onze vakantiewoning op Møn gingen we naar Camp Adventure!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Op weg naar Camp Adventure

Toen ik op de ochtend van ons bezoek wakker werd, hoor de ik het buiten flink hard waaien. Daar werd ik toch wel een beetje zenuwachtig van: de toren zou toch niet heel eng gaan wiebelen of zo? Toch had ik er vooral zin in, net als de rest van het gezin. Met dat dubbele gevoel in onze maag reden we steeds dichter naar de uitkijktoren toe, die we op de terugweg van onze speurtocht naar de houten reuzen bij Kopenhagen al hadden zien staan vanaf de snelweg. Hoe dichterbij we kwamen, hoe mooier ik hem vond.

boomkroonpad denemarken

Meer dan een boomkroonpad

Camp Adventure is trouwens meer dan het boomkroonpad: er is ook een uitgebreid klimpark met routes op verschillende hoogtes en spectaculaire ziplines tussen de bomen door. Bij de kassa kun je dan ook kiezen voor wandelen over het boomkroonpad, klimmen in het klimbos of allebei. Wij kozen voor het boomkroonpad. Het begin van onze wandeling bevond zich vlak achter de kassa.

boomkroonpad denemarken wandelpad

Het wandelpad kwam wel door het klimpark, dus we konden het van dichtbij bekijken. Het klimbos is echt heel uitgebreid.

boomkroonpad denemarken klimpark

Een mooie wandeling

Maar vandaag genoten wij van een rustige wandeling tussen de frisgroene lenteblaadjes. Het pad is erg mooi aangelegd en na een tijdje wandelen kwam de uitkijktoren tussen de bomen door in beeld.

boomkroonpad denemarken wandelpad

Eenmaal onderaan lieten we onze kaartjes zien en kon de klim beginnen. Het voelt eigenlijk niet eens echt als een klim: je loopt heel makkelijk en geleidelijk naar boven. We kwamen dan ook bezoekers van alle leeftijden en fitheidsniveaus tegen op het boomkroonpad.

boomkroonpad denemarken

De toren wiebelde helemaal niet en het lopen ging zo makkelijk dat de kinderen zelfs tikkertje speelden op weg naar boven.

boomkroonpad denemarken uitzicht

Toen we eenmaal boven waren, brak het zonnetje ook nog door. Wat wilden we nog meer! We keken een tijdje uit over de bomen en de golvende velden om het boomkroonpad heen. Wat dit boomkroonpad extra leuk maakt, is dat zelfs in het midden van de toren bomen staan.

boomkroonpad denemarken constructie

Nadat we weer naar beneden waren aangekomen, vervolgden we het wandelpad. Je loopt dus niet dezelfde weg terug: het is echt een rondwandeling. Op verschillende plekken in het bos staat informatie over de natuur om je heen en je komt ook nog langs een mooie beek.

boomkroonpad denemarken wandelpad

Na een wandeling van 3200 meter (de afstand staat om de 100 meter aangegeven op het pad) kwamen we bij het eindpunt van onze wandeling over het boomkroonpad. Hier is een relaxplek aangelegd met hangmatten, bankjes, een grillplaats en een speeltuintje. Ook kun je hier goed zien hoe groot de onderdelen zijn waaruit de uitkijktoren is opgebouwd.

Heb je plannen om voor het eerst naar Denemarken te gaan? Dan vind je heel veel handige tips bij elkaar in dit Stralend Denemarken Magazine ‘Eerste keer naar Denemarken’. Je kunt het meteen downloaden en er staan onder andere een route voor een rondreis, tips voor campings en vakantiehuizen, informatie over betalen in Denemarken en tips voor Kopenhagen en LEGOLAND/LEGO House in.

boomkroonpad denemarken

Prijzen en openingstijden Camp Adventure

Al met al was dit een van de mooiste wandelingen in Denemarken die we ooit hebben gemaakt. Zeker een aanrader dus voor tijdens je vakantie in Denemarken. Hier vind je de prijzen en openingstijden van het boomkroonpad.

Had je de video over onze meivakantie in Denemarken al gezien? (Abonneer je meteen even als je geen nieuwe reisverslagen uit Denemarken wilt missen.)

Wij werden uitgenodigd om Camp Adventure te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

  1. Vandaag deze zeer originele wandeling gemaakt en de toren “beklommen”, wat een geweldig bouwwerk. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht (het is wel echt hoog!). Wat me opviel, (bijna) iedereen maakt de wandeling naar boven met een glimlach op het gezicht!

  2. Wij hebben 19 juni deze toren bezocht. Een erg mooi vlonderpad door het klimbos laat je bij de toren van prachtig corténstaal uitkomen. In 12 wendingen naar boven om uit te kijken over een groot deel van Denemarken.Bij helder weer hadden we zelfs Kopenhagen kunnen zien liggen, helaas betrok de lucht en kregen we een regenbuitje over ons heen. We hebben nog wel in een yurt kunnen kijken die je kunt boeken om te overnachten daar en in de schuur werd een film getoond over de bouw van de toren, erg leuk en leerzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.