vakantiehuis vakantiepartner denemarken

Onze vakantiewoning op het eiland Møn in Denemarken

De afgelopen jaren hebben wel al heel wat van Denemarken gezien. Tegelijkertijd blijft er nog zoveel te ontdekken. Een bezoekje aan de kliffen van Møns Klint stond bijvoorbeeld al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje met bezienswaardigheden in Denemarken. Zo gezegd, zo gedaan: we vonden een fijne vakantiewoning op Møn om in de meivakantie een weekje het eiland te verkennen. Zodra we het eiland op reden, voelde ik dat ik met elke vakantie in Denemarken gekker word op dit land. Wat een heerlijke plek!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Op weg naar ons huisje op Møn

Voor onze andere korte vakanties in Denemarken waren we tot nu toe altijd Jutland in gereden. Deze keer was de route anders: we reden naar Puttgarden en pakten daar de veerboot naar Rødby. Het blijft leuk om in het ene land de boot op te rijden en bij het aanleggen zo je vakantiebestemming in te rijden.

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

Van Rødby naar Møn

Na de boot was het nog ongeveer een uurtje rijden van Rødby naar Møn. De navigatie stuurde ons over het eiland Bogø en toen kwamen we pas echt in de vakantiestemming. Wat was het hier mooi! Ook toen we eenmaal op Møn waren, zat ik steeds bewonderend om me heen te kijken. We hebben geen plannen om te emigreren of een vakantiewoning te kopen. Maar ik betrapte me op de gedachte dat als we dat zouden doen, ik misschien wel voor dit plekje zou kiezen: goed te bereiken vanuit Nederland én maar anderhalf uur van Kopenhagen.

Ga je op vakantie naar het Deense eiland Møn? Dan vind je dit Stralend Denemarken Magazine over Møn misschien wel handig. Je kunt het meteen downloaden en al onze tips over leuke dingen op het eiland staan erin.

Onze vakantiewoning

Uiteindelijk parkeerden we bij ons vakantiehuis. Net als de vakantiewoning die Tamara van Travel en More eerder voor ons had geboekt (deze op Funen) had dit vakantiehuis een flinke, omheinde tuin om het huis heen. Zo heerlijk, al die ruimte en privacy! Als ik ‘s morgens in mijn eentje rondscharrelde terwijl de rest nog in bed lag, hoorde ik alleen maar het gefluit van de vogeltjes en (als de zon krachtig genoeg was geworden om buiten op het terras te zitten) het geruis van de wind in de bomen. Af en toe stond er een eekhoorntje naar me te kijken in de tuin.

vakantiehuis op mon in denemarken

Misschien hoorde ik ook wel het geruis van de zee vanuit onze tuin. Die was namelijk heel dichtbij. De eerste avond liepen er we meteen even naartoe.

vakantiehuis bij het strand in denemarken

Lekker veel buiten

We hadden deze meivakantie enorm veel geluk met het weer en zijn veel op pad geweest. Het eiland Møn heeft een prachtig landschap vol golvende heuvels met daarachter altijd weer de glinsterende zee. We bekeken hier:

Daarnaast maakten we uitstapjes naar het eiland Seeland (Sjaelland):

Knusse avonden

Als we dan ‘s avonds weer in onze vakantiewoning waren, hadden we het erg gezellig samen. Nog even in de zon op het terras zitten, samen koken en eten, spelletjes doen of een film kijken… Echt van die dingen waar je in de vakantie tijd voor hebt.

Het leuke aan het huren van een vakantiewoning van Deense particulieren is ook dat je in één keer tussen de Deense posters, schilderijen, borduurwerkjes, tijdschriften, spelletjes en voorraadpotjes thee, koffie en kruiden zit. Dat voelt echt knus.

vakantiewoning van vakantiepartner denemarken

De slaapkamer van onze dochters had een groot bureau waar ze lekker konden tekenen of – helaas was dat ook soms nodig – studeren. Boven hun kamer was zelfs nog een zoldertje waar de jongste twee graag op kropen om spelletjes te doen. Tot groot plezier van onze zoon stond er een perfecte klimboom in de tuin.

En het strand op loopafstand, dat blijft altijd weer genieten.

vakantiewoning bij het strand in denemarken

Kortom: we hebben weer genoten. Van Denemarken, Møn, onze vakantiewoning en elkaar.

Behalve onze vakantiewoning staan er nog veel meer vakantiehuizen op Møn. En mocht je er niet meteen uit komen, neem dan zeker even contact op met Tamara van Travel and More. Haar kennis van en enthousiasme voor Denemarken werkt aanstekelijk en zorgt voor een enorme voorpret!

Had je de video over onze meivakantie in Denemarken al gezien? (Abonneer je meteen even als je geen nieuwe reisverslagen uit Denemarken wilt missen.)

Wij werden uitgenodigd om het eiland Møn te komen verkennen voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.