reisgids over de faeroer

Wegdromen bij de Odyssee Reisgids over de Faeröer van Fred Geers

De Faeröer staan hoog op mijn verlanglijstje van nog te bezoeken bestemmingen – hoger eigenlijk nog dan IJsland. Een van de redenen daarvoor is een lezing van Fred Geers die ik ooit bijwoonde. Daarbij liet hij prachtige foto’s zien van bergen die rafelig boven het water uit steken, groene heuvels, schapen op de wegen (“meer dan mensen!”) en houten huisjes. Meerdere eilanden zijn met elkaar verbonden door middel van bruggen, vertelde hij. En sindsdien zie ik mezelf daar dus wel rondrijden. Het is er nog niet van gekomen. Totdat het zover is, heb ik nu in ieder geval de Odyssee-reisgids over de Faeröer die Fred Geers schreef om bij weg te dromen.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Onbekende bestemming

Een andere reden waarom ik zo graag naar de Faeröer wil, staat op de achterflap van de gids. De (relatieve) onbekendheid van de Faeröer-eilanden als bestemming maakt ze voor mij alleen maar aantrekkelijker. Niet dat ik nou zo graag bijzonder wil zijn, maar de ‘magische eilandenreeks in de Noord-Atlantische oceaan’ zal vergeleken met de meeste andere bestemmingen waarschijnlijk erg rustig zijn. En daar houd ik nu eenmaal van. De gids bevestigt dat beeld: de natuur is er ongerepter en mensen leven er nog dichter bij de natuur. De samenleving heeft een eenvoudige structuur, zonder grote steden, drukte op de weg en allerlei onrust die we hier wel kennen.

Indeling van de reisgids

Er zijn in totaal 18 Faeröer-eilanden en die worden in deze reisgids als volgt behandeld:

Faeröer verkennen

Eerst krijg je een korte eerste indruk van de Faeröer in vogelvlucht. Je krijgt informatie over de beste reistijd, het weer en het landschap. Ook handig: de auteur vertelt welke eilanden het best te bereiken zijn en dus goed te combineren zijn tijdens een reis naar de Faeröer.

De Faeröer van eiland tot eiland

In dit deel van het boek worden de verschillende eilanden(groepen) afzonderlijk onder de loep genomen: Zuid-Stremoy en Tórshavn + omgeving, Noord-Streymoy, Eysturoy, de noordelijke eilanden, de westelijke eilanden en de zuidelijke eilanden.

Achtergrondinformatie

Om de Faeröer beter te kunnen begrijpen, krijg je hier wat meer informatie over het landschap, de flora en fauna, de bevolking, de economie en de cultuur op de eilanden.

Praktische informatie

Tot slot is er natuurlijk ook ruimte voor praktische informatie over reizen naar en op de Faeröer, overnachten en eten en drinken. Voor alle kleine vragen die je misschien hebt, is er het onderdeel ‘de Faeröer van A tot Z’.

reisgids over de Faeroer

Weetjes en een persoonlijk tintje

Zelfs zonder het vooruitzicht om ernaartoe te gaan was het al erg interessant om de reisgids door te nemen. Zo vertelt de auteur dat de eerste aanblik van Faeröer na 30 uur op zee al een ervaring op zich is. En wist je dat op de eilanden alleen bomen te vinden zijn in tuinen en parken? Daarbuiten groeien zelfs geen struiken, waardoor het landschap leeg aanvoelt. De oceaan heeft tussen de eilanden een fjord-achtig uiterlijk en laat op andere plekken haar beukende kracht zien. Dit soort weetjes geeft de reisgids een persoonlijk tintje, alsof een goede bekende van je er is geweest en je de ins en outs vertelt. Dat vind ik een heel prettige en sympathieke manier van schrijven en lezen. De vele foto’s maken het helemaal af.

De reisgids over de Faeröer van Fred Geers kwam in 2017 uit bij Odyssee en heeft net geen 100 bladzijden. Je kunt hem hier bestellen

PS: binnenkort vertel ik jullie over een andere Odyssee-reisgids over een heel bijzonder gebied: Svalbard.

Deze blogpost ontstond in samenwerking met de uitgever.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.