Tip: Hillerød Camping, Nederlandse camping bij Kopenhagen

Ben je op zoek naar een Nederlandse camping in Denemarken of een camping bij Kopenhagen? Dan heb ik nog wel een tip voor je: Hillerød Camping. Deze camping ligt ongeveer 40 minuten rijden ten noorden van Kopenhagen en werd in 2022 bekroond met de Deense prijs voor Camping van het Jaar in de categorie ‘klassiek’. Hillerød Camping is in handen van de Deense Annette Quist en Nederlander Taco Folkertsma. Annette is al 17 jaar eigenaar van Hillerød Camping en 10 jaar geleden kwam Taco erbij. Het stel heeft hard gewerkt om er een goedlopende camping van te maken in de regio Noord-Seeland. De camping is uitgegroeid tot een groene oase in de stad Hillerød, met volop bloemen en planten, gezellige terrasjes en vintage vondsten.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Camping in Noord-Seeland

Hillerød Camping ligt in Noord-Seeland – een regio van Denemarken die hoog op ons verlanglijstje staat. Je vindt er namelijk heel veel Deense cultuur, stranden, fiets- en wandelpaden en koninklijke attracties, waaronder kasteel Frederiksborg (één van Europa’s mooiste renaissancekastelen) en paleis Fredensborg (een geliefd verblijf van Koningin Margrethe II). En de hoofdstad Kopenhagen natuurlijk! Aan de noordkant van het eiland, in een gebied dat ook wel de Deense Rivièra wordt genoemd, liggen de kustplaatsjes Gilleleje en Tisvilde. En via de fietsroutes 105 & 110 kun je national park Koninklijk Noord-Seeland (Kongernes Nordsjælland) ontdekken. Verder levert deze regio allerlei lokale producten aan sterrenrestaurants in Kopenhagen. Je vindt er dan ook allerlei culinaire pareltjes, zoals wijngaarden en microbrouwerijen.

Populair bij Nederlanders

De Nederlandse gasten die op de camping komen, zijn regelmatig verbaasd over wat er allemaal te beleven valt in deze regio. De meeste kampeerders zijn op doorreis, maar verlengen hun verblijf omdat er zoveel te doen is. Er liggen zoveel bezienswaardigheden binnen handbereik, zoals Frederiksborg Slot, dat echt om de hoek staat en dat Annette zelfs het mooiste kasteel van Denemarken vindt.

Verder zijn de Nederlandse kampeerders die hier komen over het algemeen heel ondernemend. Ze gaan er actief op uit en laten de auto vaak staan. In plaats daarvan hebben ze hun eigen fietsen bij zich om stukjes te fietsen in het koninklijke nationale park. Daarnaast zijn er ook uitstapjes die goed te doen zijn met het openbaar vervoer. Een dagje Kopenhagen is bijvoorbeeld zo geregeld.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Kopenhagen kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven fotograferen – het kan allemaal!

Een klassieke goede camping

Als je op zoek bent naar een rustige camping in Denemarken zonder al te veel ‘poespas’, ben je bij Hillerød Camping aan het goede adres. Eigenares Annette vertelt: “Je ziet en hoort tegenwoordig veel over glampings en unieke overnachtingsplekken tussen de bomen. Dat hebben wij niet. Wij richten ons op de basale campingbehoeften en zorgen dat wij ons juist daarmee onderscheiden. Onze toiletgebouwen zijn bijvoorbeeld zo schoon, dat we vragen om er je schoenen uit te trekken. We hebben liever ook geen zeiltjes in de voortenten, zodat het gras groener blijft en je met je blote voetjes door het gras kunt lopen. Maar niet alleen wij zorgen goed voor de omgeving en natuur, onze gasten doen dat ook.”

Hyggelig verblijf

Taco weet nog wel iets anders wat de camping bijzonder maakt: “Ons persoonlijke tintje wanneer gasten hier verblijven! Wij horen van veel mensen dat de sfeer op z’n Deens gezegd ‘hyggelig’ is en dat de campinggasten onderling ook veel contact hebben. Het is hier gemoedelijk, alsof je thuiskomt op onze camping. Volgens de jury is onze gastvrijheid zelfs koninklijk.”

Meer weten? Bekijk deze camping op de website van de ANWB, daar staan veel foto’s en informatie over de camping.

reisgids denemarken

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.