ishuset dolleruo bakker

Onze tussenstop bij Dollerup Bakker smaakte naar meer

Op weg naar Landal Rønbjerg voor onze vakantie in Noord-Jutland maakten wij een leuke tussenstop in de buurt van Viborg. Die zorgde ervoor dat onze bucketlist Denemarken weer een stukje langer is geworden. We aten nu alleen een ijsje en stopten even bij de speeltuin van Dollerup Bakker. Maar wat lijkt het me prachtig om hier te wandelen!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Ishuset Dollerup Bakker

We hadden die dag zo’n 720 km te rijden vanuit Nederland naar Landal Rønbjerg en de reis verliep gelukkig vlotjes. Daardoor hadden we alle tijd om, op nog een uur afstand van Landal Rønbjerg, alvast een traditie in ere te houden. Als we op vakantie zijn in Denemarken, moeten we minstens één keer zo’n gigantisch Deens ijsje hebben gegeten. Een ‘gammeldags vaffel’ nemen we dan, met een paar bolletjes ijs (let op, die ‘bolletjes’ zijn nogal groot in Denemarken, ‘guf’ (dat spul wat in een chocozoen zit), ‘sylt’ (dunne jam/vruchtensaus), als je wilt ook een chocozoen en softijs en ‘drys’ (strooisel). Afhankelijk van wat je allemaal neemt, kan dit dus een heel bouwwerk worden en vaak delen wij zo’n ijs(je) dan ook met elkaar.

ishuset dolleruo bakker

Ishuset Dollerup Bakker bleek de perfecte plek voor onze Deense traditie. We bestelden twee ‘gammeldags’ ijsjes voor met zijn vieren – met dropijs en dropstrooisel natuurlijk. Daarna zochten we een plek aan een van de vele picknicktafels die rondom de ijssalon staan. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de heuvels van natuurgebied Dollerup Bakker en een meer dat daartussen ligt (Hald Sø).

dolleruo bakker

Ook handig als je net als wij lang onderweg bent: er zijn toiletten bij Ishuset Dollerup Bakker.

Zwemmen in Hald Sø

Een jaar later, toen we verbleven op Molshøjgaard in Djursland, reden we na een dagje Viborg nog een keer naar Dollerup Bakker. Deze keer parkeerden we op Hald Sø parkering syd, bij Dollerup badebro syd (beide te vinden op Google Maps). Dit is een perfecte plek voor als je op een hete dag een frisse duik wilt nemen. Er is gras om op te zitten/liggen, er staan picknicktafels en er is een steiger met een trappetje om in en uit het water te gaan. Links op de heuvel konden we, als we heel goed keken, de mensen bij Ishuset Dollerup bakker zien zitten. Het was 2 mei en nog een beetje fris om te zwemmen, maar ook dit vonden we weer een heel fijn plekje.

Hald Sø bij Dollerup Bakker

Speeltuin in het bos

Niet ver van Ishuset Dollerup Bakker ligt trouwens ook een leuke speeltuin lag: Hald skovlegeplads bij Niels Bugges Kro. Hoewel onze kinderen al tieners zijn, vinden ze het nog altijd leuk om af en toe even een speeltuin in te duiken. Hier konden ze zich toen we op weg waren naar Landal Rønbjerg even lekker uitleven voordat we weer verder reden.

speeltuin dolleruo bakker

Daarna maakten we nog een ultrakorte wandeling over de vlonderpaden aan de andere kant van de weg.

dolleruo bakker

Vanaf hier kun je in de verte aan het water de ruïne van een van De Fem Halder zien liggen.

de fem halder bij dollerup bakker

Toen we verder reden, kwamen we ook nog langs een groot landgoed. Maar we besloten nu toch echt door te rijden naar Landal Rønbjerg.

We waren er nu dus tot nu toe alleen maar kort. Maar we zijn zeker van plan om nog eens wat langer in dit deel van Denemarken te blijven, zodat we onder andere kunnen gaan wandelen in Dollerup Bakker en De Fem Halder goed kunnen bekijken!

reisgids denemarken

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.