Wat te doen in Denemarken

Ben je een vakantie naar Denemarken aan het plannen? Dan kijk je vast je ogen uit op de website van Visit Denmark. Daar vind je informatie over alle soorten reizen naar Denemarken. Vervelen hoef je je in ieder geval nooit tijdens een vakantie in Denemarken. Er is zoveel te zien en te doen! Laat je inspireren door deze voorbeelden en klik op de links voor onze ervaringen.

Bezienswaardigheden in Zuidwest-Jutland

In Zuidwest-Jutland verbleven wij bij vakantiepark Ribe Byferie. In de omgeving zijn deze dingen een aanrader:

Bezienswaardigheden op Funen

Ook op Funen is van alles te beleven:

Bezienswaardigheden in Djursland

In Djursland verbleven we bij Landal Ebeltoft. Daar maakten we de volgende uitstapjes:

Stedentrip Kopenhagen

Een stedentrip Kopenhagen is een echte aanrader. Je kunt Kopenhagen heel goed op de fiets verkennen. En vergeet niet zo veel mogelijk van de Deense keuken te proeven, want wat kun je lekker eten in de Deense hoofdstad! Ook erg bijzonder was de rondleiding langs locaties uit de Deense serie Borgen met Nordic Noir Tours. Of boek een fietstour in Kopenhagen (of alleen een fiets). Ook je kaartjes voor de Hop-on-Hop-off-bus kun je van te voren boeken. Wil je helemaal in één keer klaar zijn, dan kun je hier een vlucht, hotel en Copenhagen Card en/of rondvaart boeken.

Je kunt ook rustig met het hele gezin naar Kopenhagen gaan: kinderen vermaken zich er prima.

 

Faröereilanden

Een bijzondere vermelding verdienen de Faeröereilanden. Die vormen een autonoom gebied binnen het koninkrijk Denemarken – en ze schijnen ongelofelijk mooi te zijn. Voor reizen naar de Faeröereilanden kun je onder andere terecht bij Askja, Nordic Vision Fotoreizen en Smyril Line.

Festivals in Denemarken

Er vinden het hele jaar door festivals en evenementen plaats in Denemarken – en dan heb ik het niet alleen over Roskilde. Wat denk je van een winterse duik in Skagen of het lichtfestival van Kopenagen?

Behalve deze tips kan ik je de reisgids 100% Kopenhagen aanraden, waarin de stad wordt opgedeeld in een aantal wandelingen. Als je met kinderen naar Denemarken gaat is Kidskompas Denemarken een erg leuke reisgids, die voor het merendeel ook bedoeld is om door kinderen zelf gelezen te worden.

Route naar Denemarken     Overnachten in Denemarken     Reizen naar Denemarken     Denemarken in Nederland      Haal Denemarken in huis