2 x wandelen in Denemarken op het eiland Funen

Written by Sandra van Bijsterveld

Tijdens ons verblijf in een vakantiewoning bij het plaatsje Middelfart op Funen (die we boekten bij Vakantiepartner Denemarken) gingen we natuurlijk ook een paar keer wandelen door het mooie Deense landschap. Middelfart zelf heeft daarvoor een uitgestrekt groen park: Hindsgavl. Voor een tweede wandeling reden we naar de kop van Funen. Ga je mee wandelen in Denemarken?

Wandelen bij Hindsgavl

Eerst rijden we naar het schiereiland Hindsgavl, dat we al kennen als het vertrekpunt voor Bridgewalking Lillebaelt. Deze keer nemen we alle tijd om een kijkje te nemen in het bezoekerscentrum van Naturparken Hindsgavl. Het natuurpark heeft velden, bossen, heuvels en een omheind hertenkamp waar drie soorten herten leven.

Wandelen op Funen, Denemarken


Als we zijn uitgekeken in het bezoekerscentrum, lopen we het pad over de open weides op, waar de herten ons eens rustig van een afstandje bekijken.

Wandelen op Funen, Denemarken

Daarna lopen we het bos in, richting het water. Een pad langs het water brengt ons weer op de terugweg. Met het zonnige weer is het prachtig om alle boten langs te zien glijden over het water.

Wandelen op Funen, Denemarken

Uiteindelijk komen we weer uit bij de brug van het bruglopen.

Wandelen op Funen, Denemarken

We sluiten af met een picknick bij de speeltuin. Daarna stoppen we tussen Hindsgavl en Middelfart nog even bij een schattig huisje dat we vanaf de weg hadden gezien: Hjulmandshuset.

Wandelen op Funen, Denemarken

Lees hier wat wij ALTIJD meenemen als we gaan wandelen

Wandelen bij Hindsholm

Voor een andere wandeling rijden we door de golvende velden vol gele bloemen en af en toe een stukje bos, wat vakwerkhuizen of bloesembomen naar het uiterste noordpuntje van Funen. Onze eerste stop is Kerteminde, vooral voor de ijsjes waarover we zijn getipt in de reisgids Kidskompas Denemarken. Er is niets teveel gezegd: de zelfgebakken wafels en de enorme ijsjes die daarin worden opgebouwd uit ijs, merengue en strooisel zijn heerlijk.

Wandelen op Funen, Denemarken
Krokant dropstrooisel – mijn favoriet

Het Vikingemuseet Ladby met daarin het enige Vikinscheepsgraf van Denemarken is helaas gesloten – we hebben er niet bij stilgestaan dat het maandag is. Jammer! We komen graag nog een keer terug voor de afdruk en replica van het 22 meter lange Vikingschip waarin begin 10e eeuw een Vikingkoning is begraven, samen met zijn paarden en honden.

Voor nu rijden we door naar het schiereiland Hindsholm, waar we bij Fyns Hoved zouden kunnen wandelen langs 25 meter hoge kliffen. We rijden wat rond en kunnen het niet goed vinden. Kliffen zou je toch duidelijk uit de verte moeten kunnen zien liggen? Uiteindelijk parkeren we toch maar de auto en lopen we bij een bordje de groene weilanden in.

Wandelen op Funen, Denemarken

We komen grote zwerfkeien, grazende runderen en allerlei vennetjes tegen, maar vragen ons toch een beetje af waar nu die kliffen zijn. Tot we er opeens bovenop blijken te staan! Het is alsof het spectaculaire landschap tevoorschijn springt en keihard “Tadaaaaa!” roept.

Wandelen op Funen, Denemarken

Het pad gaat verder langs de rand van de klif en laat ons genieten van het uitzicht met heel veel water rondom.

Wandelen op Funen, Denemarken

Meer over Funen

Voor meer wandelen in Denemarken zullen we moeten wachten tot ons volgende bezoek aan dat land, maar we deden tijdens onze week op Funen nog wel allerlei andere dingen. Benieuwd wat? Je leest het in deze blogpost over de bezienswaardigheden op Funen.

Tip: wil jij ook lekker gaan wandelen in Denemarken? Bereid je dan goed voor. Op dewandeltrainer.nl kun je een gratis ebook met wandeltips downloaden. Er zijn ook online wandeltrainingen voor beginners, 10 km, 20 km en meerdaagse hikes.

Wil je alvast een voorproefje van wat we allemaal hebben gedaan? Bekijk dan deze video van onze week op Funen. (En wil je in de toekomst meer reisverslagen uit Denemarken zien, abonneer je dan meteen even.)

Wij werden uitgenodigd om Denemarken te bezoeken voor Stralen Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

2 thoughts on “2 x wandelen in Denemarken op het eiland Funen

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl says:

    Oooooh, dat ijsje! Mooie foto’s, ziet er prachtig uit daar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *