Vuurtoren Limfjord

Mooie uitkijkpunten rondom de Limfjord volgens de Denen zelf

Tijdens ons bezoek aan het spoorwegmuseum in Struer was een van de vrijwilligers in het museum zo aardig om ons nog wat extra tips in de omgeving te geven. Hij deelde een mooie route langs uitkijkpunten rondom de Limfjord met ons en vertelde dat hij die eigenlijk altijd bezocht als hij gasten had die hij een leuke dag wilde bezorgen. Hij markeerde de punten zelfs voor ons op de kaart. Nou, een tip die zo op een presenteerblaadje wordt aangeboden, konden we natuurlijk niet links laten liggen. En inderdaad, het werd een schitterende dag!

Tip: alle plekken in deze blogpost vind je op de plattegrond in deze blogpost met bezienswaardigheden rondom de Limfjord.

Wandeling Klosterheden

We begonnen de dag met een wandeling van een paar kilometer. We parkeerden op een parkeerplaatsje aan de Kjærgårdsmøllevej en volgden met de klok mee de rode stippen. Het smeltende ijs aan het einde van de laatste ijstijd heeft hier kuilen uitgesleten, wat een mooi landschap heeft opgeleverd.

klosterheden jutland denemarken

Het eerste deel van de wandeling ging over de heide. het tweede deel door het bos. Edelherten en bevers kwamen we niet tegen, maar die leven wel in Klosterheden. Hier vind je tips om die te zien te krijgen.

Paragliders bij Toftum Bjerge

Na deze wandeling reden we naar Toftum Bjerge, waar je een schitterend uitzicht hebt over het water. Wat het nog leuker maakt, is dat dit een populaire plek is voor paragliders. We hebben hier een hele tijd zitten kijken hoe ze naast ons vertrokken, zo vrij als een vogel door de lucht zweefden en uiteindelijk ook weer landden. Echt een heerlijke plek voor een picknicklunch. Er is een goede parkeerplaats met toilet en er staan meerdere bankjes. Ook is er een trap om af te dalen naar het strand.

Toftum Bjerge Limfjord

Grisetå Odde

De volgende twee uitkijkpunten lagen aan weerszijden van Oddesundsbroen. Aan de zuidkant van deze brug staat een rood-witte vuurturen met de naam Grisetå Odde. Het is ook een leuke plek om te kijken naar de zeilboten die hier voorbij komen.

Vuurtoren Limfjord

Oddesund Nord

Aan de noordkant van de brug staan meerdere bunkers, die tegenwoordig worden gebruikt om moderne kunst te exposeren. Ook staat er een bruine uitkijktoren (met lift dus voor iedereen toegankelijk) met informatie over het leven in de natuur op deze plek. Wij zagen ze niet, maar ik las ergens dat je hier ook wel eens zeehonden kunt spotten. Verrekijker mee dus!

Oddesund Nord Limfjord

Tambohus

Toe aan een terrasje? Dan is Tambohus Kro &Badehotel een mooie plek. Vanaf het terras van dit hotel kijk je zo over het water naar het eiland Jegindø. Dit eiland in de Limfjord is bereikbaar per brug.

Æ Fywerhus

Na onze stop bij Tambohus reden we dan ook de brug over om het eiland Jegindø te bekijken. Op aanraden van de meneer in het spoorwegmuseum reden we naar Æ Fywerhus. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het (toen wij er waren) flink stonk in deze jachthaven. Het geplande ijsje haalden we daarom toch maar op de terugweg naar onze camping bij Handbjerg Marina. Maar er staan wel schattige lichtblauwe huisjes, die in 1911 werden gebouwd om visnetten en ander gereedschap in op te slaan en waar nu een visserijmuseum in gevestigd is.

Limfjord Ae Fywerhus Jaegindo

Wij waren de meneer van het spoorwegmuseum in Struer heel dankbaar, want we vonden het een heerlijke dag zo. Wat is de omgeving van de Limfjord toch mooi!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.