Rondreis Denemarken: mooie route op basis van onze ervaringen

Wij zijn al heel wat keren in Denemarken geweest, maar wel steeds voor korte vakanties. Af en toe krijg ik de vraag wat ik zou adviseren als de mooiste route voor een (langere) zomervakantie in Denemarken. Op basis van onze favoriete plekjes in Denemarken en wat er nog boven aan ons verlanglijstje staat, kwam ik uit op de volgende route.

Møn

We beginnen in het oosten van Denemarken, op Møn. Toen wij er voor het eerst kwamen, waren we meteen helemaal weg van dit eiland.

mons klint in denemarken

Kopenhagen en Sjaelland

Vanaf Mon bezochten we ook enkele bezienswaardigheden op Sjaelland. Kopenhagen hadden we daarvoor al een keer vanaf de camping bekeken, en ik verbleef eerder al eens in de stad voor een citytrip.

Nyhavn vanaf het water in Kopenhagen, Denemarken

Funen (Fyn) en Odense

Onze week op Funen was echt geweldig. Het weer zat mee en we werden verliefd op de omgeving – en het plaatsje Middelfart.

SUP in Middelfart, Funen, Denemarken

Djursland

Djursland staat bekend als de ‘neus van Denemarken’ en ‘het wildste stukje Denemarken’. Zeker de moeite waard om hier een tijdje rond je kijken!

Fietsen in Mols Bjerge, Djursland, Denemarken

Søhøjlandet

Søhøjlandet is het Deense merenhoogland en de naam zegt het al: veel meren en bergen/heuvels hier.

In Djursland en Søhøjlandet staan ook enkele houten trollen van Thomas Dambo.

De Limfjord

Vanaf een camping bij Struer verkenden wij de Limfjord en ook een stukje van de noordkust van Jutland. We vonden het er heel mooi.

Hvide Sande

Hide Sande is een ideale bestemming als je van duinen en strand houdt. Dit is wat wij deden tijdens onze week in Hvide Sande:

Sondervig in Denemarken

Ribe en het Deense Waddengebied

Wist je dat Legoland zijn eigen Waddengebied heeft? Dit is wat wij deden tijdens onze week in het Deense Waddengebied:

Ribe Vikingecenter roofvogels

En Legoland natuurlijk!

Natuurlijk wil je tijdens je zomervakantie in Denemarken ook naar Legoland. Gelukkig ligt Billund erg centraal. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de buurt van Billund te verblijven, maar je kunt Legoland ook prima bezoeken vanuit Middelfart op Funen, Ribe in Zuidwest-Jutland, Søhøjlandet of Hvide Sande. Eén tip: vergeet het nieuwe Lego House niet.

Lego House in Billund, Denemarken

Als je het mij vraagt, zou dit een geweldige rondreis Denemarken zijn. Je kunt er natuurlijk ook een deel van uitkiezen. Of hem nog verder uitbreiden met een verblijf aan de noordkust bijvoorbeeld bij Landal Fyrklit of Landal Grønhøj Strand. Dat is iets dat bij ons nog hoog op ons verlanglijstje staat.

Ik hoop dat je er iets aan hebt en ben benieuwd welke mooie plekjes jij gaat ontdekken.

Hier vind je meer rondreizen door Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.