stevns fyr vuurtoren

Rondreis Denemarken: mooie route op basis van onze ervaringen

Wij zijn al heel wat keren in Denemarken geweest, maar wel steeds voor korte vakanties. Af en toe krijg ik de vraag wat ik zou adviseren als de mooiste route voor een (langere) zomervakantie in Denemarken. Op basis van onze favoriete plekjes in Denemarken en wat er nog boven aan ons verlanglijstje staat, kwam ik uit op de volgende route.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Møn

We beginnen in het oosten van Denemarken, op Møn. Toen wij er voor het eerst kwamen, waren we meteen helemaal weg van dit eiland.

mons klint in denemarken

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

Kopenhagen en Sjaelland

Vanaf Møn bezochten we ook enkele bezienswaardigheden op Sjaelland. Kopenhagen hadden we daarvoor al een keer vanaf de camping bekeken, en ik verbleef eerder al eens in de stad voor een citytrip.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Kopenhagen kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven fotograferen – het kan allemaal!

Nyhavn vanaf het water in Kopenhagen, Denemarken

Funen (Fyn) en Odense

Onze week op Funen was echt geweldig. Het weer zat mee en we werden verliefd op de omgeving – en het plaatsje Middelfart.

SUP in Middelfart, Funen, Denemarken

Djursland

Djursland staat bekend als de ‘neus van Denemarken’ en ‘het wildste stukje Denemarken’. Zeker de moeite waard om hier een tijdje rond te kijken!

Fietsen in Mols Bjerge, Djursland, Denemarken

Søhøjlandet

Søhøjlandet is het Deense merenhoogland en de naam zegt het al: veel meren en bergen/heuvels hier.

In Djursland en Søhøjlandet staan ook enkele houten trollen van Thomas Dambo.

Heb je plannen om voor het eerst naar Denemarken te gaan? Dan vind je heel veel handige tips bij elkaar in dit Stralend Denemarken Magazine ‘Eerste keer naar Denemarken’. Je kunt het meteen downloaden en er staan onder andere een route voor een rondreis, tips voor campings en vakantiehuizen, informatie over betalen in Denemarken en tips voor Kopenhagen en LEGOLAND/LEGO House in.

De Limfjord

Vanaf een camping bij Struer verkenden wij de Limfjord en ook een stukje van de noordkust van Jutland. We vonden het er heel mooi.

Hvide Sande

Hide Sande is een ideale bestemming als je van duinen en strand houdt. Dit is wat wij deden tijdens onze week in Hvide Sande:

Sondervig in Denemarken

Ribe en het Deense Waddengebied

Wist je dat Denemarken zijn eigen Waddengebied heeft? Dit is wat wij deden tijdens onze week in het Deense Waddengebied:

Ribe Vikingecenter roofvogels

En Legoland natuurlijk!

Natuurlijk wil je tijdens je zomervakantie in Denemarken ook naar Legoland. Gelukkig ligt Billund erg centraal. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de buurt van Billund te verblijven, maar je kunt Legoland ook prima bezoeken vanuit Middelfart op Funen, Ribe in Zuidwest-Jutland, Søhøjlandet of Hvide Sande. Eén tip: vergeet het nieuwe Lego House niet.

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor Legoland.

Lego House in Billund, Denemarken

Als je het mij vraagt, zou dit een geweldige rondreis Denemarken zijn. Je kunt er natuurlijk ook een deel van uitkiezen. Of hem nog verder uitbreiden met een verblijf aan de noordkust bijvoorbeeld bij Landal Fyrklit of Landal Grønhøj Strand. Dat is iets dat bij ons nog hoog op ons verlanglijstje staat.

Ik hoop dat je er iets aan hebt en ben benieuwd welke mooie plekjes jij gaat ontdekken.

Hier vind je meer rondreizen door Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.