ribe byferie huisjes

Verblijf bij Ribe Byferie Resort in Denemarken: onze ervaringen en uitstapjes

We waren er al eens in de herfstvakantie en in de afgelopen meivakantie waren we er voor de tweede keer: vakantiepark Ribe Byferie Resort in Denemarken. Wij vonden het een fijne plek voor als je het oudste stadje van Scandinavië èn het Deense Waddengebied wilt verkennen. In deze blogpost vertel ik je wat er zo fijn was aan een verblijf op Ribe Byferie Resort en welke uitstapjes we allemaal maakten.

Een dorpje Deense vakantiehuisjes

Het grappige aan dit vakantiepark is dat het is vormgegeven als een dorpje. Onze vakantiewoning stond aan dit straatje, met aan het einde van de straat een speeltuin. Achter het huis lag een achtertuin met een schutting erom – je zou bijna denken dat je thuis in Nederland was.

vakantiewoningen Ribe Byferie

Voorzieningen op het park

De voorzieningen op het park waren dik in orde. In de zit- en speelruimte bij de receptie konden we met een gratis kopje koffie, thee of warme chocolademelk wachten tot onze Ribe Guide ons kwam halen voor een wandeling door Ribe. Hier bevinden zich ook de sauna, whirlpool en het solarium, maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. Belangrijker vonden wij het dat de gratis wifi in onze vakantiewoning probleemloos werkte. Een zwembad is niet aanwezig op vakantiepark Ribe Byferie, maar je kunt bij de receptie wel gratis kaartjes ophalen voor een zwembad in de buurt.

Lopend Ribe in

Het grootste voordeel was wel, dat we de auto konden laten staan. Je loopt namelijk zo naar het centrum van Ribe om de toren van de Domkerk van Ribe te beklimmen of de oude huisjes met vakwerk en mooie voordeuren te bewonderen. Ook het Vikingmuseum van Ribe (Museum Ribes Vikinger) kun je makkelijk lopend bereiken vanaf het park. Fietsen kan natuurlijk ook en behalve fietsen kun je bij de receptie ook kajaks huren.

Uitstapjes vanuit Ribe Byferie Resort

Mocht je toch wat verder willen kijken, dan ben je met de auto zo bij het Vikingcentrum (Ribe Vikingecenter) en het Waddenzeecentrum (Vadehavscentret), waar je ook met een tractorbus over het wad kunt rijden en met een gids op zoek kunt gaan naar krabbetjes en andere zeebewonertjes. Verder bezochten we vanuit Ribe Byferie Resort: het visserij- en zeevaartmuseum in Esbjerg (met daarbij vier enorme beelden aan zee) en natuurlijk Legoland.

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor Legoland.

Voordeelpas voor Zuid-Denemarken

Bij aankomst op Ribe Byferie Resort kregen we een Be Happy Pass, waarmee je korting of iets extra’s krijgt bij allerlei attracties in Zuid-Denemarken. De Be Happy Pass wordt bij meerdere accommodaties aangeboden en zo te zien staan er heel veel leuke activiteiten bij. Daarmee kun je makkelijk een week vullen!

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor Ribe Byferie Resort

Geschiedenis als stripverhaal

Maar het echte geheim van Ribe Byferie vonden we op het nippertje, tijdens een ommetje op onze laatste avond in Denemarken. Bij de kampvuur- en barbecueplaats op het vakantiepark zagen we opeens het Behang van Ribe. Dit is een 12 meter lang stripverhaal dat is gemaakt door Bernd Hobohm en dat de geschiedenis van Ribe laat zien in de volgende periodes:

  • 700-1000
  • 1000-1300
  • 1300-1600
  • 1600-1700
  • 1700-1800
  • Moderne tijd
Ribe Byferie het Behang van Ribe

Alles van de Vikingtijd en de Middeleeuwen tot de reformatie en de industrialisatie komt voorbij. Daarnaast kun je op elk paneel zoeken naar het hondje dat de tekenaar erin heeft verstopt. Een erg leuk detail, dit stripverhaal. Zeker op een vakantiepark bij een stad met zo’n rijke geschiedenis als Ribe.

Wij werden uitgenodigd om Zuidwest-Denemarken te bezoeken voor mijn blog.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.