Handige wandelroutes in de 100% reisgids Kopenhagen

Written by Sandra van Bijsterveld
reisgids Kopenhagen

Kopenhagen. Honderden foto’s zag ik ervan en tientallen reisblogs las ik erover. Ik kreeg er helemaal zin in en toen het bijna zover was, wilde ik wel alvast wat meer weten: wat handige routes zijn bijvoorbeeld. Ik wilde namelijk in twee dagen zo veel mogelijk zien.

Dus installeerde ik me op een zonnige middag in de tuin met de reisgids 100% Kopenhagen.

5 routes door Kopenhagen

De gids bleek ideaal om mijn route(s) door de stad te bepalen. 100% Kopenhagen is namelijk helemaal ingedeeld in routes. Op elke route staan met verschillende kleuren punten in de volgende categorieën aangegeven:

 • bezienswaardigheden
 • leuk om te doen
 • eten & drinken
 • shoppen

Ook leuk: boek hier een fietstour door Kopenhagen met een Nederlandse gids 

Je bagage stallen bij meer dan 40 punten in Kopenhagen kan via LuggageHero.

Dit zijn de routes in de gids:

1. Centrum

Met o.a. Tivoli, de Rundetaarn, Kongens Nytorv, de Torvehallerne en nog veel meer plekken die ik echt niet wilde missen.

2. Frederiksstaden & de Kleine Zeemeermin

Met o.a. Rosenborg Slot, Kastellet, Amalienborg Slot, Designmuseum Danmark en die wereldberoemde zeemeermin.

3. Slotsholmen & Christianshavn

Met o.a. de Vor Frelsers Kirke, het Dansk Arkitektur Center, Christiansborg Slot en Den Sorte Diamant.

4. Østerbro & Nørrebro

Dit is vooral een route voor winkelen en eten & drinken. Daarnaast vind je hier Assistens Kirkegård, het kerkhof waar Hans Christian Andersen, filosoof Søren Kierkegaard en fysicus Niels Bohr begraven liggen, maar waar de inwoners van Kopenhagen ook graag picknicken. Verder in dit stadsdeel: de bekendste en belangrijkste brug van Kopenhagen.

5. Frederiksberg & Vesterbro

In dit stadsdeel staat het Tycho Brahe Planetarium en ligt het park Frederiksberg Have, dat erg populair is onder gezinnen. Frederiksberg Slot biedt een mooi uitzicht over de stad. Bierliefhebbers moeten hier zijn voor het bezoekerscentrum van bierbrouwerij Carlsberg.

Als zesde route staat Malmö in Zweden nog in de gids, maar daar kwam ik tijdens mijn stedentrip Kopenhagen niet. Wel erg leuk dat de gids deze link legt, want Malmö en Kopenhagen groeien steeds meer naar elkaar toe en het is dus helemaal geen gekke gedachte om ze bij een stedentrip te combineren. Via de brug (ja, die uit The Bridge) ben je zo aan de overkant.

Liever niet vliegen? Ga met de trein naar Kopenhagen!

Inclusief app

Ten slotte zit er ook nog een app bij deze reisgids 100% Kopenhagen. Zo heb je alle informatie bij de hand op je mobiele telefoon.

Goed voorbereid op stedentrip Kopenhagen

Dankzij deze reisgids ging ik goed voorbereid op mijn stedentrip Kopenhagen. Hoe het uiteindelijk was, lees je in de blogpost over mijn stedentrip Kopenhagen.  Daar vind je ook al mijn tips en handige links.

Ik kreeg deze reisgids van 100% reisgidsen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

4 thoughts on “Handige wandelroutes in de 100% reisgids Kopenhagen

 1. Ingrid says:

  Hallo Sandra,

  Oh heerlijk dat je gaat! Ben ook fan van die boekjes en heb nog wat tips.
  Wandeling 1: eten bij nr. 6 Paludan, heerlijke burgers!
  Wandeling 2: Kijk of je ook de Kronprinsessegade kan meenemen (loopt langs Rosenborg Have), misschien een manier om er een rondje van te maken. Het gaat vooral om het deel van die straat, waar je heel veel zijstraatjes ziet (op de kaart), het zijn de oranjegele huizen rijen (effe googlen).
  Wandeling 3: Je kan nog overwegen even het water over te steken en daar aan de overkant een stuk te lopen, is iets rustiger en kleinschaliger.
  Alvast veel plezier en ik kijk uit naar je foto’s op IG!
  groetjes Ingrid

 2. Elly Koster says:

  Veel plezier in Kopenhagen! Dat wordt vast en zeker genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *