nationaal park Thy Lodbjerg fyr

Reis door Denemarken met het tv-programma Reisgenøten

Dieuwertje Blok kende tot voor kort alleen Kopenhagen in Denemarken. Inmiddels heeft ze zo’n beetje het hele land doorkruist voor het programma te zien: Reisgenøten. Hierin nam ze bekende Nederlanders mee op reis door Denemarken. Ze vond het ‘een feestje’ en was blij verrast door het land. Ze houdt dan ook heel erg van ruimte en natuur. Met elke gast maakte ze wel iets bijzonders mee. Dat gaan we bekijken…

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Band met Denemarken

De gasten met wie Dieuwertje Blok op stap gaat, hebben allemaal op de een of andere manier een band met Denemarken. De locaties waar ze met Dieuwertje Blok op ontdekkingsreis gaan, zijn ook speciaal uitgekozen om aan te sluiten bij hun interesses. Dat levert tijdens de paar dagen dat ze samen een bepaalde regio verkennen mooie gesprekken op. Tegelijkertijd zie je de mooiste plekjes van Denemarken voorbijkomen.

De afleveringen

Reisgenøten bestaat uit zes afleveringen, waarin Diewertje steeds drie dagen met iemand op pad is. Deze mooie plekken in Denemarken kun je voorbij zien komen:

Aflevering 1: Carry Tefsen in Skagen

In deze aflevering bezoekt Dieuwertje samen met Carry Tefsen het stadje Skagen en de plek waar de Noordzee en de Oostzee samenkomen. Skagen staat bekend om het mooie licht en is daarom erg geliefd bij kunstenaars. Dat komt goed uit, want Carry Tefsen is naast actrice ook schilderes.

Aflevering 2: wandelen in Denemarken met Twan Huys

Na zijn vertrek bij RTL Late Night schreef Twan Huys een boek over wandelen: Wandellust. Nu gaat hij samen met Dieuwertje wandelen door Rebild Bakker, een prachtig heuvelachtig en bosrijk gebied in Denemarken.

nationaal park Thy wandelen
Onze wandeling in NP Thy

Aflevering 3: Deense brødtort met Robèrt van Beckhoven

Denemarken is trots op de taartjes die ze serveren bij een traditioneel kafe bord: een koffietafel met 21 harde en zachte taartjes met een rijke geschiedenis. TV-kok Ròbert van Beckhoven benutte zijn tijd in Zuid-Jutland met Dieuwertje om een traditionele brødtort te maken. Deze roggebroodtaart is het klapstuk van de kafe bord.

Aflevering 4: Leontien van Moorsel fietst door Denemarken

In 2022 gaat een deel van de Tour de France door Denemarken. Leontien van Moorsel en Dieuwertje Blok fietsen samen een deel van de route door prachtige Deense landschappen in Zuid-Jutland en komen bij met een goed gesprek in de hottub.

fietsen djursland denemarken mols bjerge
Onze fietstocht door NP Mols Bjerge

Aflevering 5: Deens design met Maik de Boer

Stylist Maik de Boer moet zich wel als een vis in het water voelen in een land waar zoveel moois wordt gemaakt op het gebied van design. Hij gaat met Dieuwertje naar glasmuseum Holmegaard en in Zuid-Seeland treedt hij buiten zijn comfortzone als Dieuwertje hem uitdaagt voor een tochtje met de kano.

Aflevering 6: Ronald Giphart kookt een Deense maaltijd

Schrijver Ronald Giphart is een echte foodie en kookgek. In Denemarken kan hij zijn hart ophalen aan de inmiddels wereldberoemde Nordic kitchen, die gebaseerd is op pure, simpele en verse producten. Samen met Dieuwertje leert hij op het vruchtbare eiland Lolland lokale en duurzame producten kennen: hij vangt zijn eigen kip, plukt groenten in de mooiste moestuin van Denemarken en bereidt een heerlijke maaltijd.

Kijk Reisgenøten zelf

Het programma Reisgenøten is vanaf 2 januari elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij ONS. Op dinsdag wordt het programma om 20:30 uur nog een keer herhaald. Meer over de regio’s die je in de afleveringen voorbij ziet komen, lees je bij Visit Denmark. Ik kijk ernaar uit!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.