denemarken funen hindsgavl boot varen

Øhavsmuseet in Faaborg over het eilandleven in de Zuid-Funense archipel

Aan de zuidkant van het Deense eiland Funen ligt een eilandengroep die bestaat uit meer dan zestig eilandjes. Als je binnenkort op vakantie gaat naar Funen, kun je nu op een leuke manier meer te weten komen over deze eilandengroep. Het Øhavsmuseet in Faaborg geeft namelijk een inkijkje in het bijzondere landschap en leven op de eilanden.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Mens en natuur

Øhavsmuseet laat je kennismaken met de schoonheid en eigenaardigheden van de meer dan 60 grote en kleine eilanden en steenbergen in de Zuid-Funense eilandenarchipel. In de eerste tentoonstelling, “Mærk dig selv” (Ontdek jezelf), staat de relatie tussen mens en natuur centraal. Als bezoeker word je uitgenodigd om de band met je ‘roots’ in de natuur aan te halen. Door middel van licht, geluid en de algehele sfeer ervaar je de invloed van de natuur op de mens en besef je maar weer eens dat we als mens een klein onderdeel vormen van een groter geheel. Je komt verrassende verhalen over de eilanden tegen en doorloopt vijf verschillende periodes. Voor kinderen is er een speciale geheime route in het museum uitgezet.

Rondleidingen op de eilanden

In de toekomst komen er ook rondleidingen op de eilanden die je kunt boeken om actief kennis te maken met het eilandleven, zoals:

  • snorkelsafari’s
  • paardrijden in het Geopark Det SydFynske Øhav, een landschap gevormd door de laatste ijstijd (11.700 jaar geleden)

Bezoek Øhavsmuseet zelf

Øhavsmuseet is in 2021 geopend van 18 juni tot 24 oktober. Voor een bezoek moet je online een ticket boeken. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen, volwassenen betalen 75 DKK (ongeveer 10 euro).

reisgids denemarken

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.