noma foodtruck

Verdens bedste skovtur: noma-foodtruck in Noord-Seeland

In de zomer van 2020 werd het A.P. Møller-gebied bij Udsholt Strand in Noord-Seeland omgetoverd tot ‘Verdens Bedste Skovtur‘. De beste picknick ter wereld, zou je kunnen zeggen. Het middelpunt van die picknick wordt gevormd door een cultuurhuis in de openlucht met daarbij foodtruck Lille Meyer en een paar houtgestookte pizzaovens. En het leuke is: ook in 2021 kun je ernaartoe.

Een beetje noma, maar dan buiten

Lille Meyer (“Kleine Meyer”) is de foodtruck van het team van Claus Meyer. Deze gastronomisch ondernemer ken je vast wel van het wereldberoemde restaurant noma. Vanuit de foodtruck serveert Claus Meyer ontbijtbroodjes, antipasti, zuurdesempizza’s met groenten uit Koldsbæk, ijs en gebak. Het enige dat je zelf hoeft mee te nemen, is een picknickkleedje en servies. Daarmee zoek je dan een mooi plekje in de natuur om van al dat lekkers te genieten.

noma foodtruck
Foto: Visit Nordsjælland via Visit Denmark

Behalve picknicken kun je tijdens Verderns bedste skovtur ook nog meedoen aan activiteiten zoals yoga, hardlopen, schaken en tafeltennis. Ook is er livemuziek en comedy. Het evenement ontstond vorig jaar toen veel Denen festivals en vakanties geannuleerd zagen worden. Zowel locals als toeristen zijn welkom.

Hier vind je de noma-foodtruck

Het adres voor Verdens bedste skovtur is Udsholt Strandvej 92, 3230 Græsted. De openingstijden zijn 10-25 juli van 8.30-21.00 uur. De toegang en het meeste entertainment is gratis. Hier vind je het programma.

3 musea in 1 dag

Hou je van fietsen en musea? Combineer een bezoek aan deze foodtruck dan met een fietstocht langs 3 musea in Noord-Seeland. De route gaat via de Nordkyststien 47 in Gilleleje naar de eerste locatie: Munkeruphus. Behalve wisselende tentoonstellingen vind je in dit museum ook een gezellig café met uitzicht op zee. Ook is er een speciale shelter waar je een kampvuurtje mag maken. In het volgende museum, Rudolph Tegners Museum, zijn verspreid over het landgoed beeldhouwwerken van deze kunstenaar te zien. De laatste van de drie musea is Esrum Kloster. Hier kun je in het café in de molen uitrusten aan het grootste meer van Denemarken en aan de rand van nationaal park Kongeres Nordsjælland.

In totaal is de fietsroute 27 kilometer lang. Je rijdt vooral over kleinere wegen en langs schaduwrijke bossen. Wel zijn er stukken waar geen fietspad aanwezig is. Fietsen zijn te huur bij Nordkystens Cykeludlejning in het centrum van Gilleleje. Tickets voor deze fietsroute langs 3 musea in Noord-Seeland zijn hier online te bestellen.

Een mooie combinatie met de noma-foodtruck!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.