natuursafari denemarken verrekijker

Naturkraft: nieuw belevenispark bij Ringkøbing in Denemarken

In juni 2020 is in Ringkøbing aan de Deense westkust een nieuw, duurzaam belevenispark geopend, waar je spelenderwijs allerlei fascinerende natuurkrachten kunt ervaren: Naturkraft. Tegelijkertijd kom je er meer te weten over duurzaamheid, de natuur in het algemeen en het klimaat.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Zintuigen op scherp

Naturkraft is zeker ook leuk om te bezoeken als je met kinderen op vakantie naar Denemarken gaat. Je zintuigen worden er echt even op scherp gezet. Interactieve spelelementen laten je de natuur van heel dichtbij ervaren. Zo word je je bewust van het effect dat de kracht van de natuur heeft – op iedereen, dus ook op jou.

Enorme arena

De manier waarop Naturkraft is opgezet, is bijzonder om te zien. Het park heeft de vorm van een arena van meer dan zeshonderd meter omtrek. Het geïntegreerde hoofdgebouw is bijna 5.500 vierkante meter groot.

Naturkraft past naadloos in het ruige Deense landschap van West-Jutland. Het ligt aan een fjord en slechts 10 kilometer van de Deense Noordzee.

Binnen- en buitenactiviteiten

In Naturkraft zijn zowel binnen als buiten allerlei interactieve activiteiten te vinden. Zo kun je buiten de klimpaden in de duinen afstruinen, een koolstofbos verkennen, je hoofd in een Noordzeestorm steken en de kracht van wind ervaren in een Zorbingbal. Of ontdek de acht biotopen van West-Jutland en speel een klimaatspel dat visualiseert wat de vervanging van een kolencentrale door een windpark betekent voor de CO2-uitstoot.

Naturkraft voor een betere toekomst

De bedoeling achter deze bezienswaardigheid in Denemarken is om mensen bewust te maken van hoe alles in de natuur met elkaar in verbinding staat en hen te laten nadenken over klimaatoplossingen. Dit sluit ook aan bij de wereldwijde doelstellingen van de VN voor duurzame ontwikkeling. Hopelijk gaan zo steeds meer mensen in het dagelijks leven ook hun afval scheiden. dingen recyclen, minder plastic gebruiken en minder vlees eten.

Tickets voor Naturkraft zijn online verkrijgbaar. Kijk hier wat je nog meer kunt doen is in de omgeving van Ringkøbing en waar wij verbleven toen we deze regio bezochten.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.