djursland mols bjerge

Wandelroute Mols Bjerge-stien uitgeroepen tot Leading Quality Trail

Tijdens onze vakantie in Djursland gingen we onder andere fietsen in nationaal park Mols Bjerge. Het weer zat niet helemaal mee, maar zelfs in de regen was het duidelijk hoe mooi het daar was. Logisch dus dat je in nationaal park Mols Bjerge ook mooi kunt wandelen. Wandelroute Mols Bjerge-stien is zelfs binnen een jaar na de lancering ervan door de European Ramblers Association gecertificeerd als Leading Quality Trail – Best of Europe. Dit gebeurt op basis van een prachtige natuur, duidelijk gemarkeerde paden, goede toegankelijkheid en logistiek, een goed onderhouden website en mogelijkheden voor bagagevervoer. Er zijn in Europa maar 20 paden die deze titel mogen voeren!

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Over wandelroute Mols Bjerge-stien

Mols Bjerge-stien is een wandelroute van 60 kilometer in het Deense Nationaal Park Mols Bjerge. Dat ligt in de regio Djursland op Jutland, ten oosten van Aarhus. Tijdens de laatste IJstijd, 18.000 jaar geleden, stopte de verplaatsing van het ijs op de plek waar nu dit nationale park ligt. Op meerdere plekken langs de route heb je een schitterend uitzicht op de baai en het gletsjerlandschap van glooiende heuvels, ketelgaten (kuilen gevormd door ijs), kloven en valleien. Daarnaast zijn er wilde paarden te bewonderen die vrij in deze ‘Deense bergen’ grazen.

djursland mols bjerge

Mols Bjerge-stien is de tweede wandelroute in Denemarken die uitgeroepen wordt tot Leading Quality Trail – Best of Europe. In 2015 kwam de wandelroute Gendarmstien (Gendarmepad) in Zuid-Jutland al binnen op deze lijst. De Danish Ramblers Association, die 32 kwaliteitsgecertificeerde natuurpaden in Denemarken heeft, heeft vijf wandelroutes in Nationaal Park Mols Bjerge gecertificeerd.

Hier vind je deze Deense wandelroute

De wandelroute is gemarkeerd met bordjes met daarop Mols Bjerge-stien. Hij begint in het historische stadje Ebeltoft (vlak bij Landal Ebeltoft), waar je het langste houten slagschip ter wereld kunt bewonderen: Fregatten Jylland. Ook staat hier het grootste glaskunstcentrum van Denemarken: Glasmuseet Ebeltoft. De wandeling door Mols Bjerge eindigt bij de kasteelruïne van Kalø. Hij is opgedeeld in drie dagtochten van elk 20 kilometer. Onderweg kun je overnachten in shelters in de vrije natuur en op natuurkampeerplaatsen. Tussen het start- en eindpunt van de route rijdt een bus.

Op deze website staat een interactieve kaart van de route.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.