vakantiehuis denemarken

Huisjes voor een meivakantie in Denemarken (herfstvakantie kan ook)

Dat is wat mij betreft het grote voordeel van Denemarken: een echt Scandinavisch land, maar wel dichtbij genoeg voor een vakantie van een week, zoals de herfstvakantie. Deze plekken zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor een meivakantie of herfstvakantie in Denemarken.

West-Jutland

Vakwerk in Ribe

Onze eerste keer in de herfstvakantie naar Denemarken (en überhaupt mijn eerste keer in Denemarken) was in Zuidwest-Jutland. We verbleven toen in een vakantiewoning van Ribe Byferie Resort, toen (in 2006) nog met een baby van een paar maanden oud. Nog steeds vind ik Ribe en omgeving een ideale plek om vakantie te vieren in Denemarken: niet te ver weg, in het mooie waddengebied en bij het oude stadje Ribe. Bovendien is Legoland ook maar een uurtje rijden. Niet voor niets verbleven we later (ik denk dat het in 2014 was) nog een keer in een vakantiewoning op dit park. 

Bekijk hier wat er allemaal te doen is in en om Ribe

Hvide Sande/Ringkøbing Fjord

Iets noordelijker langs de westkust van Jutland ligt Landal Seawest. Daar brachten we in 2018 onze herfstvakantie door. Hier kun je lezen hoe dat beviel en welke uitstapjes we allemaal maakten. Als je van strand houdt, zit je hier helemaal goed, want er zijn niet alleen stranden aan zee, maar ook nog aan het grote binnenmeer.

Henne Strand Camping duinhuisjes
De westkust van Jutland

Ebeltoft in Djursland

Ook Ebeltoft aan de oostkust van Jutland deden we in een weekje. Vanuit een van de Landal-parken in Denemarken, Landal Ebeltoft, verkenden we Djursland en deden we een stedentrip Aarhus. Wat een leuke stad is dat! En als het echt herfstweer is, komen de musea in Aarhus goed van pas. 

Hier vind je onze uitstapjes vanuit Ebeltoft op een rij

vakwerkhuizen in Ebeltoft

Alle Landal-parken in Denemarken vind je hier:

Landal in Denemarken

Klik door voor onze ervaringen met:

En hier vind je informatie over de andere parken:

Middelfart op Funen

Ook Middelfart op Funen vonden we qua afstand goed te doen voor een week, ook al was het niet in de herfstvakantie maar in een meivakantie dat we er waren. Dit keer huurden we onze vakantiewoning via Vakantiepartner Denemarken. Als je in Middelfart gaat zitten, is Legoland (op Jutland) nog steeds aan te rijden. Tegelijkertijd kun je makkelijk uitstapjes maken op Funen, een eiland dat ons erg goed beviel. 

Bekijk hier wat er allemaal te doen is in en om Middelfart

Denemarken, Funen, Middelfart, kade

Het eiland Møn

Dankzij de veerboot van Puttgarden naar Rødby is ook het eiland Møn dichtbij genoeg om er een weekje naartoe te gaan. We kozen opnieuw voor een huisje van Vakantiepartner Denemarken – die zitten echt overal! We hadden een heerlijke week – hier kun je meer lezen over onze vakantiewoning op Møn en de uitstapjes die we daar maakten. Tipje van de sluier: se kliffen ontbraken natuurlijk niet, maar we bezochten ook het nieuwe boomkroonpad in Denemarken en gingen op zoek naar de houten reuzen bij Kopenhagen.

mons klint in denemarken

Legoland Billund

Wij hebben Legoland Billund twee keer bezocht vanuit Ribe en ook vanuit Middelfart is een dagje Legoland goed te doen. Vanuit Landal Seawest reden we ook naar Billund, alleen bezochten we toen niet Legoland maar Lego House.

Lees hier waarom wij Legoland leuk vinden voor alle leeftijden

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.