Dinosaurland in Djurs Sommerland

Wat zijn de leukste pretparken in Denemarken?

Wij vinden Denemarken een ontzettend kindvriendelijk vakantieland. En als je dan met kinderen op vakantie bent in Denemarken, dan wil je misschien wel naar een attractiepark. LEGOLAND kent bijna iedereen wel, maar Denemarken kent nog veel meer leuke pretparken en andere attracties. Wij bezochten er een paar, maar zijn nog altijd dankbaar als jij jouw tips wilt delen. Wat vind jij de leukste pretparken in Denemarken?

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

LEGOLAND en LEGO House in Billund

Als je met kinderen naar Denemarken gaat, wil je vast en zeker naar LEGOLAND. Dat zou ik ook zeker doen. Hier schreef ik al eens waarom ik een bezoek aan LEGOLAND een aanrader vind voor elke leeftijd. We zijn er inmiddels al meerdere keren geweest en ik weet zeker dat we nog wel een paar keer gaan. LEGOLAND blijft gewoon leuk!

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor Legoland.

legoland vikingen boot

Maar wist je dat er tegenwoordig nog een tweede LEGO-attractie in Denemarken is? In Billund, waar ook LEGOLAND gevestigd is, staat namelijk ook LEGO House. Ook daar hadden wij een hele leuke dag. Wat precies het verschil is tussen LEGOLAND en LEGO House en hoe je kunt kiezen welke jij waarschijnlijk het leukst gaat vinden, lees je hier.

lego houe bilund boom

WOW-park

LEGOLAND is voor veel mensen een belangrijke reden om op vakantie naar Denemarken te gaan. Daarnaast oefent de natuur in Denemarken een grote aantrekkingskracht uit. De tweede attractie die ik hier in dit overzicht van leukste attractieparken in Denemarken wil noemen, is dan ook een enorme speeltuin midden in de natuur: WOW-park. Zelf bezochten wij het WOW-park in Skjern, bij Ringkøbing Fjord, maar er is ook een WOW-park bij Billund. Handig als je in de buurt van LEGOLAND verblijft tijdens je vakantie in Denemarken! Hier lees je alles over onze ervaringen in WOW-park.

Heb je plannen om voor het eerst naar Denemarken te gaan? Dan vind je heel veel handige tips bij elkaar in dit Stralend Denemarken Magazine ‘Eerste keer naar Denemarken’. Je kunt het meteen downloaden en er staan onder andere een route voor een rondreis, tips voor campings en vakantiehuizen, informatie over betalen in Denemarken en tips voor Kopenhagen en LEGOLAND/LEGO House in.

wow park ballen

Djurs Sommerland

Als je in Denemarken het woord Sommerland tegenkomt, weet je dat je een pretpark kunt verwachten. Vaak is er ook een waterpark bij, voor op heerlijk warme zomerdagen. Toen wij in Djurs Sommerland (in Djursland) waren, was het daar nog te koud voor. Maar we hadden een enorm leuke dag dankzij alle attracties die wel al open waren – hier lees je onze ervaringen met Djurs Sommerland.

Praten in Djurs Sommerland

Fårup Sommerland

Tijdens onze meivakantie in Noord-Jutland gingen we naar Fårup Sommerland in Noord-Jutland. Dat park was vergelijkbaar met Djurs Sommerland en ook hier hadden we een hele leuke dag. Favoriet: achtbaan de Fønix!

Tip: controleer voordat je je gaat verheugen op een bezoek aan een van deze pretparken eerst op de website de actuele openingstijden. Een deel van de Nederlandse schoolvakanties valt buiten de Deense vakantieperiodes. In dat geval kan het gebeuren dat attractieparken in Denemarken beperkt of zelfs helemaal niet open zijn.

In de steden: Tivoli

Sommige Deense steden hebben hun eigen pretpark en dat heet dan vaak Tivoli. Superleuk om te combineren met een stedentrip in Denemarken! Het bekendste Tivoli vind je in Kopenhagen, maar er is er bijvoorbeeld ook eentje in Aarhus: Tivoli Friheden. Wij waren daar toen het pretpark helemaal in Halloween-sferen was en dat was voor de kinderen een van de hoogtepunten tijdens deze vakantie. (Hier lees je over ons bezoek aan Tivoli Friheden in Aarhus)

Halloween in Tivoli Friheden in Aarhus

Dierentuinen in Denemarken

Naast deze pretparken zijn er ook nog veel mooie dierentuinen in Denemarken. Alleen al in Djursland bezochten wij deze dierentuinen.

ree park safari denemarken

Je ziet het: Denemarken zit vol met leuke attractieparken. We gaan er de komende tijd ongetwijfeld nog meer ontdekken. En ik weet zeker dat ik nog van alles heb gemist. Heb jij nog tips voor me wat betreft leuke attractieparken in Denemarken? Ik hoor het graag!

En oh ja, op de website van Visit Denmark vind je ook nog tips voor pretparken in Denemarken.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.