Ninjago huisje in Legoland Holiday Village

Verblijf in LEGOLAND® Holiday Village: lopend naar LEGOLAND®

Het is inmiddels alweer jaren geleden dat we twee nachtjes op de camping bij LEGOLAND® verbleven. Ik was toen nog geen reisblogger en weet niet meer of het toen ook al LEGOLAND® Holiday Village heette. Ik heb het gewoon onthouden als ‘de LEGOLAND®-Camping’ :). Wel weet ik nog dat het superhandig was om gewoon lopend naar LEGOLAND® te kunnen gaan. Ook was het leuk dat je op de camping helemaal in LEGO®-sferen bleef. Laatst gingen we terug naar LEGOLAND® Holiday Village. Deze keer verbleven we in een Ninjago-huisje. Een dikke aanrader wat ons betreft! Hier lees je onze ervaringen.

Aankomst in LEGOLAND® Holiday Village

Bij onze aankomst in LEGOLAND® Holiday Village kwam de receptie me wel vaag bekend voor van die ene keer dat we hier eerder waren. Wat ik me niet meer kon herinneren, was het supermarktje tegenover de receptie – altijd handig als je toch nog iets nodig hebt en geen zin meer hebt om op pad te gaan. Dat gold ook voor ons, dus we brachten eerst even een bezoek aan deze supermarkt. Daarna stapten we de receptie binnen.

Legoland Holiday Village

Daar werden we heel vriendelijk ontvangen. Er werd ons op het hart gedrukt dat we altijd langs konden komen als we nog iets nodig hadden, want de receptie was 24 uur per dag open. We hadden beddengoed en handdoeken bijgeboekt, en die kregen we mee bij de receptie. Ook kregen we een plattegrond van dit vakantiepark bij LEGOLAND® en een briefje met instructies om een tijdsslot te reserveren voor het bijgeboekte ontbijtbuffet

Met een enorme stapel linnengoed en twee keycards liepen we de receptie weer uit. Tijd om op zoek te gaan naar ons NInjago-huisje.

Ninjago-huisje bij LEGOLAND®

Er bleek een heel gedeelte van het vakantiepark te zijn dat als thema Ninjago had. Onze zoon was en is nog steeds fan, dus hij kon me precies vertellen wie al die figuren zijn.

Het is leuk om te zien hoe het thema Ninjago echt overal is doorgetrokken. Ook de speeltuin is helemaal in stijl. Daarachter zagen we de speciale Ninjago-huisjes al staan.

Ninjago huisje in Legoland Holiday Village

Op basis van wat ik op Internet kon vinden, vond ik het moeilijk om een inschatting te maken van hoe groot of klein het huisje zou zijn. Eenmaal binnen vond ik het groter dan ik had verwacht. Op de foto hieronder kun je het wel een beetje zien: er is een woonkamer met een zithoek, eettafel en eenvoudige keuken (zonder oven of magnetron). Daarachter is links een slaapkamer met een stapelbed en rechts een slaapkamer met een tweepersoonsbed.

Vanaf de plek waar de foto is genomen, is achter je nog een kapstok en een kleine badkamer (wastafel, douche, toilet). Elk huisje heeft een veranda, zodat je ook buiten kunt zitten.

Rondje over het park

Misschien hadden we de vorige keer gewoon niet zo goed rondgekeken (zoals ik al zei, ik was toen ook nog geen reisblogger), maar we konden ons niet herinneren dat dit vakantiepark bij LEGOLAND® zo uitgebreid was. Om alles goed te bekijken, liepen we eerst maar eens een rondje over het park. Vanuit ons Ninjago-gedeelte liepen we zo het Western-gedeelte in.

Legoland Holiday Village

Daarachter lag de LEGO®-camping waar we eerder hadden verbleven.

Legoland camping

Alles ligt dicht bij elkaar, dus of je nu op de camping staat of in een huisje verblijft, iedereen kan makkelijk gebruikmaken van de verschillende thematische speeltuinen. Er zijn ook grote springkussens en er worden skelters verhuurd. Niemand hoeft zich hier dus te vervelen.

Ontbijt

Zoals ik al schreef, hadden we deze keer ook een ontbijt bij ons verblijf. Dat vonden we heel erg makkelijk: geen boodschappen, geen tafel dekken en afruimen, geen afwas. Zo kun je direct daaarna door naar LEGOLAND®. Wel was het behoorlijk druk in het buffetrestaurant. Begrijpelijk dus dat we bij de receptie dat briefje hadden meegekregen met een QR-code erop waarmee we een tijdsslot konden reserveren. Het was echt fijn om de dag te kunnen beginnen met een ‘hotelontbijtje’ – ik vind dat nog altijd voelen als een enorme luxe. Er was van alles, van muesli en fruit tot broodjes, kaas en worst en zelfs een plaat waar je je eigen pannenkoekjes kon bakken en beleggen. Zo begon de dag uitstekend!

(Als je het jezelf nog makkelijker wilt maken, kun je ook voor het diner terecht in dit buffetrestaurant.)

Lopend naar LEGOLAND® en LEGO® House

Na het ontbijt waren we er helemaal klaar voor. In ongeveer 10 minuten liepen we naar LEGOLAND®. Zo makkelijk! Ook onze kaartjes voor LEGOLAND® hadden we al van tevoren geregeld, dus we konden meteen door de poortjes. Het was niet onze eerste keer in LEGOLAND®, maar we vonden het ook nu weer geweldig. Hie lees je waarom wij een bezoek aan LEGOLAND® leuk vinden voor alle leeftijden.

En het fijne is, je kunt vanaf LEGOLAND® Holiday Village ook prima lopend naar die andere attractie in Billund: LEGO® House. Dat is wel iets verder: wij liepen via het beeldenpark in een klein half uurtje naar LEGO® House. Maar je kunt ook langs LEGOLAND® en de LEGO® Campus lopen – dat is ongeveer even lang. LEGO® House vinden wij ook een superleuke plek waar je makkelijk een hele dag zoet kunt zijn. Hier lees je meer over onze ervaringen met LEGO® House.

Mocht je die twee toch in één dag met elkaar willen combineren, dan loop je in ongeveer een kwartier van LEGO® House naar LEGOLAND® (of andersom).

Je kunt vanuit LEGOLAND® Holiday Village ook makkelijk naar WOW-Park Billund. Wij deden dat met de auto, maar ik lees nu dat er ook een voetgangersroute van 2 km is (deze is vanaf vakantiepark LALANDIA Billund (dat een enorm zwemparadijs heeft), maar dat ligt direct naast LEGOLAND® Holiday Village). In de zomer rijdt er ook een pendelbus.

Deze video die ik tijdens onze vakantie maakte geeft je een indruk van hoe leuk deze drie attracties zijn.

Makkelijk en leuk

Wij vonden het heel makkelijk om alles zo dicht bij elkaar te hebben dat je er gewoon lopend naartoe kon. Het scheelde ook weer parkeerkosten bij LEGO® House en LEGOLAND®. Bovendien vinden wij het leuke aan een verblijf bij LEGOLAND® Holiday Village dat je echt in een soort LEGO®-bubbel blijft, omdat je ook tijdens je verblijf overal LEGO®-elementen tegenkomt. De verschillende accommodaties in LEGOLAND® Holiday Village kun je hier boeken.

Mocht je trouwens nog dichter bij LEGOLAND® willen zitten, dan zijn er ook nog meerdere hotels vlak bij de ingang, waaronder eentje met verschillende themakamers (zoals piraten) en eentje in de stijl van de LEGO®-ridderwereld (dat hotel vind je hier).

Waar zou jouw voorkeur naar uit gaan – kamperen, een huisje of toch een hotel bij LEGOLAND®?

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om bij LEGOLAND® Holiday Village te verblijven om erover te schrijven op Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.