lego house

LEGO House heeft grootste voetbal ter wereld van LEGO®

Ben je wel eens in LEGO House in Billund geweest? Dat is erg de moeite waard – zelfs als je het gebouw alleen even van buiten en in de gratis toegankelijke hal bekijkt. In die hal staat nu – vanwege het EK voetbal – de grootste voetbal ter wereld gemaakt van LEGO®-steentjes.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Gemaakt tijdens de lockdown

De grootste voetbal van LEGO-steentjes in LEGO House is tijdens de corona-lockdown in Denemarken gebouwd door medewerkers van LEGO House. Schoonmakers, ontwerpers, keukenpersoneel en zelfs de CEO – ze hebben allemaal bijgedragen aan het bouwen van de gigantische bal. Om de ruim vier meter hoge voetbal te maken, gebruikten ze samen 173.600 klassieke 2×2 LEGO steentjes. Ze waren er z’n 150 uur mee bezig.

CEO Jesper Vilstrup vertelt: “De corona-periode is voor veel mensen een moeilijke tijd geweest en ik kan niets beters bedenken om ons samen te brengen dan zo’n groot sportevenement – waarbij ik geloof dat Denemarken een kans heeft om heel ver te komen.”

lego house
Foto: LEGO House via Visit Denmark

Iconisch design

De voetbal in Billund (de geboorteplaats van de beroemde Deense bouwsteen) weegt 2,5 ton (waarvan 200 kg aan LEGO-steentjes) en is ruim 4 meter hoog. De bal bestaat uit 75 zwart-witte modules – hét klassieke voetbalontwerp volgens de trotse ontwerper en Experience Manager Søren Hansen Hinge: “Hij is gebouwd naar het design van de iconische voetbal die iedereen herkent.”

De gigantische voetbal is tot en met de EK-finale op 11 juli gratis te bekijken in de centrale hal van LEGO House. Als het weer kan, is een bezoek aan dit ‘experience center‘ (ontworpen door architect Bjarke Ingels) zeker de moeite waard. In het hart van de geboorteplaats van de LEGO-steen biedt LEGO House een plek om te spelen en je creativiteit de vrije loop te laten. Daarnaast toont LEGO House de geschiedenis van dit iconische steentje en de vele LEGO-sets die hieruit zijn voortgekomen. Ook zijn er het hele jaar door wisselende tentoonstellingen te zien van de beste LEGO-projecten van over de hele wereld.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.