vakantiepark Landal Ebeltoft in Denemarken

Landal-parken in Denemarken: dit zijn ze allemaal

Wist jij dat Landal ook vakantieparken in Denemarken heeft? Er zijn nu zeven Landal-parken in Denemarken, waarvan we er met maar liefst vier fijne persoonlijke ervaringen hebben (Landal Seawest, Landal Rønbjerg, Landal Ebeltoft en Landal Søhøjlandet). Bij nog twee anderen zij we persoonlijk even gaan kijken – ze liggen aan de prachtige noordkust van Denemarken. Hieronder vind je de parken en kun je doorklikken naar mijn uitgebreide review van de parken waar wij zijn geweest – inclusief tips over wat er allemaal voor leuks te doen is in de omgeving van die Landal-parken in Denemarken. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

7 x Landal in Denemarken

Landal GreenParks heeft dus inmiddels 7 vakantieparken in Denemarken. Het begon met 5 parken op het Deense schiereiland Jutland (met in totaal ruim duizend vakantiewoningen voor 4 tot 14 personen). Daarna kwamen Landal Middelfart en nu dus Landal Fyrklit erbij. De vakantieparken hebben voorzieningen voor allerlei binnen- en buitenactiviteiten.

Heb je plannen om voor het eerst naar Denemarken te gaan? Dan vind je heel veel handige tips bij elkaar in dit Stralend Denemarken Magazine ‘Eerste keer naar Denemarken’. Je kunt het meteen downloaden en er staan onder andere een route voor een rondreis, tips voor campings en vakantiehuizen, informatie over betalen in Denemarken en tips voor Kopenhagen en LEGOLAND/LEGO House in.

Dit zijn de Landal-vakantieparken in Denemarken:

Vakantiepark Landal Fyrklit

Landal Fyrklit ligt aan de kust van Noord-Jutland, bij Hirtshals. Het vakantiepark ligt tussen het strand en een beschermd natuurgebied. Omdat het 28 meter boven de zeespiegel ligt, heb je vanuit je appartement gegarandeerd een mooi uitzicht op zee. Wij gingen er even een kijkje nemen tijdens onze meivakantie in Noord-Jutland en het uitzicht is echt fantastisch.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Vakantiepark Landal Rønbjerg

In Landal Rønbjerg (bij de Limfjord in Noord-Jutland) staan 205 vakantiewoningen. Het heeft een groot tropisch zwembad en binnenspeeltuin. Verder is er een sporthal, bowlingkelder, een voetbalveld en een wellnessvoorziening van 1.200 m². Wij hadden er een heerlijke tijd – hier lees je alles over onze ervaringen met Landal Rønbjerg.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

huisje op landal ronbjerg

Vakantiepark Landal SeaWest

In Landal Seawest staan 278 vakantiewoningen. Het ligt 5 km van de kust bij Ringkøbing Fjord, in de buurt van een stuk kust van 60 km tussen Blåvandshuk en Hvide Sande waar enkele van de mooiste zandstranden van Denemarken liggen, met daarachter mooie duinlandschappen. Legoland Billund is ongeveer een uur rijden vanaf vakantiepark SeaWest. Wij hebben het park getest – lees hier onze ervaringen met Landal Seawest

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor LEGOLAND®.

landalpark seawest denemarken

Vakantiepark Landal Søhøjlandet

Landal Søhøjlandet heeft 184 vakantiewoningen en ligt bij het merengebied bij Silkeborg (op Jutland), vol mogelijkheden voor een actieve vakantie. Ideaal als je tijdens je vakantie wilt mountainbiken, hardlopen, wandelen, paardrijden, tennissen, golfen of klimmen! Op het park bevindt zich een tropisch zwembad en in Funnys Kreative Værksted kunnen kinderen tekenen en knutselen. Wij hebben heerlijk relaxte herinneringen aan dit Landal-park in Denemarken – hier lees je alles over onze ervaringen met Landal Søhøjlandet.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

vakantiehuis op Landal Sohojlandet

Vakantiepark Landal Ebeltoft

Landal Ebeltoft heeft 330 vakantiewoningen en ligt in het zuiden van Djursland (aan de oostkant van Jutland). het heeft een sporthal, voetbal-­ en tennisvelden, een zwembad met sauna en een minigolfbaan. Ook dit park hebben we inmiddels bezocht – twee keer zelfs! Lees hier alles over onze ervaringen met Landal Ebeltoft en de omgeving

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

dayz ebeltoft landal

Vakantiepark Landal Grønhøj Strand

Landal Grønhøj Strand in Noord-Jutland heeft 162 vakantiewoningen en ligt aan de Noordzee, bij Løkken. In de buurt vind je brede stranden, indrukwekkende rotsformaties en gezellige stadjes. Om een idee te krijgen van de omgeving, kun je deze post over onze roadtrip langs de Jammerbocht bekijken.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid van Landal Grønhøj Strand.

Landal Gronhoj Strand

Vakantiepark Landal Middelfart

Dit Landal-vakantiepark is het enige dat we nog niet met eigen ogen hebben bekeken. Het ligt op het Deense eiland Funen. Landal Beach Park Middelfart ligt in een prachtig natuurgebied aan de oever van de Kleine Belt (Lillebælt) en beschikt over 126 bungalows in particulier eigendom. Wij waren al eens in Middelfart en vonden de omgeving echt schitterend. Ik zou dus heel graag nog een keer teruggaan en dan meteen dit Ladal-park eens uitproberen.

Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Welke vakantieparken van Landal in Denemarken heb jij wel eens bezocht?

reisgids denemarken

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.