Glamping in Denemarken: slapen naast de olifanten in Knuthenborg Safaripark

Heb je zin in glamping in Denemarken en ben je op zoek naar een echt bijzondere plek? Dan kun je in Knuthenborg Safaripark slapen in een safaritent met zicht op de olifanten. Of kijk je liever vanuit een cabin hoe de wolven voorbij lopen?

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Over Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark ligt op het Oost-Deense eiland Lolland en brengt de Afrikaanse dierenwereld binnen handbereik. Op zo’n 600 hectare leven hier meer dan 1000 dieren in een natuurlijke omgeving: witte wolven, tijgers, neushoorns, zebra’s, giraffen, kangoeroes, apen en nog veel meer. Om ze te bekijken, kun je met je eigen auto, met de safaribus en op plekken waar dat veilig is ook te voet het park verkennen.

Gepensioneerde olifanten

In mei 2020 kreeg Knuthenborg Safaripark vier nieuwe bewoners. Het zijn voormalige circusolifanten uit twee circussen. Sinds 2018 is het namelijk in Denemarken verboden om deze wilde dieren in het circus te houden. De olifanten Djungla, Lara, Jenny en Ramboline zijn alle vier al behoorlijk op leeftijd en maken het heel goed. Ze hebben nu een gebied van 14 hectare (ongeveer 20 voetbalvelden) ter beschikking om ze zoveel mogelijk het gevoel te geven dat ze in de vrije natuur zijn. De grootte en indeling van het park zijn ideaal om de olifanten elke dag op verschillende manieren uit te dagen en hun instinct om voedsel te zoeken te activeren. Behalve olifanten leven in dit gebied trouwens ook zebra’s en struisvogels – net als op de echte Afrikaanse savanne.

Circustijgers

Behalve voormalige circusolifanten leven er ook gepensioneerde tijgers in het park. Knuthenborg Safaripark heeft samen met Dyrenes Beskyttelse (de Deense dierenbescherming) en met steun van QATO Fonden een tijgerverblijf ontworpen dat gepensioneerde circustijgers en later ook andere ‘geredde’ tijgers zal huisvesten. Tot nu toe zijn er 5 tijgers opgenomen. Het verblijf wordt het grootste in zijn soort in Europa waar de tijgers het hele jaar door buiten kunnen zijn.

Slapen naast de olifanten

Sinds het voorjaar van 2021 kun je ook in Knuthenborg Safaripark komen slapen. Je verblijft dan in een luxe safaritent vlak naast de olifanten. Zo’n tent heeft 2 tweepersoonskamers en een kamer met een stapelbed. Verder is de tent uitgerust met keuken- en toiletfaciliteiten. Helemaal leuk is het dat je bij mooi weer ook kunt koken op het buitenterras. Misschien zie je dan tijdens het koken de olifanten wel spelen bij het naastgelegen meer. Helemaal bijzonder zijn de splinternieuwe cabins die aan één kant een glaswand hebben. Zo kun je naar de wolven kijken die hier je buren zijn. Vanaf het balkon kun je de bizons spotten die door dit gebied zwerven.

Wil en durf je nog dichterbij te komen? Meld je dan aan voor de ochtendactiviteit, waarbij je de dieren een goedemorgen mag wensen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.