fietsen djursland mols bjerge

Nieuwe fietsatlas van Routiq met 180 Deense fietsroutes

Denemarken krijgt met de nieuwe fietsatlas van Routiq voor het eerst een fietsgids die het hele land bestrijkt. Maar liefst 180 nationale, regionale en lokale fietsroutes zijn in één handig overzicht gebundeld. Ook kunnen ze via QR-codes online worden geraadpleegd of via de Routiq-app worden gedownload. De fietsatlas is in vier talen opgesteld (Deens, Duits, Nederlands en Engels) en verkrijgbaar vanaf 1 november 2022.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Handige gids met fietsroutes

Deze Deense fietsatlas biedt fietsliefhebbers een handig overzicht van de mooiste fietsroutes van Denemarken – van de Deense Waddeneilanden en de Noordzeekust tot aan de Oostzee en de vele eilanden die daar voor de kust liggen. Iedere route wordt met de Deense benaming aangeduid en is voorzien van informatie over de afstand, duur, hoogteverschil en calorieverbruik. Zo vind je dus altijd een route die bij je past. Wanneer je de QR-code scant, verschijnt online de beschrijving van de route en kun je de GPX-coördinaten downloaden. Tegen een meerprijs kun je deze ook gebruiken in de Routiq-app.

Fietsen in Denemarken in de lift

Denemarken heeft een rijke fietshistorie en wordt alleen maar een steeds betere fietsbestemming. De afgelopen jaren is al veel geïnvesteerd in de fietsinfrastructuur. In 2022 vond de start van de Tour de France plaats in Denemarken en won de Deen Jonas Vingegaard de Tour. Het Deense Ministerie van Infrastructuur heeft 2022 bovendien uitgeroepen tot ‘Het Jaar van de Fiets’ en heeft een nieuwe investering van in totaal 450 miljoen euro gedaan om de fietsinfrastructuur nog verder te vernieuwen en verbeteren.

En dat is niet onopgemerkt gebleven: fietsen in Denemarken is populair. De Deense routes van Routiq zijn al ruim 30.000 keer bekeken.

Meer informatie

De fietsatlas van Routiq is vanaf 1 november 2022 te koop via de webshop van Route.nl. De prijs is €29,95. De fietsatlas heeft een A5-formaat en heeft 195 pagina’s aan fietsroutes. De kaarten zijn afgebeeld op een schaal van 1:80.000.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.