Mis je Denemarken? Ga virtueel op vakantie en bekijk Denemarken online!

Normaal gesproken gaan we vaak in de meivakantie naar Denemarken. Maar dit jaar zijn we thuis. Ik moet toegeven dat ik Denemarken nog meer mis dan ik al had gedacht. Gelukkig vond ik op de website van Visit Denmark veel leuke manieren om virtueel toch een beetje in Denemarken te zijn. Mis jij je vakantie in Denemarken ook zo? Bekijk Denemarken online!

Bekijk de Deense natuur met Google Street View

Visit Denmark heeft 9 mooie plekjes in de Deense natuur verzameld die je uitgebreid kunt bekijken met Google Street View. Dit zijn ze:

 • Råbjerg Mile, wandelende zandduin aan de westkust van Noord-Jutland
 • Hvide Sande aan de westkust van Jutland (bij Ringkøbing Fjord)
 • De kliffen van Stevns Klint waar je zulke mooie uitzichten hebt
 • Horsens Fjord aan de kust van Oost-Jutland
 • Een wandeling aan zee achter Kronborg, het kasteel uit Shakespeare’s Hamlet. Het staat ten noorden van Kopenhagen, in Helsingør in Noord-Seeland.
 • Het Deense deel van de Waddenzee in Zuidwest-Jutland (bij Ribe)
 • De Limfjord
 • Helnæs, een schiereiland bij Assens op Funen
 • Himmelbjerget, de hoogste ‘berg’ in Denemarken

Al deze mooie plekjes vind je nu ook online hier bij Visit Denmark.

Volg de verhuizing van een vuurtoren

Vuurtoren Rubjerg Knude Lighthouse werd in 1899 gebouwd op 200 meter van de rand van de klif. Maar omdat de zee hier per jaar zo’n 2 meter land wegslaat, stond hij inmiddels gevaarlijk op het randje. Oorspronkelijk zou de vuurtoren daarom gesloopt worden, maar uiteindelijk ontstond het ambitieuze plan om de vuurtoren te verhuizen. Daarvoor werd hij opgetild en op een soort rolschaatsen gezet. Daarna kon hij langzaam naar zijn nieuwe plek worden gerold. Hier kun je de indrukwekkende operatie bekijken.

Bezoek Deense musea

Meerdere Deense musea bieden online toegang tot (een deel van) hun collectie. Ideaal voor een dagje Deense cultuur snuiven vanuit huis. Op de website van Visit Denmark vind je links naar:

 • Het videokanaal van museum Louisiana
 • Statens Museum for Kunst online
 • De digitale gids van het Deense Designmuseum
 • Het Deense Architectuur Centrum online
 • Het Nationale Museum online (inclusief virtuele wandeling door de Deense Middeleeuwen en Renaissance)

Je vindt alle links bij elkaar op de website van Visit Denmark.

Stuntend door Denemarken

Je ziet de verhuisde vuurtoren die ik eerder al noemde ook terug in deze spectaculaire video waarin Kriss Kyle al stuntend op een BMX door Denemarken rijdt. Enkele andere plekken die je te zien krijgt, zijn:

Love for the campsite

Love for the campsite was een televisieprogramma waarin Ron Brandsteder en Patrick Martens met een groep 50-plussers een kampeerreis naar Denemarken maakten. Via deze link kun je alle afleveringen terugkijken.

Ouwe Jongens Smørrebrød

Een andere serie waarin Denemarken een hoofdrol speelde, was Ouwe Jongens Smørrebrød. Hierin maakten Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker op de motor een rondreis door Denemarken. Het werd een roadtrip vol humor, sterke verhalen, openhartige gesprekken en natuurlijk prachtige Deense landschappen. Op de website van Visit Denmark kun je alle afleveringen online bekijken.

Haal Denemarken in huis

Wil je nog meer Denemarken in huis halen, bekijk dan deze:

Onze vakantiewoning op Møn van Vakantiepartner Denemarken

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.