Legoland camping

Campings in Denemarken: onze adresjes

Ben je op zoek naar een camping in Denemarken? Ook voor mij valt er op dat gebied nog heel wat te ontdekken, maar ik zet graag de campings op een rij waar wij de afgelopen jaren zijn geweest als we in Denemarken waren.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Hedelandets Camping in Sevel bij de Limfjord

Voor onze zomervakantie in Denemarken in 2020 kozen we deze camping uit. We wilden graag een kleine, rustige camping en daardoor vielen veel campings aan de kust af. Daarnaast wilden we graag een beetje centraal zitten, zodat we (als het ons daar goed beviel), lang op deze plek konden blijven en veel konden zien in de omgeving. Dat lukte: we bleven uiteindelijk twee weken en maakten veel mooie uitstapjes. In deze blogpost lees je meer over deze camping en alle leuke dingen die we daar hebben gedaan.

sevel camping denemarken

Henne Strand Camping in Zuidwest-Jutland

Tijdens de meivakantie van 2015 verbleven we vijf nachten op Henne Strand Camping. Onze stacaravan was dik in orde, net als de voorzieningen (inclusief mooie speeltuin en overdekt zwembad) en service op de camping. Van de camping loop je zo door het kustplaatsje Henne Strand naar de duinen en de zee. Minpuntje was wel dat het nog een uur rijden was naar veel van de activiteiten die we deze week ondernamen, vaak in de buurt van Ribe. Wat dat betreft was een camping bij Ribe makkelijker geweest. Maar verder zaten we er prima!

campings in Denemarken: Henne Strand Camping
Onze fijne stacaravan op Henne Strand Camping

Een uitgebreid verslag van ons verblijf op deze camping vind je in deze blogpost over Henne Strand Camping.

Heb je plannen om voor het eerst naar Denemarken te gaan? Dan vind je heel veel handige tips bij elkaar in dit Stralend Denemarken Magazine ‘Eerste keer naar Denemarken’. Je kunt het meteen downloaden en er staan onder andere een route voor een rondreis, tips voor campings en vakantiehuizen, informatie over betalen in Denemarken en tips voor Kopenhagen en LEGOLAND/LEGO House in.

Ishøj Strand Camping bij Kopenhagen

Deze camping bij Kopenhagen blaakte niet bepaald van gezelligheid en was ook nog eens behoorlijk prijzig. Voor één nacht met vijf personen en een caravan betaalden we € 62,50. De wasgelegenheden waren niet vies, maar ook niet echt aantrekkelijk. We stonden op een kaal veld met hier en daar een heg ertussen. De plekken waren wel erg ruim.

Nyhavn vanaf het water in Kopenhagen, Denemarken
De camping bij Kopenhagen was niet zo’n succes, maar Kopenhagen zelf wel!

We hadden deze camping gekozen omdat je makkelijk lopend (of met de auto) naar het station kon om de trein naar Kopenhagen te nemen. Dat werkte prima en als camping voor een dagje Kopenhagen vonden we deze camping dus wel geschikt. Meer daarover lees je in deze blogpost over Kopenhagen met kinderen vanaf Ishøy Strand Camping.

Powered by GetYourGuide

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Kopenhagen kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven fotograferen – het kan allemaal!

Camping bij LEGOLAND®

Ik weet niet meer wat het ons gekost heeft, maar toen we in 2011 met nogal wat pech aan onze vakantie begonnen, besloten we ons daar even niet zo druk om te maken. Ons ongelukkige begin maakten we helemaal goed met twee nachten op deze camping bij LEGOLAND® en een dagje LEGOLAND®. Geen spijt van gehad!

Legoland camping

Het leuke aan de camping van LEGOLAND® is dat je er meteen helemaal in de stemming bent. Alles is in de vorm van Lego, van de prullenbakken tot de speeltuintjes. We konden lopend van de LEGOLAND®-camping naar LEGOLAND®. De vliegtuigen van Billund Airport komen vrij laag over de camping, maar voor een kort verblijf vonden we dat niet storend. Vooral onze jongste vond het zelfs machtig interessant.

De camping maakt trouwens deel uit van LEGOLAND® Holiday Village, waar we later nog een keer verbleven in een Ninjago-huisje – onze ervaringen daarmee lees je hier.

En er liggen nog twee leuke attracties op loopafstand van LEGOLAND® Holiday Village: LEGO® House en WOW-Park Billund. Al ligt WOW-Park wel wat verder weg – wij kozen er zelf voor om met de auto daarnaartoe te gaan.

Hier boek je een plek op de camping bij LEGOLAND®. De verschillende huuraccommodaties in LEGOLAND® Holiday Village kun je hier boeken. Mocht je nóg dichter bij LEGOLAND® willen zitten, dan zijn er ook nog meerdere hotels vlak bij de ingang, waaronder eentje met verschillende themakamers (zoals piraten) en eentje in de stijl van de LEGO®-ridderwereld (dat hotel vind je hier).

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor LEGOLAND®. En vergelijk zeker ook even de prijs voor een ticket voor LEGOLAND op Get Your Guide.

Maar als je een accommodatie in LEGOLAND® Holiday Village boekt, zitten je kaartjes voor LEGOLAND® daar waarschijnlijk al bij.

Fjordlyst Aabenraa in Zuidoost-Jutland

Fjordlyst Feriecenter op Jutland vind ik een hele fijne camping als we in Denemarken overnachten op weg naar Zweden of Noord-Denemarken. De plekken zijn mooi ruim en de servicegebouwen zijn heel netjes, met een mooie keuken en overdekte picknicktafels om te eten. Je kunt hier gratis douchen en er is gratis wifi. Ook deze camping is niet goedkoop: in 2020 betaalden we zo’n 54 euro voor een nacht met vijf personen en onze caravan. Maar in dit geval vind ik dat het waard!

campings in Denemarken: Fjordlyst Aabenraa
Alles om te koken, eten en spelen makkelijk bij elkaar

Wat ook leuk is aan deze camping bij Aabenraa, is dat je makkelijk even naar het strand aan Aabenraa fjord kunt lopen. Als we die ochtend vroeg zijn vertrokken en de hele dag op de Duitse autosnelweg hebben gezeten, heb ik daar aan het water het gevoel dat de vakantie echt is begonnen.

aabenraa fjord

Maribo Sø Camping bij Rødby

Maribo Sø Camping ligt vlak bij Rødby, de Deense kant van de veerboot tussen Rødby en Puttgarden. Het was alweer in 2007 dat we hier een nachtje stonden en het was toen slecht weer, dus veel meer dan de caravan af- en weer aankoppelen hebben we er niet gedaan. Van anderen weet ik dat ze de camping op weg naar Nederland gebruiken, om ‘s morgens vroeg meteen de boot op te kunnen.

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

Nyborg Strand Camping op Funen

Nyborg Strand Camping was in 2016 een fijne overnachtingsplek voor ons op weg naar Zweden en Noorwegen. Hij ligt pal aan de brug over de Storebaelt tussen Funen en Sjaelland. Minder prettig was de prijs: eur 53,98.  De camping ligt tussen de weg en de zee en heeft een leuke speeltuin met een trampoline, grote legoblokken, een springkussen, speeltoestellen en een familieschommel bij het strand. ‘s Avonds werd er fanatiek jeu de boules gespeeld. Wifi werd aangeboden tegen betaling.

Nyborg Strandcamping

Vejlby Fed Strand Camping bij Middelfart op Funen

De vakantiewoning waar we in de meivakantie van 2016 verbleven stond vlak bij Vejlby Fed Strand Camping en we zijn er meerdere keren overheen gewandeld om een ijsje te halen in het winkeltje, naar het strand te gaan dat direct aan de camping grenst of om de kinderen op te halen uit de speeltuin tussen de camping en het strand. Onze indruk van de camping was goed en hij ligt op een mooie locatie waar wij het erg naar ons zin hebben gehad met de bezienswaardigheden in Middelfart en op Funen.

Reserveren niet nodig met eigen tent of caravan

Voor al deze campings in Denemarken behalve de stacaravan op Henne Strand Camping geldt trouwens dat we er terecht konden zonder te boeken. Vakantie betekent voor ons vrijheid, dus we boeken onze campings (of we nu in Denemarken, Zweden of Tsjechië zijn) eigenlijk nooit en tot nu toe hebben we nog nooit voor een volle camping gestaan. Ik moet wel zeggen dat we meestal voor eenvoudige campings kiezen die niet direct aan het strand liggen.

Tip: hier vind je nog veel meer campings in Denemarken.

reisgids denemarken

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

4 reacties

  1. Heerlijk herkenbaar 🙂 Tussen mijn zesde en mijn veertiende trokken wij elk jaar naar Deense campings. Mijn ouders schreven in die periode reviews voor een campinggids.

  2. Is er ook mogelijk met een tent voor een nacht ben met de motor over paar dagen in kopenhagen hoor het graag groet Motorrad

    • Volgens mij ben je op campings ook van harte welkom met de motor en een tent. Veel plezier 🙂

Reacties zijn gesloten.