camping outdoor museum

Kasteel Egeskov en Deense Camping Unie openen Camping Outdoor Museum

Tijdens onze vakantie op Funen brachten we ook een hele dag door in en om kasteel Egeskov. Dat kan makkelijk, want kasteel Egeskov is niet zomaar een kasteel. Er ligt een grote kasteeltuin omheen met verschillende speeltuinen en musea, zoals Veteranenmuseum, het Falck Museum, het Koopvaardijmuseum en nog wat andere tentoonstellingen. Nu komt daar nog een museum bij, want de Deense Camping Unie (DCU) en kasteel Egeskov hebben de handen ineen geslagen en het eerste Camping Outdoor Museum in Europa opgezet. Het museum is op 1 mei 2021 geopend door de DCU en de graaf van kasteel Egeskov.

Van retrocaravans tot hippe glampingtenten

Het begon allemaal met een kopje koffie in de huiskamer van kasteel Egeskov. “Ik heb altijd al de wens gehad om een kampeermuseum op te richten in Egeskov, maar ik wist niet hoe ik het moest aanpakken,” vertelt graaf Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. “Door met de Deense Camping Unie samen te werken en onze kennis te bundelen, werd de creativiteit aan beide kanten versterkt.” Elk jaar bezoeken zo’n 250.000 mensen kasteel Egeskov op het eiland Funen. Bij de DCU zijn ongeveer 50.000 gezinnen aangesloten. Het kasteel en de vereniging zijn dus twee sterke merken binnen het Deense toerisme.

Het eindresultaat is het eerste Camping Outdoor Museum van Europa. Hier vind je allerlei kampeermiddelen, van retrocaravans tot hippe glampingtenten. Zo maak je als het ware een reis door de geschiedenis van het kampeerleven. Je gaat hier van de vroege dagen van kamperen in kleine, tochtige katoenen tenten, via de idyllische retro-caravans van de jaren zestig naar het actuele buitenleven met ultramoderne glamping voor avontuurlijke zielen.

camping outdoor museum
Foto: Destination Fyn, Egeskov Slot via Visit Denmark

Waarom het Camping Outdoor Museum?

Het nieuwe museum is bedoeld om je te inspireren om nog vaker de natuur in te trekken en om samen zoveel mogelijk leuke outdoor-ervaringen te beleven.

“Ik denk dat het Camping Outdoor Museum perfect past bij alle activiteiten die we voor onze bezoekers van kasteel Egeskov hebben, omdat één derde van hen kampeerder is. Wij houden ons bezig met wat mensen in hun vrije tijd doen – dat waar jíj plezier in hebt. En plezier heb je als je in de natuur bent en kampeert. Er zal zowel voor nieuwsgierige gezinnen met kinderen als voor outdoorliefhebbers en doorgewinterde kampeerders iets te beleven zijn. We hopen dat iedereen nieuwe kennis en inspiratie voor de volgende kampeervakantie opdoet,” zegt graaf Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

“Het museum past heel goed bij de primaire taak van DCU om een kader te creëren voor kamperen. Wij hebben de expertise en het netwerk om mee te bouwen aan een fantastisch museum met de focus op kamperen en het buitenleven. Met deze samenwerking willen ook wij de vakantieganger inspireren om daadwerkelijk naar de camping te gaan: om een fijne plek te vinden die een gevoel van vrijheid geeft na een stressvol dagelijks leven”, zegt Anne-Vibeke Isaksen, voorzitter van de DCU, die samen met de graaf ernaar uitkijkt om het publiek te verwelkomen.

Zoek je nog een mooie uitvalsbasis om kasteel Egeskov te bezoeken? Kijk dan eens naar Landal Beach Park Middelfart.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.