henne strand camping

Camping in Denemarken: Henne Strand Camping

Tijdens onze meivakantie in Zuid-Jutland hebben we een fijne camping in Denemarken ontdekt: Henne Strand Camping. Wij verbleven in een stacaravan met douche en toilet, maar er zijn ook plekken voor gewone caravans en tenten. Verder verhuurt deze camping vlak bij het strand trekkershutten (schattige witte huisjes zonder douche en toilet) en grotere vakantiehuizen. Waarom we het hier zo fijn vonden? Ik geef je 5 redenen.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Henne Strand Camping stacaravan

1. Vriendelijke ontvangst

Ik kan natuurlijk niet garanderen dat dezelfde persoon die wij troffen ook achter de balie zit als jij aankomt op Henne Strand Camping. Maar wij werden in elk geval heel vriendelijk ontvangen. Toen hetzelfde vriendelijke gezicht de hele week de receptie bleek te bemannen, werd het ook nog eens een vertrouwd gezicht. Ik vind dat zelf erg belangrijk. Het geeft me een veilig gevoel, dat er iemand is bij wie je terecht kunt, mocht er iets zijn waarbij je hulp nodig hebt.

Ga je ook op vakantie in het Deense Waddengebied? In dit digitale magazine, dat je meteen kunt downloaden, vind je al onze tips voor deze regio bij elkaar.

2. Voorzieningen op de camping

De camping heeft een midgetgolfbaan en een leuke speeltuin met onder andere een springkussen en een kabelbaan. Bij slecht weer kun je terecht in de overdekte speelruimte en een fitnesscentrum. Maar het meest verrast was ik door het overdekte zwembad. Meestal ben ik een beetje huiverig voor zwembaden op campings, omdat ze niet altijd even schoon en warm zijn. Maar hier was alles dik in orde. Er zat zelfs een sauna bij! Wat een verwennerij. Zeker als het nog niet warm genoeg is om in zee te zwemmen, zoals tijdens onze meivakantie in Denemarken.

Henne Strand Camping zwembad

3. Badplaatsje op loopafstand

Vanaf de camping loop je zo het badplaatsje Henne Strand in. Het is niet alleen gezellig om daar even rond te kijken, het is ook erg handig. Bijvoorbeeld als je (zoals ik) vergeten bent zwemkleding mee te nemen. Of een muts, omdat de wind op het strand nog best koud kan zijn in mei. Ook de supermarkt die elke dag tot zeven uur open was, kwam ons goed van pas. Alleen even een ijsje halen of een hapje eten kan natuurlijk ook.

Henne Strand Camping duinhuisjes

4. Strand en duinen

Direct achter de winkels beginnen de duinen, met in de duinpannen mooie huisjes met daken van riet of begroeid met gras. Nog even verderop sta je op het brede zandstrand, waar we vliegerden. pootje baadden, steentjes keilden en lekker uitwaaiden.

Henne Strand Camping vliegeren

5. Ligging aan fietsroutes

Henne Strand Camping ligt aan verschillende fietsroutes, zoals de Noordzee-fietsroute en de panoramaroute van Filsø. Onderweg kom je niet alleen duinen en strand tegen, maar ook bos en heide.

Henne Strand Camping is dus ideaal als je komt voor strandwandelingen en fietstochten. Andere bezienswaardigheden in Zuidwest-Denemarken vind je op ongeveer een half uur (Esbjerg) tot een uur (Ribe, Legoland) rijden met de auto. Als je echt veel in en om Ribe wilt zien en doen (zoals het vikingmuseum, het vikingcentrum, het waddenzeecentrum (inclusief tractorbus om over het wad te rijden) en natuurlijk het gezellige stadje Ribe zelf, zou ik deze accommodatie vlak bij Ribe adviseren, anders ben je de hele tijd heen en weer aan het rijden.

Let op: hier bij Tiqets krijg je vaak korting op tickets voor LEGOLAND®. En vergelijk zeker ook even de prijs voor een ticket voor LEGOLAND op Get Your Guide.

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om Zuidwest-Denemarken te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.