Net buiten Aarhus: een bos vol herten en een oneindige brug

Aan de zuidkant van de Deense stad Aarhus bevindt zich een plek die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je stedentrip naar deze tweede stad van Denemarken. Je loopt er midden tussen de herten en wilde zwijnen, maar ook over de golven van de zee. En het is nog gratis ook! Hieronder lees je meer over de oneindige brug (Den Uendelige Bro) en Marselisborg Dyrehave.

De oneindige brug (Den uendelige bro)

Wij parkeerden de auto (vanuit de stad gezien) aan de rechterkant van de weg tegenover Varna Strand, waar ook het mooie restaurant Varna Palaeet staat. We staken de weg over en liepen langs ‘de kleine waterval’ (den lille vanfald ved Varna Strand) het strand op. Daar zie je de oneindige brug direct. Het is een cirkelvormige houten pier, waarover je een rondje kunt lopen terwijl onder je de golven van de Baai van Aarhus op het strand slaan. Of meerdere rondjes natuurlijk – daarvoor is het tenslotte een oneindige brug.

ondeindige brug Aarhus

Deze oneindige brug werd oorspronkelijk opgezet tijdens het evenement ‘Sculpture By The Sea‘ in 2015. Hij is ontworpen door architecten Niels Povlsgaard en Johan Gjødes. Het kunstwerk bleek zo populair bij de inwoners van Aarhus, dat de gemeente Aarhus besloot hem in stand te houden. Hij staat er sindsdien elk jaar vanaf april (week 16) tot oktober (week 44).

Het is dan ook een mooi plekje hier – niet alleen vanwege het stand en de zee, maar ook vanwege het bos langs de kust waarop je hier uitkijkt. In de zomer kun je hier lekker naar het strand gaan en een duik nemen. Wij waren hier in de herfst en maakten er een strand- en boswandeling van.

Herten spotten in Marselisborg Dyrehave

Door het bos dat we vanaf het strand al hadden gezien, liepen we namelijk richting hertenkamp Marselisborg Dyrehave. De ingang is makkelijk te herkennen aan een groot, rood hek.

Marselisborg hertenpark Aarhus

Ik hoopte natuurlijk dat we herten zouden zien (er zitten hier sikaherten en damherten), maar we hebben ook wel eens door een hertenkamp gelopen waar de herten zich uitstekend wisten te verstoppen. We waren dan ook al lang blij toen we, een heel stuk van het wandelpad, een paar herten zagen liggen.

Marselisborg hertenpark Aarhus

Maar al gauw verscheen aan de andere kant van het wandelpad een groot hert met een enorm gewei – en nog één, en nog één!

Marselisborg hertenpark Aarhus

Het bleek dat de herten hier totaal niet mensenschuw zijn. Je mag ze zelfs appels of wortels voeren – en dat zagen we ook best veel mensen doen. Sommige herten eten zelfs uit de hand.

Marselisborg hertenpark Aarhus
Kijk nou hoe dichtbij!

Er leven ook wilde zwijnen in het park, maar die zitten in een apart gedeelte.

Dit park is een prachtige plek voor een korte wandeling of een gezellige picknick. Toen wij er waren, stond er een karretje voor de poort waar vers gebrande amandelen werden verkocht. Ze roken heerlijk, dus we namen een zakje mee. En we waren zeker niet de enigen – er waren heel wat mensen die zo’n zakje meenamen voor tijdens hun wandeling door dit bos vol herten.

Marselisborg hertenpark Aarhus

Voor de rust van de dieren zijn honden niet toegestaan in het park. Dat geldt ook voor fietsen en hardlopen. Bovendien is het park na zonsondergang tot 8 uur de volgende ochtend gesloten.

Dus heb je zin om tijdens je stedentrip Aarhus even de natuur op te zoeken? Combineer dan strand en bos met de oneindige brug en deze prachtige hertekamp!

Wil je Aarhus ook bezoeken? Wij verbleven in Danhostel Aarhus, maar je kunt Aarhus ook goed bezoeken vanuit Landal Ebeltoft of Landal Søhøjlandet.

Wij bezochten deze plek in samenwerking met Visit Aarhus Region en Visit Denmark.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.