sondervig strand denemarken

5 stranden rondom Ringkøbing Fjord: onze favorieten vanuit Landal Seawest

Als je gaat rondrijden in het gebied rondom Ringkøbing Fjord, hoef je niet eens je best te doen om mooie stranden te vinden. Er zijn er zoveel! Tijdens onze herfstvakantie bij Landal Seawest gingen we bijna elke dag wel naar het strand. In deze blogpost deel ik onze favoriete stranden in de buurt van Hvide Sande met je.

Ga jij ook op vakantie in de regio Hvide Sande? Download dan hier het magazine over Hvide Sande/Ringkøbing Fjord met al onze tips en ervaringen bij elkaar.

Nymindegab Strand

Dit was ons eerste strand na aankomst bij Landal Seawest, heel dicht bij onze vakantiewoning. Je parkeert er vlak achter het strand in een mooi duingebied vol helmgras en huisjes met rieten daken. Het blijft leuk om de duinen te beklimmen en voor het eerst sinds lange tijd de zee te zien.

Nymindegab Strand in Denemarken

De zee was best ruig en we stonden een tijdje naar de af en toe woeste golven te kijken.

Nymindegab Strand in Denemarken

Op het strand stonden ook een paar bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Nymindegab Strand in Denemarken
Nymindegab Strand in Denemarken

Ook een leuke fotostop is trouwens het punt dat op Google Maps (zie de kaart hierboven) aangegeven staat als ‘de gamle fisker hytter’. Hier vind je dobberende vissersboten en huisjes met rieten daken tot op de grond. En zie je die deurmat van scheepstouw, en dat gele huis daar rechts in de verte? Dit is echt een mooi plekje.

Ben je nog op zoek naar een fijne vakantiewoning in Denemarken? Bekijk dan hier de Landal-parken in Denemarken of vind de perfecte ‘losse’ vakantiewoning op de website van Sol og Strand.

Hvide Sande

Ook toen we in Hvide Sande de borden ‘P Strand’ volgden, konden we vlak achter het strand parkeren. Er is een stenen pad aangelegd om het strand voor iedereen toegankelijk te maken.  Toen wij er waren, werden we heel lang getrakteerd op een regenboog.

Strand Hvide Sande Denemarken

Vlak bij dit strand vind je ook wat winkeltjes en restaurantjes. Bij restaurant Under broen ligt een zeilschip waarmee je in de zomer een rondvaart kunt maken.

Søndervig

In Søndervig stonden we wat verder van het strand. Dit is al sinds de 19e eeuw een populaire Deense kustplaats, dus het was er ook wat drukker. Langs restaurantjes en winkels met visspullen en outdoorkleding liepen we over het asfaltpad naar het strand. Vlak bij de duinen stond een werkplaats/winkeltje met barnsteen – dat wordt hier namelijk gevonden op de stranden, vooral nadat er storm is geweest.

Sondervig in Denemarken

Eenmaal boven op de duinen voerde een stropad omlaag naar het strand, waar opnieuw bunkers stonden.

Sondervig in Denemarken


Op de terugweg naar de parkeerplaats namen we plaats bij Ejvinds Bageri voor een warme chocolademelk en wat lekkers.

Vedersø Klit

Vedersø Klit ligt een beetje uit de route – als je tenminste een rondje rondom Ringkøbing Fjord rijdt. Je moet er een stukje verder voor langs de Noordzeekust rijden. Wij waren er in de buurt voor onze natuursafari door Husby Klitplantage.

Ook dit is een erg populaire vakantiebestemming. Er staan veel schattige huisjes met rieten daken in de duinen…

Vederso Klit in Denemarken


…en opnieuw bunkers op het strand.

Vederso Klit in Denemarken

Skaven Strand

Dit laatste strand is een buitenbeentje: het ligt niet aan de Noordzee, maar aan Ringkøbing Fjord. Je parkeert bij de jachthaven, waar ook meerdere eetgelegenheden zijn. Vanaf het strand loopt een drijvende pier de zee in. Op de dag dat wij er waren, stormde het behoorlijk. Maar we dachten dat het eerste stukje van de pier wel droog zou blijven. Nou, we stonden er nog geen minuutje op of we kregen een flinke golf over ons heen! 🙂

Skaven Strand in Denemarken

Toch kregen we kort daarna alweer een stukje blauwe lucht te zien.

Skaven Strand in Denemarken

Meer over een herfst- of zomervakantie in Denemarken

Dit waren de stranden die wij bezochten tijdens onze herfstvakantie in Denemarken. Wij hebben er heerlijk uitgewaaid in de herfst, maar ik kan me voorstellen dat het er in de zomer ook erg fijn is. Deze video geeft alvast een korte indruk. (Wil je in de toekomst meer reisverslagen uit Denemarken zien? Abonneer je dan meteen even.) Wil je meer ideeën opdoen voor je vakantie in Denemarken? Kijk dan ook eens op de Nederlandstalige website van Visit Denmark.

reisgids denemarken

Wij werden uitgenodigd om de regio rondom Ringkøbing Fjord te bezoeken voor Stralend Denemarken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Denemarken deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Denemarken met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

  1. Heerlijk die beelden en belevenissen van een dagje naar het strand. En dan eens niet om in de zon te liggen maar om te genieten. Ook mooi om te zien hoe een strand leeft. De bunkers staan al bijna in zee, en dat is zeker niet de plaats waar ze ruim 75 jaar geleden zijn gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.